resplendor 10.1

Valoració: 7 de 10

PadFone valoració

La setmana passada vam tenir oportunitat de provar la tablet SPC Glow 10.1 en la seva versió 3G i quedem força convençuts per la proposta d'un fabricant que, si bé no utilitza la tecnologia més puntera, si sap treure bon partit a totes les peces per aconseguir un conjunt equilibrat. Ara prenem una variant del mateix model amb millors acabats, un processador de 64-bits i una altra sèrie de detalls diferenciadors, però sense connectivitat mòbil.

SPC torna a prestar-nos una de les tauletes, en aquest cas es tracta d'una variant de la Glow amb carcassa d'alumini en un excel·lent acabat i processador de 64 bits; encara que, això sí, passem d'un fabricant com Intel a AllWinner que, de primeres, ens genera més dubtes. El repte és veure com respon aquest equip quan se'l sotmet a certa exigència i si aconsegueix mantenir o millorar la prestacions del model amb 3G, a un preu una mica més curt.

tablet SPC 64 bits vista frontal

Abans de res, continuarà havent-hi moltes al·lusions a la SPC Glow 10.1 3G, per això us recomanem fer una ullada també a la nostra anàlisi de fa unes setmanes. Aquí podeu trobar-lo.

Disseny

L'apartat on es nota més el canvi respecte a la variant 3G, que anava recoberta per complet d'un plàstic dur amb superfície rugosa. En aquest cas, tota la part del darrere està fabricada en metall d'una sola peça fins als perfils on s'acobla el vidre de la pantalla. En certa mesura, ens recorda la Chuwi HiBook que també vam provar fa relativament poc.

tablet SPC 64 bits posterior

La superfície de metall té aspecte polit, però al tacte és lleugerament granulosa, i això fa que potser no resulti tan lliscant com altres equips similars. A més, veiem molt complicat que acabi amb esgarrapades d'algun tipus.

tablet SPC 64 bits perfil inferior

El vidre de la zona frontal està protegit amb una broda i els marcs resulten una mica més voluminosos als laterals, motiu pel qual sembla un dispositiu realment llarg. Com diem, es tracta d'un producte ben acabat i amb materials de Qualitat per al seu preu. Si aquest apartat és important per a nosaltres, l'SPC Glow 10.1 té avantatge entre la gamma d'entrada.

Dimensions

Les mesures d'aquest tablet són de 25 cm x 15 cm x 9 mm i el seu pes arriba als 560 grams. En aquest terreny destaca també sobre la variant amb 3G en ajustar els espais i exhibir un marc notablement més estret. Això sí, la Glow 10.1 és un aparell pesat comparat amb altres, fonamentalment per la seva fabricació en metall, malgrat això no es fa una cosa molesta en cap moment.

tablet SPC 64 bits gruix

Connectivitat i altres elements externs

A la part frontal del dispositiu tenim un marc negre que contrasta lleument amb el color de la pantalla i en el qual veiem el logo de SPC (zona inferior) i la càmera davantera (cantonada superior dreta).

tablet SPC 64 bits pantalla

Tant els perfils superior i inferior com l'esquerre apareixen completament nets, sent el dret l'únic que acull elements visibles. En aquesta zona ens trobem amb el següent: un botó d'encesa, un altre minúscul per a resetejar l'equip, port jack de 3,5 mm, port micro USB, mini HDMI, DC 5V, una tecla física que fa la funció del darrere i un micròfon. Sincerament, hi ha força coses que ens xoquen. Si el fabricant ha decidit incloure tants additaments, per alguna cosa serà, però personalment no crec que mai utilitzarà una tecla física per anar enrere podent utilitzar la barra de navegació.

tablet SPC 64 bits ports

Crida l'atenció, per altra banda, que no hi hagi botons físics per al volum.

tablet SPC 64 bits barra de navegació

A la part del darrere ens trobem amb la càmera (part esquerra superior), una ranura per a targetes de memòria (esquerra inferior) i la sortida d'àudio (superior dreta). També veiem els segells de la companyia SPC i de la línia en concret del terminal.

tablet SPC 64 bits logo del darrere

Pantalla i multimèdia

La pantalla és una IPS de 10,1 polzades amb resolució 1024 x 600 píxels. Els colors i els angles de visibilitat són bons i podem inclinar raonablement el dispositiu sense perdre qualitat d'imatge. L'única cosa potser reprotxable són els reflexos al vidre i la resolució, encara que hem de tenir en compte que parlem d'una gamma d'entrada i, per tant, no difereix gaire del que trobarem en aquest rang. De qualsevol manera, si hi ha diferència respecte a tablets més cares.

tablet SPC 64 bits altaveu

El so no és especialment bo en cap sentit i en pujar-lo massa es distorsiona força i sona metàl·lic. A més, si tombem la tauleta, a la nostra unitat hem vist que l'altaveu queda bloquejat i es perd molta força i abast. Dit això, hi ha un punt al voltant del 80% de volum en què l'àudio és equilibrat i sona bé. També guanyarem força si utilitzem auriculars.

Sistema operatiu i Interfície

Pel que fa al sistema operatiu, tenim una versió força pura d'Android 5.1 Lollipop. Ho vam dir en parlar de la variant amb 3G: és un enorme encert no ficar bloatware ni una capa gràfica pesada en un terminal amb components econòmics. Partint d'aquesta base, la interfície que munta l'SPC Glow 10.1 és l'òptima per a una tauleta de les seves característiques. Tot i que, com comentarem al següent apartat, amb alguna aplicació una mica més exigent podem tenir retard, els menús del sistema Android i el conjunt dentorn funcionen molt bé. les transicions són ràpides i veiem pocs errors de rendiment.

