El meu Pad 2

Valoració: 8,5 de 10

valoració agost

La nostra anàlisi arriba, no sense cert retard, pocs dies després de l'anunci de la tercera generació i successora d'aquesta tauleta, la Xiaomi meu Pad 2. Tot i així, ha caigut recentment a les nostres mans un exemplar del dispositiu i creiem que, amb la rebaixa que s'aproxima, encara en pot ser una bona opció de compra o també per a usuaris que tractin de pescar a la segona mà. Ens hem decidit a fer un complet repàs del dispositiu.

La el meu Pad 2 va ser presentada el novembre de 2015, al costat del Redmi Note 3 Pro, en una molt interessant estratègia de Xiaomi, que oferia la possibilitat d'adquirir l'equip amb Windows 10 o amb Android. Lamentablement, amb el pas del temps s'ha vist que la firma xinesa no ha donat gaire bon tracte al producte, i encara segueix funcionant amb Lollipop, mentre que la majoria dels smartphones que van veure la llum per aquesta data, fins i tot la gamma mitjana, sí van fer el salt a Malví.

tablet meu Pad 2 Android MIUI

De qualsevol manera, i salvant la manca devolucions en la versió dAndroid, el dispositiu funciona molt bé i la peculiar capa de personalització, MIUI 8, en absolut ens fa pensar que estiguem davant d'una tauleta obsoleta, ben al contrari. Personalment, el seu descobriment m'ha suposat una sorpresa grata.

Disseny

La millor (i també la pitjor) part del dispositiu la trobarem en aquesta parcel·la. De veritat, la Xiaomi meu Pad 2 no té res a envejar al Mini iPad en gairebé cap aspecte. Diríem que tots dos equips estan molt al mateix temps, i mentre que un costa 479 euros, l'altre se'n pot trobar per 100 si es busca bé. En aquest sentit, el treball de la firma liderada per Llei Jun resulta, una vegada més, excel·lent.

tablet meu Pad 2 Android posterior rosa

Tota la part posterior està construïda a alumini i presenta uns acabats d'alçada, un gran assemblatge amb el vidre i una bonica corba tenyida en tres colors per al públic: rosa, or o plata. El vidre de la zona davantera és dur i consistent, diria que millor que el del nou iPad 9.7.

tablet meu Pad 2 Android càmera principal

Només es poden retreure, en definitiva, dues qüestions a la meva Pad 2. El primer, lògicament, és la manca d'originalitat, ja que aquesta tauleta sobrepassa el fet d'estar inspirat en els productes d'Apple per entrar, directe, dins del terreny de la còpia. El segon són els botons capacitatius. Veritablement horrorosos. No responen bé, són antiestètics i tenen força major possibilitat de trencar-se amb el pas del temps que si es fiquen directament a la pantalla.

Dimensions

La Mi Pad 2 té unes mesures de 20 cm x 13,2 cm x 7 mil·límetres de gruix. Pesa 322 grams. Si ho comparem amb l'iPad mini, és més compacta llarg i ample però també una mica més gruixuda. Tot i així, són mesures molt properes i en una tauleta petita la veritat és que amb prou feines es nota diferència quan els marges són, ja de per si, tan ajustats.

Apple iPad 2017 gruix vs meu Pad 2

Com diem a l'apartat anterior, però, tampoc no creiem que es pugui millorar molt més el que ha fet Xiaomi a la Mi Pad 2. De fet, la tercera generació, recent presentada, replica aquestes mesures amb exactitud. El dispositiu és lleuger, abastable amb una mà i perfecte per a la lectura o per jugar en horitzontal, amb una mida molt abastable que, en certa manera, m'ha fet recordar les virtuts de les 8 Polzades, una cosa que tenia gairebé oblidada.

Connectivitat, ports, elements externs

Aquesta tauleta es manté molt en la línia de les Android quant a botons y ports, optant per una via bastant minimalista, d'acord també amb els seus propòsits com a producte.

A la zona frontal tenim una botonera tàctil-capacitiva i retroil·luminada. En el marc superior, el logo de Mi a l'esquerra, la càmera frontal centrada i un detall que ens agrada molt a la dreta i de la qual poques tauletes fan gala: un LED per a notificacions.

tablet meu Pad 2 Android càmera frontal

El perfil esquerre net, mentre que al dret trobem les tecles per encendre l'equip i regular-ne el volum.

tablet meu Pad 2 Android perfil i gruix

El perfil superior ens trobem tan sols amb el port gat de 3,5 mm.

tablet meu Pad 2 Android port jack

A l'inferior s'ubica el port USB Tipus C i veiem un parell de cargols custodiant. Imaginem que és per facilitar l'accés a reparacions.

tablet meu Pad 2 Android port USB tipus C

A la part posterior, trobem la càmera principal, a dalt a l'esquerra, dos petits micròfons i el logo meu una mica enfonsat i amb acabat de mirall; i una petita inscripció una mica més avall. Finalment, dos altaveus a la part baixa de la coberta.

tablet meu Pad 2 Android logo companyia posterior

Pel que fa a la connectivitat sense fil, només tenim variant Wi-Fi, i ve amb Bluetooth 4.1 i Ràdio FM. Els sensors de la Mi Pad 2 són acceleròmetre, giroscopi i brúixola.

