ASUS MeMo Pad Smart 10

Epic anàlisi valoracio

Ha arribat a les nostres mans una tauleta realment interessant amb una bona relació qualitat preu. Parlem de ASUS MeMo Pad Smart 10. Va ser presentada com un model gairebé fregant el low cost, però, el seu dotació és més que decent. De fet, repeteix la fórmula de les que per l'any 2012 van ser les tauletes estrella, les Transformer, però sense donar una opció a un teclat complet. Aquesta vegada si volem teclat podem optar per un Bluetooth duna altra companyia.

Curiosament només uns mesos després de llançar aquesta tauleta al febrer amb un altre model de 7 polzades, la companyia es va decidir a treure una versió vitaminada de les dues tauletes. En el cas de la de 10 polzades es va optar per una pantalla de més resolució i un processador Intel més potent que el Tegra 3 que trobem aquí. Es desconeix encara quant costarà aquest model però la veritat és que el preu inicial de la tauleta de la qual us parlem avui està baixant. Dels 329 euros recomanats pel fabricant, l'estem trobant per menys de 280 euros a algunes botigues. Amb aquest preu és una gran opció.

Mires els seus especificacions tècniques i ho entendràs. Així, a més, tindrem un punt de vista objectiu comú perquè després t'expliquem el que en pensem.

Rajola ASUS MeMo Pad Smart 10
Mida 263x 180,8 x 9,9 mm
Pantalla 10,1 LCD IPS
Resolució 1280 x 800 (149 ppp)
Gruix 9,5 mm
pes 580 grams
Sistema operatiu Android 4.1 Jelly Bean (actualitzable a 4.2)
Processador Tegra 3 de NVIDIACPU: quatre nuclis Cortex-A9 @ 1,2 GHzGPU: GeForce 12 nuclis
RAM 1 GB
memòria 16 GB
Ampliació Micro SD 32 GB
Conectivitat WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, micro HDMI
ports microUSB 2.0, jack 3.5 mm,
so Altaveus del darrere (SonicMaster)2 micròfons
Cambra Frontal 1,2 MPXTrassera 5 MPX
sensors GPS, acceleròmetre, giroscopi, brúixola,
Bateria 8,5 hores
Preu 329 euros ( 280 euros actualment)

Sense més, ens posarem en farines, analitzant detalladament cadascun dels seus aspectes.

aspecte Exterior

ASUS MeMO Pad Smart 10 Analisis

A primera vista, l'aspecte de la tauleta taiwanesa és molt correcte. Res d'extravagàncies un frontal amb un marc d'un gruix habitual amb un bisell d'uns 3 mil·límetres. Quan mirem la seva part del darrere veiem que la carcassa és completament plàstica. No es diferencia res del material que utilitza Samsung a tots els seus aparells.

En tenir-la a les nostres mans notem, com passa en moltes altres tauletes que l'acabat polit del plàstic pot ser una mica relliscós, així que et recomanem subjectar-la sempre amb les dues mans i recolzant al palmell de la mà les cantonades inferiors.

La veritat és que aquest material s'embruta i ratlla fàcilment. Nosaltres hem provat el model en blanc, on potser és més evident. Tot i que també és cert que es neteja bé amb un drap lleument humit.

Asus MeMO Pad Smart 10 posterior

En aquesta part del darrere a què ens referíem podem apreciar la ubicació centrada de la càmera del darrere de 5 MPX. Alhora, veiem la marca en un relleu metal·litzat. També podem apreciar el botó d'encesa queda al perfil alt a la banda esquerra, segons subjectem la tauleta cap a nosaltres. Finalment, veiem als costats tots dos altaveus estèreo. Aquests s'ubiquen als laterals de la part del darrere però prou amunt perquè en subjectar-la no tapem la sortida amb les mans.

Asus MeMO Pad Smart 10 lateral dret

Al perfil dret trobem tot allò destinat a l'àudio: el control de volum i l'entrada del port Jack de 3.5 mm.

ASUS MeMO Pad Smart lateral esquerre

Al perfil esquerre trobem de baix a dalt un micròfon, la ranura per a targeta micro SD, el micro HDMI, el micro USB i un altre micròfon.

ASUS MeMO Pad Smart 10 lat esquerra

El perfil està completament alliberat i no presenta cap botó, cosa que s'aprecia perquè evita danys i accions involuntàries.

Dimensions i pes

Estem davant una tauleta de 10 polzades de una mida i pes molt habitual. El gruix no és el més punter i se situa just per sota 1 centímetre. El seu pes de 580 grams és menor que el d'un iPad o Galaxy Note 10.1, així que podríem dir que és una tauleta lleugera per a la gamma. Aquestes petites diferències gairebé no s'aprecien quan pel format és un dispositiu que ens obliga a subjectar-lo amb dues mans.

Pantalla

Tenim una pantalla molt normalita. En els paràmetres que manejàvem a mitjan 2012 per a aquesta mida. Tot i així, compleix perfectament per a funcions normals en una tauleta i fins i tot en jocs de certa exigència no serà de la pantalla del que ens queixem, encara que tampoc ens meravellem si hem provat equips superiors. El panell IPS sempre s'agraeix atès que, especialment quan parlem de 10 polzades, volem compartir la pantalla amb persones al nostre costat.

Software

El sistema operatiu amb què trobaràs la MeMO Pad Smart 10 en obrir-la serà Android 4.1 Jelly Bean, si bé podràs fer una actualització per OTA o de forma manual baixant-te el microprogramari des de la web d'ASUS a Android 4.2.1.

