PadFone

PadFone valoració

Enmig d'un mar d'híbrids tablet/portàtil, on ASUS té sens dubte molta experiència, la companyia va sorprendre els mitjans especialitzats amb un concepte realment original, unint en un mateix disseny tablet i smartphone. Com funciona? Es tracta simplement d'un smartphone que es pot acoblar a una estació de moll que alhora té una pantalla de 10.1 polzades, convertint el conjunt en una tauleta. Això vol dir que el processador i la memòria és sempre la del telèfon intel·ligent, la qual cosa resulta força útil per dues raons: la primera és que només necessites una tarifa de dades per tenir connexió als dos dispositius; la segona és que tots els problemes per “compartir” o transferir fitxers d'un a un altre dispositiu desapareixen d'un cop de ploma.

Això potser podria ser un inconvenient de no comptar amb bones característiques al dispositiu principal, és a dir, el telèfon intel·ligent. Afortunadament, no és així i, de fet, no són pocs els mòbils que tenen especificacions tècniques que superen les de moltes tauletes. El telèfon de ASUS munta un potent Boca de drac de doble nucli a 1,5 GHz que assegura un bon rendiment. Cal notar, però, que realment s'aprecien diferències quan el telèfon intel·ligent està acoblat a la tauleta, ja que sense ella el rendiment de l'equip és sensiblement superior.

Evidentment, a més de la capacitat del processador que té telèfon intel·ligent per posar en funcionament la tauleta, les qüestions principals daquest dispositiu tenen a veure gairebé totes elles amb el disseny. El mecanisme d'acoblament és molt senzill: hi ha una tapa a la part posterior de la tauleta que, oberta, descobreix el buit amb els tres ports on s'ha d'inserir el mòbil. El procés no porta més d'un parell de segons i un cop col·locat, el dispositiu es manté connectat de manera segura.

PadFone Anàlisi

El disseny de la estació dock, és a dir, de la tauleta, està força aconseguit encara que com és de suposar, en portar dins l'smartphone, és una mica més gruixuda del que és habitual (13.5 mm) i també més pesada (724 grams). Hi ha una compensació al gruix i el pes, però: la bateria. Encara que el processador i la memòria són els del telèfon, la tauleta sí que afegeix una bateria pròpia, i una força potent a dir veritat: 6600 mAh (unes 4 vegades la del telèfon).

El fet que la tauleta tingui la pròpia bateria ens ofereix alguns avantatges addicionals: mentre el telèfon està acoblat, la bateria que es consumeix és la de la tauleta. Això és certament interessant de per si, atès que és més que probable que portis el mòbil d'una banda per l'altra abans que la pantalla més gran, però la cosa encara millora: la bateria de la tablet pot recarregar directament la del mòbil. Sense acoblar-lo a la tauleta, el mòbil aguanta perfectament un dia sencer d'ús intensiu, encara que no gaire més, però complementant-lo amb la bateria de l'estació pot aguantar perfectament una setmana sense necessitat de recarregar-lo.

Un altre punt important, és la transició entre un i altre mode de funcionament. Pots continuar usant les aplicacions que tinguessis en funcionament al telèfon quan l'incorpores a la tauleta? En principi sí, i és realment un detall força important que augmenta sensiblement la comoditat en utilitzar-lo. La veritat és que encara funciona fins i tot amb trucades, de tant en tant la transició no és perfecta i et veus obligat a obrir l'aplicació de nou. D'altra banda, i encara que això no és problema de ASUS, notareu que no totes les aplicacions estan pensades per veure's igual en una pantalla d'una mida o una altra, no així amb el sistema operatiu (tots dos dispositius funcionen amb Ice Cream Sandwich): la transició de la interfície d'un a un altre dispositiu en aquest cas sí que és perfecta.

Això ens porta a lapartat de la pantalla. Tant pel mòbil com per la tauleta ens trobem amb pantalles de gran qualitat, encara que no al màxim nivell (especialment quan ASUS ja compta amb tauletes com la Transformer Infinity, amb pantalles Full HD). La pantalla del telèfon intel·ligent és de 4.3 polzades i té una resolució de 960 × 540; la de la tauleta és de 10.1 polzades i la seva resolució és de 1280 × 800. Aquestes dades no són pas dolentes (la Galaxy Note 10.1 presenta una resolució semblant). La responsivitat i els angles de visió, en qualsevol cas, són excel·lents i ASUS ha inclòs una manera per utilitzar-lo a exteriors que incrementa la brillantor i permet una visualització còmoda fins i tot amb molta llum externa.

accessori teclat

Pel que fa a les càmeres, el telèfon intel·ligent compta amb una frontal i una altra posterior de 8 MPx, amb capacitat per gravar vídeo a 1080p. Aquestes càmeres són les mateixes que utilitza la tauleta: un forat a la part posterior ens permet utilitzar la del darrere, mentre que la càmera frontal funciona a través de la lent de la pròpia tauleta. Encara que probablement no sigui l'aspecte en què més destaqui aquest dispositiu, la qualitat és correcta i el seu funcionament en condicions de llum escassa es podria considerar per sobre de la mitjana.

Finalment, encara que pugui resultar un detall menor, és força destacable la qualitat de so que s'aconsegueix amb el telèfon intel·ligent acoblat a l'estació dock, que compta amb els seus propis altaveus, per la qual cosa resulta un accessori molt útil per gaudir de la reproducció de música i vídeo.