Pantalla i multimèdia

La pantalla és un dels terrenys on el dispositiu destaca, especialment, després d'haver estat trastejant amb el nou iPad 9.7. Es tracta, en aquest cas, d'un panell de 7,9 Polzades en format 4:3, amb 2048 x 1536 píxels de resolució i una densitat de 326 pàg. La qualitats de la display, a la nostra manera de veure, són excel·lents. Potser li falta una mica de brillantor, això és el màxim que li podem retreure.

tablet meu Pad 2 Android píxels pantalla

El detall que més ens agrada, però, és que la Mi Pad 2 utilitza una pantalla laminada (full laminated) i això fa que tinguem la impressió que els píxels se surten del dispositiu i que gairebé podem tocar-los. El vidre és molt compacte, fi, sòlid… un veritable gust al tacte.

tablet meu Pad 2 Android manera lectura

Ja dic que potser estic més sensible a aquesta sensació per l'anterior equip que vaig estar provant, tot i així és cridaner que una tauleta que va sortir a la venda per 200 euros i ara es pugui aconseguir per poc més de 100 jugui tan bé aquesta carta. La meva Pad 2 és un excel·lent tablet petit per llegir, jugar o veure sèries i pel·lis a qualsevol costat, còmodament. La pantalla és un actiu elemental del conjunt.

tablet meu Pad 2 Android altaveus

El que fa a l' àudio, la Xiaomi El meu Pad 2 també ens ha sorprès. És cert que la col·locació dels altaveus no sembla l'òptima, ja que si deixem tablet de pla sobre una taula queden obstruïts. A més, l'estèreo només es percep com a tal quan tenim l'aparell en vertical, mentre que si el posem en horitzontal, l'emissió només arriba des d'un dels dos costats. Als nivells de volum més alt arribem a notar certa distorsió. Salvant totes aquestes mancances i emprant el terminal a la seva posició natural, tenim un so de notable: alt, nítid i vibrant.

Sistema operatiu i Interfície

Aquí arriba un altre irremeiable retret a Xiaomi (una de calç i una de sorra), encara que en aquest cas no sabem si el problema és d'ells o d'Intel. El cas és que el terminal segueix funcionant amb Android 5.1, igual que quan va sortir al mercat. Això sí, de MIUI 7 hem passat al 8. En aquest sentit i tot i que jo he optat per NOVA en algunes estones, la tauleta funciona molt bé. La seva capa és d'alguna manera, la manera que té la firma xinesa de seguir evolucionant els terminals tot i no rebre suport per part del fabricant de processadors.

D'una banda, aquesta tauleta continua sent completament funcional i fa que ens oblidem per una banda de l'extrema bogeria que de vegades existeix amb el fet de tenir l'última cosa, el més actualitzat, etc. Piruleta no es queda especialment enrere pel que fa a Marshmallow i Nougat, excepte potser per l'estalvi de bateria que ofereix doze.

D'altra banda, i encara que la Escena no s'ha prodigat gaire amb l'equip, la comunitat de Xiaomi tampoc no sol decebre. Tenim una decent quantitat de ROMs personalitzades per a la Mi Pad 2, algunes basades en Lineage, que ens poden donar força joc. Per descomptat, també comptem amb eines bàsiques com són TWRP o SuperSu per fer-ho tot més senzill i segur. Molt possiblement treballem amb elles a TabletZona en el futur i puguem donar-vos una mica més d'informació sobre això.

tablet meu Pad 2 Android logo meu frontal

Pel que fa a MIUI, els que tenen algun terminal Xiaomi ja saben que el bloatware és important, i que si partim de 16GB demmagatzematge, pot no ser del gust de la majoria. És possible que la versió 9 d'aquesta capa ens deixi anar esborrant-ne alguna.. A veure si arriba també al dispositiu.

Rendiment i memòria

El processador d'aquesta Mi Pad 2 és un Intel X5-Z8500, de quatre nuclis a una freqüència de 2,24 GHz. Imaginem que l'elecció d'aquest xip té molt a veure amb el fet que la tauleta es llancés en dues variants, una amb Windows i una altra amb Android, amb igual maquinari base. Em crida l'atenció una cosa. Amb la capa de MIUI el dispositiu va extremadament fi i respon a la perfecció, fins i tot tenint en compte la gran quantitat defectes i adorns de la interfície de Xiaomi. Per contra, amb Nova tot és molt més lent, cosa que em va estranyar enormement, però que es dóna en aquest dispositiu en concret.

tablet meu Pad 2 Android cpu Z

El gran llast de lexperiència, però, i com he comentat una mica més amunt, són els botons de navegació. No sempre responen a la primera, tenen un ordre diferent de l'habitual a Android (esquerra per a multitasca i dreta per enrere) i quan estan apagats un no sap ni on toca. Una veritable llàstima que la companyia hagi tornat a apostar per aquesta solució a la El meu Pad 3.

