Zielo Q50

Tingueu en compte 6

La signatura Espanyola woxter fa uns quants anys que dóna «guerra» en el terreny de l'electrònica de consum i últimament està aportant productes molt interessants al sector dels dispositius mòbils. No pretenem enganyar ningú, aquesta companyia no cerca l'originalitat, sinó adaptar de la millor manera possible ltendències del mercat a les pròpies possibilitats. La qüestió és que ho fa amb un grau d'encert alt i factura equips capaços de transmetre molt bones sensacions. El Woxter Zielo Q50 és un d'ells.

Al llarg d'aquesta anàlisi ens aproximarem totes les característiques del phablet Zielo Q50, analitzant-les en detall, però, hi ha alguna cosa que salta a la vista i és, potser, el primer que cal concretar. Aquest dispositiu de Woxter és una rèplica dels Galaxy Note, encara que presenta també certs acabats presos del Galaxy S4. Hi ha multitud de coincidències amb els patrons de Samsung: des de la funda estil Flip Cover (S view), fins als propis tons de trucada i notificacions, passant pels botons físics del frontal.

Woxter Zielo Q50 apaïsat

Òbviament, si ho mirem amb lupa, es noten diferències entre els “flagship” de Samsung i aquest terminal, però hem de reconèixer que el Zielo Q50 ens ha sorprès gratament i és una alternativa de baix cost molt interessant als phablets dels grans fabricants.

Disseny

Cantonades arrodonides, marcs laterals minúsculs, botó físic al frontal, acabat de color metàl·lic al llarg de tot el perfil, coberta posterior extraïble de policarbonat, etc. mirem on mirem estem davant un clon del Galaxy S4 amb la mida, aproximada, del Note 3.

El color predominant al llarg de tot el terminal és el blau fosc i la carcassa té una superfície lleugerament puntejada. Fins i tot el que podem veure, de l'estructura de la càmera també és un calc del terminal estrella dels sud-coreans el 2013.

De la mateixa manera, el Woxter Zielo Q50 inclou una funda Smartcase que mostra lhora, la data, el nivell de la bateria i la connectivitat de la barra superior. Fins i tot es poden respondre trucades sense necessitat dobrir la tapa.

Woxter Zielo Q50 funda

No hi ha molt més que puguem afegir-hi. Si t'agrada el dibuix dels dispositius de Samsung, però no vols o no pots pagar els preus elevats, això és del més semblant que trobaràs, i la veritat és que com a rèplica està molt aconseguida.

Dimensions

Les mesures del phablet són de 16,3 cm x 8,4 cm x 9,6 mm. El seu pes és de 218 grams.

Si ho comparem amb les xifres de Note 3, comprovem que, com és lògic, el disseny de Samsung al vostre equip està més polit, ja que aquest presenta un gruix i un pes inferiors. És un dels detalls externs que marquen, de forma més acusada, la diferència entre el Q50 i el potentíssim phablet de la companyia coreana (deixant també de banda el stylus que Woxter no integra).

Woxter Zielo Q50 interfície

D'altra banda, també volem deixar clar que, encara que resulta una mica pesat i la pantalla de 6 polzades així com el seu volum en general, no seran del gust de tots, és un dispositiu manejable: entra a la butxaca dels pantalons amb comoditat i una mà gran o dues petites poden bregar amb ell sense cap tipus de problema.

Ports i controls externs

En aquest apartat, el Woxter Q50 és també idèntic als terminals de Samsung.

Al frontal ens trobem, a dalt, la sortida de so per a converses telefòniques, una càmera davantera i, a baix, el botó home físic i dos capacitius a cada costat.

Woxter Zielo Q50 retrat

Al perfil dret tenim el botó per encendre i bloquejar el terminal.

Woxter Zielo Q50 perfil

Al perfil esquerre hi ha el botó per regular el volum.

Al perfil superior es troba el port jack per a auriculars.

Woxter Zielo Q50 jack

Finalment, al perfil inferior tenim el port micro usb per carregar el dispositiu i connectar-lo al PC.

Woxter Zielo Q50 port

A la part frontal s'ubiquen la càmera principal, el flaix, els logos de la firma woxter i de la gamma Zielo i l'altaveu en dues petites esquerdes metàl·liques.

Pantalla i multimèdia

La pantalla de Q50 té tant punts positius com a negatius. D'una banda, la resolució no arriba a l'estàndard HD, quedant-se en 960×540 píxels (184 ppp), la qual cosa en principi pot resultar una mica decebedor. No obstant això, i salvant les diferències amb els models més potents, la visualització és bona, sobretot per les 6 polzades que ofereixen una sensació d'amplitud i d'immersió molt poderosa.

Woxter Zielo Q50 píxels

Els angles de visió són versàtils, encara que la brillantor i els colors de vegades semblen un poc apagats, però és una cosa que podem millorar força ajustant-los al nostre gust.

Pel que fa a l'àudio, té una qualitat acceptable, però sense gaires ostentació. Quan pugem el volum comencem a notar certa distorsió i quan arriba al seu límit, el so es torna força metàl·lic. La posició de l'altaveu tampoc no sembla la més encertada, ja que resulta relativament fàcil bloquejar-la amb la mà, tant subjectant el dispositiu en mode retrat com apaïsat.

