heaven 10.1

Valoració: 7,5 de 10

valoració 7

Aquest any hem tingut l'ocasió de provar-ne dos tablets SPC amb anterioritat i, certament, totes dues mostraven prestacions molt dignes per al seu preu ajustat. Tot i això, aquest fabricant ha volgut fer un pas endavant amb la seva nova SPC Heaven 10.1, l'equip del que ara analitzem, en el qual s'ha realitzat un esforç d'execució molt notable, donant lloc a la millor tauleta d'aquesta companyia espanyola fins al moment.

Tot i que la resplendor 10.1 ja apostava per una carcassa metàl·lica i els seus acabats resultaven força convincents; la Heaven 10.1 ha suposat un avenç important en aquest tret, potser un dels més significatius del model previ. Ja no es tracta només del metall, sinó que aquest té una aparença més contundent i sòbria. L'equip es percep realment sòlid en ser sostingut entre les mans i la superfície polida, gairebé blanca, denota més qualitat. El canvi redunda en un dels aspectes clau per fer créixer el producte en la seva condició d'objecte manipulable, però no és l'únic apartat on s'aprecien millores: la memòria del terminal també ha fet un salt important.

  Tablet Android SPC Heaven 10.1 web tabletzona

Ho passem a veure tot, punt per punt.

Disseny

Com diem, s'aplica una capa de metall a la coberta del darrere que fa que la SPC Heaven 10.1 ofereixi unes sensacions, ja sí, de tauleta d'avançada qualitat. Tot i que anteriorment s'havia apostat per materials similars per a les tauletes de la signatura, la impressió en subjectar una Glow 10.1 era la d'un aparell més buit, mentre que ara es percep contundència. Pel que fa al mateix dispositiu al seu versió 3G les diferències són encara més substancials, ja que el plàstic d'aquell podia entelar altres virtuts a la tauleta i deixar una mica minvats els equilibris en el seu conjunt.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 navegacio

Tot i que la Heaven 10.1 és un terminal més elaborat, els canvis s'aprecien en aquests dos àmbits: textura de la part del darrere i sensació compacta en subjectar, toca i moure el dispositiu. Les línies principals de les altres tauletes de la companyia segueixen presents en aquest model, alguna cosa positiva si tenim en compte que la cosa no estava gens malament. Un parell d'aspectes que ens criden l'atenció i que potser es podrien esmenar en properes edicions: primer, la col·locació dels ports és una mica artificiosa (ho veurem més tard) i, segon, els detalls en plàstic que cobreixen aquest 1% no acabat en metall i vidre resten una mica de fermesa a la tauleta.

Dimensions

Les mesures de la Heaven 10.1 són: 16 cm x 25 cm x 9 mm i el seu pes es queda a 570 grams. Aquestes són molt similars a les de les Glow, amb un 1 centímetre de més en la longitud horitzontal i 10 grams de pes que potser marquen la diferència una mica a favor d'aquest nou model a l'hora d'aportar la solidesa a què ens referíem anteriorment.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 angle de vision

No és un tablet especialment lleuger, ni especialment prim, però no hem d'oblidar que estem davant d'una abast d’entrada que ha optat per acabats de qualitat i això necessàriament acaba influint en les dimensions.  

Connectivitat i altres elements externs

Poques novetats hi ha en aquest sentit pel que fa a les dues tauletes de la signatura que analitzem recentment. SPC segueix apostant per una ordenació característica dels botons i ports que, personalment, no em sembla la millor.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 ports

Els perfils inferior, superior i esquerre queden totalment nets, mentre que al dret s'ubiquen el botó per encendre, apagar i (des)bloquejar el sistema, un micròfon, una ranura per a targetes microSD, port Micro USB, un HDMI, jack, 3.5mm, DC V5 i una tecla física per fer la funció enrere. L'assortiment s'ha modernitzat una mica, però alguns dels elements ens resulten prescindibles, especialment els dos darrers de la llista.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 perfil esquerre

A la zona frontal només trobem el logo de SPC i la càmera davantera (cantonada superior dreta), amb uns marcs laterals lleugerament més gruixuts que els del traç horitzontal.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 càmera frontal

La coberta del darrere és una única peça metàl·lica que es prolonga fins als perfils, amb una lleu transició de plàstic entre ella i el vidre de la pantalla. L'altaveu queda a la part superior dreta i la càmera principal a l'esquerra. A la central veiem el coet de SPC i el nom del model.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 càmera principal

Entre els altres tipus de sensors i opcions de connectivitat trobem la compatibilitat per a WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, OTG (inclou el cable) i acceleròmetre.

Pantalla i multimèdia

La pantalla d'aquesta SPC Heaven 10.1 suma 10,1 polzades de diagonal i una resolució de 1280 x 800 píxels en format 16:10. La densitat de píxels no és molt elevada i de vegades es nota veritable diferència amb una Full HD (1200p) i molta més amb una Quad HD (1600p), no obstant, el fet de mantenir sota el nivell de píxels també fa guanyar l'equip en agilitat y consum de bateria.

tablet Android SPC Heaven 10.1 qualitat pantalla

D'altra banda, els colors estan força aconseguits, amb una lleu saturació de vegades a verds y vermells. Els angles de visibilitat no semblen massa flexibles, i el vidre protector és una mica gruixut, de manera que els píxels queden un lluny de la superfície del panell de manera que lefecte de resposta tàctil no sembla tan directe. La brillantor màxima també podria ser una mica més elevada. Dit tot això, i encara que no és un gran panell en línies generals, és suficient per a un ús bàsic: veure pel·lícules, fotos o navegar no només és perfectament possible, sinó també satisfactori en circumstàncies normals.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 altaveu

El so es manté d'acord amb el que és la SPC Heaven 10.1: un terminal de abast d’entrada que rendeix com una gamma mitjana. No decep tampoc en aquest terreny, però no és el millor dels àudios possibles. Tendeix a la distorsió en els volums més alts i si l'equip està recolzat sobre la superfície del darrere l'emissió queda obstruïda i es perd molta qualitat. No obstant això, al voltant d'un 70-80% de la barra l'àudio és força clar i molt acceptable en termes generals. Podria ser millor, però no hem d'oblidar novament que estem davant d'una tauleta de 150 euros.  

