Galàxia Tab S2 9.7

Valoració: 9 de 10

grau 9

Poc més d'un any després de l'arribada de les primeres Tab S, Samsung confirma que va de debò en la seva aposta per les tauletes de gamma alta amb pantalla Super AMOLED i llança una segona generació, encara que aquesta vegada optant per una relació d'aspecte nova, de línies similars a les de l'iPad o les del Nexus 9. El resultat es materialitza en dos equips (amb 8 i 9.7 polzades) especialment aptes per a la lectura i la navegació web, capaços de proporcionar-nos la experiència visual més sorprenent entre els dispositius mòbils. Vegem que més ofereix aquesta Galaxy Tab S2.

Encara que les Galaxy Note ja es trobaven a l'alçada de l'iPad en molts apartats, i fins i tot eren capaços de doblegar la icònica tablet d'Apple en qüestions que ara emergeixen més clarament que mai (stylus, pantalla partida, 12,2 polzades, etc.), entenem que el desacord entre el catàleg d'apps de la Play Store i la fórmula apaïsada en pantalles de més de 8 polzades van acabar per llastar la plena funcionalitat de models realment potents.

L'any passat, Google claudicava amb una Nexus 9 on la posició retrat i la relació 4:3 esdevenien una referència legítima. Iaquest any Samsung, la punta de llança d'Android, accepta també la major exhibint en la seva gamma de tauletes més poderosa la quadratura d'un foli.

Galàxia Tab S2 anàlisi a fons

Sent coneixedors del potencial de Samsung i que la firma coreana ha posat tota la carn a la graella, la pregunta pel que fa a aquest dispositiu només pot ser una: És la Galaxy Tab S2 la millor tauleta Android fins ara? A continuació intentem resoldre aquest dubte.

Disseny

És inevitable comparar l'aparença del dispositiu que tenim entre mans amb el de la primera Galaxy Tab S i entenem que en alguns aspectes es millora, mentre que en altres s'ha pogut cedir una mica de terreny. De qualsevol manera, els nostres comentaris atenen criteris personals i estem segurs que el lector trobarà bones raons per discrepar.

Galaxy Tab S2 carcassa

El perfil de la Tab S2 ara és metàl·lic, la qual cosa el fa guanyar punts respecte a la seva predecessora en aquesta zona, però, frontal i la superfície de la part posterior ens resulten una mica més anodines.

Galaxy Tab S2 càmera del darrere

El model de l'any passat va adoptar l'acabat puntejat del Galaxy S5 i aquest any, després de veure un S6 fabricat amb vidre, ens havíem fet certes il·lusions. De qualsevol manera, la lleugeresa i el comoditat del dispositiu són molt destacables i l'aposta llisa de la coberta del darrere (a l'estil dels terminals Galaxy A5 o A3) serà del gust dels usuaris que mostrin certa preferència per la simplicitat.    

Galaxy Tab S2 funda

 

Als enganxalls de la part posterior, per cert, el metall també ha substituït el plàstic, fent lluir aquest element, abans una mica més apagat. el botó home és, alhora, un lector d'empremtes mentre que els de navegació laterals continuen sent tàctils. En aquest sentit, poca diferència però les mateixes bones sensacions de l'any anterior: espai de pantalla a la zona inferior alliberat i una resposta hàptica excelente.

Galaxy Tab S2 lector d'empremtes

Tot i que hem pogut veure imatges d'una variant daurada, per ara a Espanya la Tab S2 es comercialitza en dos colors, blanc y negre.

Dimensions

Un dels grans èxits de Samsung a l'hora de facturar aquest dispositiu el trobem als seus 5,6 mil·límetres de gruix. Mirar la Tab S2 de perfil i comprovar com n'és d'esvelta és un plaer per als amants de l'economització d'espais. el millor de tot és que l'equip tampoc no se'n ressent en termes d'autonomia, com veurem més endavant. Només cal comparar aquest disseny de Samsung amb altres dispositius del seu rang, com la Xperia Z4 Tablet o el iPad Aire 2 (tots dos 6.1mm), per adonar-nos de fins a quin punt els enginyers de la firma coreana han buscat els límits del possible.

Galaxy Tab S2 vora rodó

A la resta, ens trobem amb allò esperable per a un terminal d'aquesta categoria: 23,7 cm x 16,9 cm, millorant fins i tot les dades (encara que per la mínima) de l'última tauleta d'Apple amb 9,7 polzades. El seu pes és de 389 grams; aquí sí que resulta força més lleuger que l'iPad Air 2 (437 g.), encara que el factor alumini hagi de ser tingut en compte.

Ports i elements externs

Com la majoria de tauletes Android conscients del que són, aquest apartat a la Tab S2 és breu, i el dispositiu només compta amb els elements indispensables:

El frontal amb el lector d'empremtes integrat al botó home, multitasca i enrere en format capacitiu, el logotip de Samsung a la part superior i la càmera frontal.