En general, ja diem, poques modificacions pel que fa al que pugui ser l'Android AOSP. Sí que s'ha pres la decisió d'incloure algunes apps específiques, com la de Facebook, Skype o YouTube o posar l'habitual No obstant això, d'aplicacions a la part dreta, si mirem la pantalla apaïsada, deixant la zona inferior només per a la barra de navegació. Aquesta, alhora, inclou els botons per pujar i baixar el volum de l'equip, ja que s'ha prescindit de les habituals tecles físiques.

Rendiment i memòria

Des del punt de vista del rendiment tenim certes sensacions trobades en mesurar aquest dispositiu amb la variant 3G. El processador AllWinner de 64 bits ofereix millors resultats a les diferents proves de rendiment que hem realitzat amb la tablet, malgrat això, tendim sempre a fiar-nos més d'un processador d'Intel. De fet (mera qüestió de sensacions), diríem que la resposta és una mica menys consistent o equilibrada en aquest equip encara que resulti més veloç realitzant certes tasques.

Ens permetrem la llicència d'utilitzar una metàfora extreta de la Fórmula 1. Potser aquesta Glow 10.1 és millor en classificació (arriba més puntes de velocitat), però, la versió 3G és superior en carrera, mantenint un funcionament més estable i oferint menys voltes dolentes. La qüestió al final és que, de vegades, a la unitat que tenim entre mans li costa de mostrar tot el potencial de què és capaç.

tablet SPC 64 bits dades del processador

En termes generals, i tenint en compte que parlem d'una tauleta de poc més de 100 euros, hom pot estar satisfet amb la Glow 10.1. El seu processador, com diem, és un AllWinner de quatre nuclis (Cortex A53), a una freqüència de 1,34 GHz, i amb una GPU Mali 400 MP2. Mentrestant, la seva memòria RAM es queda en 1GB, la qual cosa fa que la velocitat de la multitasca sigui limitada, però tampoc no és gens preocupant.

ranura SD de 64 bits SPC de tauleta

Pel que fa a la memòria interna, comptem amb una capacitat inicial de 16GB, dels quals es queden a disposició de lusuari poc més de 9 gigues. La Glow 10.1 ofereix la possibilitat d'ampliar aquest espai amb targetes SD fins a 32GB.

Autonomia

La bateria d'aquesta tauleta és de 6.000 mAh i el gran dubte que teníem era com gestionava el processador de 64 bits aquesta energia i si marcava diferències pel que fa al model 3G, que munta un SoC d'Intel. El resultat ha estat més o menys el mateix: amb el test de PCMark funcionant, hem vist una durada d'entre 7 i 8 hores, una mica tremendament satisfactòria. A més la gestió de la calor és força bona també.

tablet SPC 64 bits bateria

Per posar-hi una pega, potser, el consum en repòs és una cosa que més elevada del que és habitual i de vegades hem notat que la recàrrega era una mica lenta. No són tema preocupants però cal tenir-los en compte a l'hora de dur a terme una avaluació global d'aquest apartat.

Cambra

Cada cop que arribem a aquest apartat en una tablet diem els mateixos: és indistint que funcioni bé o malament, perquè poques (si és que alguna) vegades utilitzarem la càmera d'un aparell tan gran per fer fotografies. Certament, preferim una bona frontal que ens permeti dur a terme videoxats a un bon nivell. La càmera d'aquesta SPC Glow juliol no és gaire diferent de la del model 3G.

El seu sensor té una resolució de 2 megapíxels i en plans curts anul·la una mica els colors deixant-los força pàl·lids. En distàncies més llargues la cosa millora. El fabricant no especifica les dades de l'obertura però tampoc no sembla gaire lluminosa, per descomptat. En no comptar amb flaix, es perd força rendiment sota sostre o amb llum artificial.

Preu i conclusions

Amb la SPC Glow 10.1 Estem davant d'un excel·lent opció low cost, que ens oferirà acabats de qualitat i una versió Android 5.1 fiable i lliure de capes. Tot i que el preu segons la web del fabricant és de 119 euros, hem vist botigues on es pot aconseguir ja per 100 euros. Hem de dir que la seva versió 3G és una cosa així com 10 euros més cara, però presenta variacions importants respecte a aquest equip, per exemple, els acabats no són de tanta qualitat o el processador tampoc compta amb 64 ​​bits.

tablet SPC 64 bits connectors

en contra: En contra del terminal juga la decisió tan estranya que s'ha pres pel que fa als botons físics. Des del nostre punt de vista, no té sentit suprimir la tecla del volum i ficar-la a la barra de navegació per després posar un enrere. La pantalla és molt similar a la de la Glow 10.1 3G i ja vam dir al seu moment que potser una mica més de resolució pesaria favorablement. Ens reiterem en aquesta mateixa opinió. Pel que fa al processador, encara que els tests atorguin la victòria a aquest AllWinner de 64 bits, ens vam quedar amb l'Intel SoFIA.

tablet SPC 64 bits anàlisi review

A favor: La relació qualitat preu de lequip és molt bona. Costa veure productes tan fiables per 100 euros i si, a més a més, els materials estan cuidats, millor que millor. El rendiment de la tauleta és bo, així com la gestió d'Android en línies generals. Tenim una versió molt pura del sistema i això s?agraeix. A més, la pantalla té aspectes positius, reforçats amb la tecnologia IPS. Finalment, cal destacar la bateria d'aquesta SPC Glow 10.1: gaudirem d'entre 7 o 8 hores d'ús continu sense cap problema i això sempre s'ha de valorar.