tablet meu Pad 2 Android botonera tàctil

El rendiment als benchmarks habituals és molt similar al de l'Snapdragon 810. Aquí teniu resultats de AnTuTu, quadrant, Geekbench, Etc

Pel que fa a la memòria, és un dels apartats on potser ens quedarem una mica curts. La xifra de 2GB a hores d'ara per a Android fa que algunes tasques es demorin alguna cosa, però, també som de l'opinió que de vegades tendeix a sobrevalorar una mica aquest punt. Una bona optimització és molt important, i MIUI es menja percentatge alt de la RAM, cosa que implica que s'estan aprofitant bé les seves capacitats.

Pel que fa a l'emmagatzematge, tenim l'opció de 16 o 64 GB. El preu no varia gaire de l'una a l'altra, així que si voleu tablet per llarg, us animem a anar a buscar la segona.

Autonomia

L'aspiracions de Xiaomi amb aquesta El meu Pad 2 en qüestió de disseny eren una mica més elevades que amb la primera generació. Així doncs, en afegir una coberta del darrere d'alumini i reduir el gruix, ens quedem amb una bateria més petita necessàriament; en aquest cas de 6.190 mAh. D'altra banda, el percentatge de càrrega baixa força a en espera (Doze milloraria molt aquesta contingència), per la qual cosa si us donem un ús mínimament regular, haurem de carregar el dispositiu diàriament, especialment si juguem o reproduïm vídeo.

Un detall important és que tenim USB Tipus C al terminal i un sistema de càrrega ràpida. Lògicament, no és el de Qualcomm, però la veritat és que va molt ràpida en aquest sentit.

tablet meu Pad 2 Android PCMark

Als tests de PCMark ens ha arribat a durar gairebé 6 hores mancant consumir-se un 20% de la càrrega, la qual cosa tampoc és una mala dada. Això sí, les estimacions llançades pel fabricant, segons el nostre parer, no són fidels a les possibilitats reals de l'equip. Xiaomi anuncia unes 12 hores i mitja d'ús multimèdia, i això ens sembla francament massa.

Cambra

La càmera de la Mi Pad 2 és sorprenentment decent. No esperava gran cosa, i no obstant, ha demostrat ser molt vàlida per a un dispositiu de la seva espècie: tampoc per tenir-lo com a referència fotogràfica, però sí com a aparell que podem portar a sobre i amb què es pot fer una captura en un moment determinat. El enfocar automàtic és força ràpid i la seva òptica treballa força bé, oferint imatges nítides i bons contorns i colors. En interiors, però, pateix una mica més i recull força boira, si la lluminositat no és gaire directa.

A la zona del darrere, la càmera principal de la tauleta presenta un sensor de 8 megapíxels amb una obertura f / 2.0, capaç de gravar vídeo a una resolució de 1080p. A la part frontal, disposem de 5 mpx per a selfies i video xats, en una qualitat també decent.

Xiaomi El meu Pad 2: Preu i conclusions

Ha passat més d'un any des que el dispositiu va sortir a la venda i si ens pregunten avui si continua valent la pena, diríem sense cap mena de dubte que, pel seu preu actual, sí. La Xiaomi meu Pad 2 es pot trobar per un preu entre els 100 euros i els 160 per poc que busquem. Si volem la variant de 64 GB, potser per uns 200 euros. És clar que un dels punts negres a l'hora de comprar aquest dispositiu és haver d'encarregar-lo en una botiga d'importació. Això comporta certa espera. Però també podem estirar cupons o triar entre un variadíssim ventall de preus.

tablet meu Pad 2 Android amb la seva caixa

en contra

Si hi ha un element que es fa especialment molest al dispositiu són els botons de navegació, tàctils ia la part inferior del marc. Responen malament, no respecten la configuració habitual i no es pot substituir per una barra de navegació a la pantalla a l'estil AOSP. La personal estètica de MIUI i la seva bloatware poden ser un llast per a molts usuaris i, en el meu cas, canviar Nova ha tornat lenta l'experiència. El fet que la versió de Android no hagi evolucionat és una mica decebedor, tot i que la capa de personalització si ha anat introduint oportunes novetats. Tot i així, trobem a faltar Doze.

A favor

El millor de la El meu Pad 2 és el seu disseny, compacte sòlid, còmode i de gran qualitat en els materials i l'acoblament. La seva pantalla és excepcional, el rendiment molt bo i, si ens agrada el MIUI, l'experiència és absolutament satisfactòria. El dispositiu va com un tret. Per ser un aparell tan fi, la bateria treballa a bon ritme sense esvair-se i es carrega també molt ràpid. Finalment, un s'ha de sentir un comprador realment intel·ligent quan es fa amb un producte d'aquesta categoria per poc més de 100 euros, havent-hi el que hi ha al mercat.