Galaxy Tab S2 càmera davantera

Al perfil dret trobem les ranures per SIM nano (a la versió LTE) i microSD, i els controls físics per al so i per encendre el dispositiu.

Galàxia Tab S2 nano SIM micro SD

Galaxy Tab S2 volum encendre

Els laterals superior i esquerre apareixen completament nets.

Al perfil inferior s'ubiquen el port USB, presa de 3.5 mm i dues sortides dàudio.

Galaxy Tab S2 port jack

A la part posterior llueix el logo de Samsung rematat en color metàl·lic-plata, la càmera principal (sense flaix) els enganxalls per a la funda oficial del dispositiu ia la zona inferior els segells d'homologació de diferents organismes reguladors.

Galaxy Tab S2 sense flaix

Pantalla i multimèdia

Si bé l'elecció del format 4: 3 pot contrariar algun usuari (especialment entre aquells que prefereixen fer de la seva tablet un dispositiu per veure pel·lícules en panoràmic), per part nostra estem conformes amb la decisió de Samsung i creiem que permet treure molt millor partit a l'enorme quantitat de recursos de Google Play. Com vam comentar abans, estem davant d'una display de 9.7 polzades amb 2048 1536 x, donant lloc a una ràtio de 264 ppp.

Galaxy Tab S2 primer pla pantalla

En cas que vulguem apostar per una pantalla amb relació 16:10, hem d'aclarir que els models de l'any passat no estan en absolut desactualitzats. És més, pot ser una gran oportunitat per aconseguir algun d'ells, atès que la seva preu ha baixat força.  

És cert que hi ha dispositius amb pantalles excepcionals com la Xperia Z4 Tablet o el Kindle Fire HDX 8.9, no obstant això, creiem que la Galaxy Tab S2 és, molt de llarg llarg, la pantalla més espectacular que podem trobar en un equip del vostre rang. Samsung fa anys que aposta per la tecnologia súper AMOLED i encara que fa alguns cursos se la va criticar durament, ha esdevingut un tret distintiu i un dels grans valors de la firma. Els colors i la saturació estan cada vegada més ben calibrats i podem dir que hem arribat al punt en què visualment els equips de la firma coreana en marquen una enorme diferència amb tots els competidors.

Així de senzill: si la teva prioritat és una imatge potent, aquesta és la teva tauleta.

Pel que fa a l'àudio, en canvi, potser hem perdut una mica respecte al 2014 passat. Ara els dos altaveus s'instal·len a zona inferior i potser no és la millor posició per a l'emissió de so, especialment si estem reproduint vídeo o utilitzem la funda de l'equip en apaïsat. La característica no desllueix, però tampoc brilla: simplement compleix. Això sí, el so és nítid fins i tot aconseguint els nivells de volum més alts, la qual cosa resulta grata i no és una cosa del que totes les gammes altes puguin presumir.

Sistema operatiu i Interfície

La Tab S2 ve de fàbrica amb Android 5.0.2 i malgrat que la capa de TouchWiz es fa molt evident, Samsung (en la personalització de Lollipop) ha respectat alguns dels elements de l'estoc Android més distintius, com la multitasca o les notificacions a la pantalla inicial. De tota manera, la mà de la firma coreana és absolutament reconeixible. Potser fa uns anys això s'hauria pogut prendre com a desavantatge, però avui és tot el contrari: el dispositiu n'ofereix una resposta suau com la seda.

Sempre hi ha hagut un parell de trets que venien llastrant l'experiència dels ventiladors de Samsung: per una banda la gran quantitat de bloatware propi de la signatura que incorporava preinstal·lat cada equip i, segon, la lentitud en determinades fases de la navegació pel sistema. Com diem, la segona part està solucionada: la Tab S2 no té res a envejar a la Nexus 9 en termes de fluïdesa. Pel que fa a les aplicacions, Samsung posa la botiga a la nostra disposició i podem descarregar només allò que considerem necessari.

D'altra banda, el dispositiu inclou dues carpetes, una amb les principals aplicacions de google i una altra amb les de Microsoft, així com altres utilitats elementals per a un dispositiu multimèdia: rellotge, reproductor dàudio, de vídeo, app de notes, etc. També veiem un optimitzador, estil Clean Master, anomenat Smart Manager i encara que som escèptics pel que fa a les eines d'aquest tipus, hi ha usuaris que en troben necessàries. De tota manera, cal agrair la nova política de Samsung en aquest sentit.

A la zona d'ajustos és on notarem més diferència amb un terminal Nexus. Els Galaxy tenen la seva pròpia distribució de les opcions i permeten més grau de personalització d'alguns elements, especialment en gestos y connectivitat. A més compta amb cercador per facilitar aquelles configuracions que no aconseguim trobar.