Sistema operatiu i Interfície

Amb aquest equip gaudirem de Android 6.0.1 Marshmallow d'entrada, probablement la versió més rodona del sistema operatiu de Google dels darrers anys, almenys fins que Nougat aconsegueixi posar-se una mica a to. Això suposa disposar de possibilitats tan avançades com la gestió als permisos de les apps, la utilització de la targetes microSD com a memòria interna o el sistema doze per estalvia bateria en repòs.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 logo fabricant

La caracterització de Android AOSP per part de SPC és molt lleu i es limita a algun detall, com les icones del fabricant, un parell d'aplicacions pròpies i algunes de les imprescindibles de Google preinstal·lades. També trobem a la barra de navegació inferior amb un parell de botons extra, per pujar i baixar el volum (no hi ha tecles físiques per a aquesta funció) i un parell d'eines a la zona d'ajustaments ràpids prendre captures de pantalla i de vídeo.

En definitiva, el sistema, la seva interfície i les possibilitats de personalització són un dels aspectes que més ens atrauen d'aquesta Heaven 10.1, que ha fet el salt a una edició molt actual d'Android mentre molts altres productes en el seu rang de preus es queden a Android 5.1 Lollipop.  

Rendiment i memòria

Encara que no s'especifica en cap a cap full tècnic de quantes hem consultat qui és el fabricant del processador de l'SPC Heaven 10.1, l'aplicació CPU Z sí que ens dóna dades precises sobre el component. Es tracta d'un xip construït per Allwinner, Amb quatre nuclis de CPU Cortex A53 a una freqüència de 1,34 GHz, mentre que la GPU és una Mali-400. La memòria RAM ha doblat la seva capacitat en relació amb les anteriors tablets de la signatura, ara amb 2GB.

SPC Heaven 10.1 dades CPU Z

Pel que fa als test de rendiment habituals, les puntuacions registrades per la nostra unitat de prova no mostren una millora substancial en relació amb la Glow 10.1, però, és important destacar que hem corregut alguns jocs de certa exigència, com el Assassin 's Creieu Identity i l'experiència ha estat excel·lent.

La capacitat d'emmagatzematge intern de la tauleta és de 64GB. Gran dada per tractar-se d'una tauleta tan econòmica. D'aquesta xifra ens en quedaran més de 54 gigues per a ús real. A més, comptem amb una ranura per a targetes micro SD i, com ja hem assenyalat, l'oportunitat que ofereix Marshmallow per maximitzar les prestacions d'aquest petit accessori pot tenir un paper molt positiu en la gestió de l'espai.

Autonomia

De nou, l'adopció de Marshmallow té una importància Hendió a l'avaluació d'aquest apartat. Cinc dies, les 24 hores amb la tauleta en repòs, i el dispositiu només perd un 20% de la seva capacitat. La bateria compta amb 6.000 mAh, la qual cosa no és una xifra especialment elevada, però els ajustaments del processador, Doze i una pantalla no massa exigent, fan molt bé la seva feina.

SPC Heaven 10.1 PCMark

Als tests de PCMark, aquesta SPC Heaven 10.1 ha arribat a les set hores i mitja «sense despentinar-se» i amb 20% de bateria encara per consumir.

Cambra

Poca diferència notem aquí en relació al que s'ha vist a la Glow 10.1. Una càmera per prendre captures molt bàsiques sense més: 2 megapíxels amb dificultats per processar la llum i omplir els colors degudament. De nou, tampoc podem (ni necessitem) demanar més a una tauleta.

A dalt en teniu una quantes captures aletòries amb força bona llum totes elles. La darrera està presa amb la càmera davantera i la seva posició es fa una mica estranya, però gens greu.

Galeria

Preu i conclusions

El preu de la SPC Heaven 10.1 es fixa als 149,90 euros, una xifra gairebé 50 euros per sota del que pot costar una Bq Aquaris M10, amb idèntica resolució de pantalla però molta menys memòria interna i sense Android Marshmallow. Pel que fa a la gamma d'entrada, per tant, és un dels terminals més avantatjats de tots els que podem trobar avui dia. Tractant-se a més d'una marca espanyola, estarem donant-li un merescut crèdit al talent local.

en contra

La pantalla és un dels pocs punts que no ha millorat en relació amb les SPC Glow, segueix tenint la mateixa resolució i li falta una mica potser per estar a l'alçada del conjunt. Si en properes generacions s'aconsegueix reduir la distància entre la superfície del vidre i els píxels, haurem guanyat força, sobretot quant a sensació de resposta tàctil.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 amb caixa oficial

A favor

francament, és una tablet excel·lent per 150 euros. Multimèdia correcte, grans acabats, bones opcions de connexió, que inclouen un compatibilitat OTG (amb un cable a la caixa) i HDMI, cap problema de rendiment i, per sobre de tot, dos elements: per una banda, 64GB d'emmagatzematge, amb la possibilitat d'utilitzar a més targetes SD i 2GB de RAM que ens permetrà saltar entre tasques de forma més ràpida i eficient; de l'altra, Android Marshmallow en una versió neta, amb Doze, opcions avançades de gestió memòria i permisos per a aplicacions. SPC ha estat de les primeres companyies espanyoles rellevants a fer el salt i és d'agrair.