Sistema operatiu i interfície

Aquest phablet de Woxter corre amb Android 4.2 en una versió força pura del sistema, malgrat això, es poden apreciar algunes subtils modificacions del fabricant, visibles, per exemple al menú de ajustos ràpids, on s'hi incorporen perfils predefinits d'àudio, temps d'espera, connexió de dades, etc.

A més, hi ha una sèrie d'aplicacions pròpies que també vénen preinstal·lades al dispositiu: un administrador d'arxius, una llanterna, una eina per fer còpies de seguretat, eltemps.és, etc. En canvi, les aplicacions de Google no estan incloses d'inici, encara que, lògicament, les podem descarregar sense cap mena de problema des de la Play Store.

Woxter Zielo Q50 Android

Com gairebé sempre diem, està bé que aquests fabricants no es compliquin i ofereixin una versió el més ajustada a les pautes de Google possible. Al llarg del proper apartat entrarem en més detalls, però la interfície funciona de forma relativament fluida encara que lluny del que puguin oferir els Nexe o el Moto X. Tot i així, les diferències amb dispositius relativament potents que utilitzen una capa de personalització pròpia no són massa voluminoses.

Rendiment

En termes de rendiment, aquest phablet de Woxter es comporta molt dignement. La seva CPU consta de 4 nuclis a 1,2 GHz, i lacompanya amb una memòria RAM de 1GB.

Woxter Zielo Q50 benchmarks

En passar per les típiques proves de rendiment en Android, apreciem un bon exercici, mostrant un nivell lleugerament per sota del Snapdragon S4 Pro a AnTuTu (16.642 punts), encara que al nivell del dit SoC a quadrant (5.769 punts).

Per posar-ho a prova de manera més directa hem utilitzat el joc “Thor: The Dark World”, i corre sense aturades i altres problemes similars, de forma molt fluida.

Woxter Zielo Q50 Thor

Pel que fa a la interfície Android, per ser pràcticament neta, no funciona de manera més suau (tampoc pitjor) que altres fabricants amb capa de personalització pròpia. Tot i així, els controls són ràpids i precisos; encara que una optimització una mica més treballada podria oferir uns resultats encara millors

Capacitat d'emmagatzematge

El Woxter Zielo Q50 disposa d'una capacitat inicial de 8GB, de la qual cosa ens acaben quedant uns 4,4 GB per a ús en apps o continguts que vulguem emmagatzemar al terminal.

En cas que aquest espai se'ns quedi curt, també tenim l'opció d'utilitzar una targeta micro SD de fins a 32 GB.

Conectivitat

La veritat és que aquest dispositiu està ben servit en termes de connectivitat, i té tot allò que cal en un smartphone. Per començar, compta amb dues ranures per a targetes SIM, el so a les converses telefòniques resulta molt clar, i el fet de poder acceptar o rebutjar una trucada entrant sense aixecar la tapa de la funda té el seu punt.

Woxter Zielo Q50 dual sim

També integra 3G, WiFi, GPS, Bluetooth 4.0, Ràdio FM, acceleròmetre i sensor dorientació.

Autonomia

La bateria disposa d'una capacitat de càrrega de 3.500 mAh i una durada força perllongada. Hem pogut fer servir el terminal de manera freqüent durant gairebé dos dies, sense necessitat de connectar-lo al corrent.

Woxter Zielo Q50 bateria

A més, igual que a la majoria dels terminals de Samsung, la peça és extraïble cosa que sempre ens brinda un «avantatge estratègic».

Cambra

La càmera del terminal té un sensor de 8 Mpx i és capaç de treballar a un bon nivell. De fet, no som capaços de percebre una gran diferència entre els resultats del Zielo Q50 i els d'un Galaxy S III o el Note II.

Aquí teniu un parell de proves, la primera amb manera automàtica i les segona amb la funció HDR activada.

Woxter Zielo Q50 prova de càmera

Woxter Zielo Q50 prova de càmera HDR

En aquesta altra prova podeu comprovar que la seva estabilitat a l'hora de gravar vídeo (a 720p) és força acceptable.

A la part davantera, tenim una càmera per a selfies o videoxats de 2 Mpx.

Preu i valoració final

El Woxter Zielo Q50 es pot trobar per poc més de 230 euros en nombrosos distribuïdors. A la nostra manera de veure, és un smartphone força recomanable si el pressupost que fem servir gira al voltant d'aquesta xifra. A canvi obtenim una pantalla enorme, un rendiment molt decent i una càmera que no ens decebrà.

El punt negatiu, per a qui ho vulgui veure així, és que és bàsicament una còpia de Samsung, i com a tal, incorpora algunes de les facetes no tan apreciades de la firma sud-coreana. Per exemple, els seus materials no són, diguem-ne, molt nobles. D'altra banda, tampoc aconsegueix l'excel·lència on els Galaxy de gamma alta sí que ho fan, i pot resultar una mica pesat i gruixut de més.

Woxter Zielo Q50 càmera

De qualsevol de les maneres, la diferència de preu amb el Note II és de gairebé 100 euros, mentre que amb el S III es mou en uns marges similars als del Q50. Del consumidor en depèn jutjar si les virtuts que Woxter posa sobre la taula són o no suficients per optar per aquest i no per un altre equip al qual puguem comparar-lo.