Asus

asus

En aquesta secció trobaràs les anàlisis de la signatura taiwanesa Asus, una empresa en origen dedicada principalment a la producció de plaques mare per a ordinadors, targetes gràfiques i altres dispositius de maquinari que ha aconseguit fer-se un forat entre aquells a qui en un altre temps subministrava. Allà per 2012, va entrar al camp de la telefonia mòbil i les tauletes en gran. La seva aliança amb Google per treure al mercat el Nexus 7 durant dos anys seguits continua sent una de les principals fites de la companyia.

Però Asus també ha marcat tendència amb els productes llançats sota la pròpia marca. Va ser un dels primers fabricants a apostar pel format híbrid a Android a través de la línia transformador, la gamma alta del qual, Infinity, va estar entre el millor del mercat diversos anys seguits, encara que sense arribar de manera oficial a Espanya. Actualment, les sèries ZenPad y MemoPad centren els esforços de la companyia a la plataforma mòbil de Google.

El que despuntava, però, una de les promeses més importants del sector, s'ha desdibuixat una mica, potser per haver arriscat amb equips com el Padfone en què va invertir molts recursos i va obtenir pobres resultats. Tot i això, l'auge dels equips amb Windows 10 pot servir als taiwanesos la recuperació en safata de plata, si és que saben jugar les seves cartes.