Android es troba força pur en aquest equip hi ha una lleu modificació al llançador d'Asus per als botons de navegació, el tauler de control i de notificacions està integrat en un de sol i trobem aplicacions pròpies.

En destacarem algunes.

En primer lloc, hem de destacar SuperNote Lite, una aplicació de notes interessants amb diverses opcions de creació de traços i escriptura a mà alçada, amb l'opció d'inserir fotografies i de manipular en mida i posició elements individualitzats.

SuperNote Lite

El Bloqueig parental és molt interessant per restringir per contrasenya el dispositiu o l'accés a internet per evitar que els nens estiguin massa hores jugant o connectats a Internet amb la tauleta.

Bloqueig Parental

My Library Lite és un lector que ens llegeix diversos tipus de formats d'e-books i revistes digitals i que podem sincronitzar amb el nostre compte a Google Books.

MyLibrary Lite

És bo també trobar un gestor de fitxers des del principi instal·lat. Funciona bé i ens estalvia haver de buscar-ne un fins que necessitem opcions avançades.

Encara que no siguin aplicacions pròpies, també vénen preinstal·lades dues interessants. Tenim TegraZone, una botiga de videjuegos seleccionats dissenyats especialment per als xips Tegra de Nvidia als quals trauran el millor resultat. També tenim el kiosko digital Zinio per comprar i llegir premsa de molts països directament des de la tauleta.

Tegra Zone

Rendiment

El processador Tegra 3 acompanyat de 1 GB de RAM era una combinació de gamma alta fa un any llarg. A dia d'avui, continuaríem considerant una opció decent però en cap cas capdavantera. Amb un ús normal de la tauleta consistent en navegació, xarxes socials, aplicacions dentreteniment i jocs d'exigència mitjana-alta, Tindrem una experiència satisfactòria. Notarem una mica d'alentiment si tenim moltes pestanyes obertes o si juguem als jocs més capdavanters per arribar. A dia d'avui, hem fet una prova amb Need for Speed: Most Wanted, un joc d'alta exigència i tot ha anat força bé. Potser notàvem una lleugeríssima falta de fluïdesa a la imatge, gairebé inapreciable.

Tot i així hem passat diversos test de benchmarks a la MeMO Pad Smart 10 i aquests són els resultats.

En AnTuTu ha obtingut una puntuació de 12.034 punts molt semblant al que obtindríem en un Nexus 7 de 2012 o una Transformer Prime.

AnTuTu MeMO Pad Smart 10

En quadrant obtenim 3.609 punts, una mica per sota de la Transformer Prime però gairebé igual al primer Nexus 7.

Quadrant MeMO Pad Smart 10

En GFXBench també es comporta molt similar a la primera tauleta que van fer per a Google. Podeu veure aquí els resultats.

GFXBench MeMO Pad Smart 10

Emmagatzematge

Tenim una sola opció de 16 GB ampliables per targeta micro SD altres 32 GB. ASUS a més ens dóna 5 GB del seu emmagatzematge durant un any. Tot això més els diferents serveis de núvol haurien de ser més que suficient sempre que fem una gestió mínimament responsable de l'espai.

Conectivitat

Pel que fa a xarxes, la connexió WiFi és constant i no pateix caigudes  ni baixades d'intensitat. Té bon rang i detecta el senyal fins i tot amb portes tancades i diversos murs pel mig. També podeu comunicar-vos amb altres equips per Bluetooth 3.0, pel seu port micro HDMI i micro USB. El HDMI pot convertir-la en una mena de Media Center en poder exportar imatge i so a una pantalla més gran.

Cambres

Com en gairebé totes les tauletes, les càmeres són una mica decebedors. La frontal compleix perfectament la seva funció per a videotrucades i amb nota. La del darrere, malgrat l'acte enfocament no passa de fer fotos i vídeos correctes. Sí que hem de ressaltar que la aplicació de càmera porta millores com la selecció de filtres, tipus Instagram, per endavant i que té el maneig del zoom a prop del disparador. Tot i això, perdem l'opció d'utilitzar Photo Sphere i les fotos panoràmiques.

Aquí teniu una foto feta amb la frontal.

Foto frontal MeMO Pad Smart 10

Aquí teniu una feta amb el darrere.

Foto posterior MeMO Pad Smart 10

so

els dos altaveus estèreo d'aquesta tablet sonen realment bé. Hi té molt a veure la tecnologia Mestre Sonic d'Asus. Al principi me'n preocupava la posició, als laterals de la part del darrere, però en subjectar-la veus que les teves mans mai arriben a tapar. Curiosament també em preocupava quan deixés la tauleta sobre la taula, però va ser una grata sorpresa veure que el so no només empitjorava sinó que millorava en cos.

Bateria

L'autonomia és molt notable en aquesta tauleta, he estat fent proves intenses amb petits períodes de descans durant més de 24 hores i la bateria no s'ha esgotat del tot. Els fabricants indiquen 8,5 hores de reproducció multimèdia. Dono fe que almenys tenim això sinó més.

Preu i conclusions sobre ASUS MeMO Pad Smart 10

Tenim una tablet de gamma mitjana a preu de gamma baixa. En aquesta mida és rar trobar tauletes per sota dels 300 euros amb processadors decents. En aquest cas, i sobretot ara que hi ha un model més potent en la seva línia i mida a la companyia, el preu ha baixat. La podem aconseguir per 280 euros i tindrem un equip fiable, Amb programari actual i una marca amb servei tècnic accessible.

Si la haguéssim de definir en una frase, l'ASUS MeMO Pad Smart 10 és com un Nexus 7 (2012) de 10 polzades amb menor definició de pantalla però amb memòria ampliable per SD i port HDMI.