Galaxy Tab S2 treure escriptori

D'altra banda, la tauleta porta una pantalla activa per defecte amb els nostres alimentacions de Flipboard, al que se li poden afegir, com sabreu, diferents xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, etc.). Tot i això, en aquesta ocasió tenim l'opció d'eliminar aquesta pantalla de l'escriptori. Només hem de fer el contrari a un pinch-to-zoom sobre el panell principal (és a dir col·locar els dits índex i polze separats i començar a unir-los), després llisquem cap a l'esquerra i desmarquem el check de la zona superior.

Queda a gust del consumidor: desactivar el Sessió d'informació ens servirà per estalviar una mica denergia, encara que a molts aquest concepte descriptori, estil Blinkfeed, els semblarà atractiu.

Rendiment

La Tab S2 munta un processador Exynos 5433, és a dir, el mateix que l'any va inaugurar el Galaxy Note 4. Tot i així, es pot comprovar que, amb el temps, Samsung ha desenvolupat un coneixement força més profund d'aquest model de SoC i les proves revelen uns resultats netament superiors als que al seu dia va aconseguir el phablet de la companyia.

El que és veritablement interessant d'aquest equip és que gestiona el consum i el calor a les mil meravelles. Amb la pantalla encesa després d'una bona estona treballant, no hem arribat a superar els 30 graus de temperatura, una mica significatiu en una tauleta de tan sols 5,6 mil·límetres de gruix, on tots els components estan compactats a l'extrem.

Les proves, com podeu comprovar vosaltres mateixos una mica més amunt, són aclaridores. En termes de rendiment estem davant d'un autèntic míssil. aquest Octa Core, amb estructura big.LITTLE (4 nuclis ARM Cortex A53 a 1,3 GHz i altres 4 ARM Cortex A57 a 1,9 GHz) unit a l'excel·lent optimització de Android 5 en la seva versió TouchWiz, ofereix una de les experiències més veloces i satisfactòries que podem sentir a qualsevol mòbil o tauleta.

Galaxy Tab S2 Exynos 5433

La RAM de la S2 puja fins als 3GB. Normalment se sol sostenir que els Galaxy van una mica pesats a la multitasca, tanmateix, a la nostra unitat de prova només hem notat una cosa: immediatesa. Premem per tornar a una app oberta, el sistema ens la torna a l'acte.

Capacitat d'emmagatzematge

Tenim dues opcions: 32GB (a la nostra unitat 25,12 GB finals) o 64GB (encara no ha arribat a Espanya), a més de la possibilitat d'afegir una targeta mico SD de fins 128GB, per tant, és difícil que ens quedem curts en aquesta àrea.

Galàxia Tab S2 32GB

L'aliança amb Microsoft ha fet que aquest any no repeteixi Dropbox com a principal servei d'emmagatzematge al núvol del dispositiu. En comprar la tablet, per contra, obtindrem ni més ni menys que 100GB d'emmagatzematge en línia a OneDrive.

Connectivitat i sensors

Comptem amb la majoria d'eines de connectivitat necessàries: Wi-Fi de banda dual (amb opció 4G LTE), WiFi Direct, Hotspot, USB 2.0, Bluetooth 4.1, GPS, Acceleròmetre, brúixola, Smart Switch, etc.

Només cal destacar l'absència de NFC, una característica útil per connectar determinats amb accessoris i que promet més funcionalitat amb l'arribada de plataformes com Samsung pagament o Android Pay.

Autonomia

La bateria és una peça amb capacitat per 5.870 mAh, la qual cosa, segons dades les ofertes per Samsung, proporciona 12 hores de reproducció de vídeo, 109 d'àudio i 8 hores de navegació amb WiFi.

Galaxy Tab S2 autonomia test

Les proves de PCMark ens descobreixen que el dispositiu pot estar més de set hores funcionant de forma continuada en diferents tasques i encara conserva un 20% de la bateria, la qual cosa és una dada força favorable. Sens dubte, s'haurien superat les 8 hores estimades per Samsung. L'important a més, és el equilibrat rediment de la Tab S2 (al gràfic s'aprecia) i el fet que la temperatura s'hagi mantingut al voltant dels 30 graus tot i estar fent tasques d'alta exigència.

Cambra

Ens hem trobat amb una càmera excel·lent, amb 8 megapíxels i una obertura de f / 1.9, dada aquest últim similar al del Galaxy S6. En condicions de poca llum o lluminositat artificial, aconsegueix resultats sorprenents. A exteriors, òbviament, la cosa millora encara més i les fotos aconsegueixen una nitidesa i una estètica al nivell de molts smartphones de gamma alta i força superior a la de qualsevol altra tauleta que haguem provat.

L'únic “però” és la no inclusió de flaix en aquesta generació. Potser no es fa servir la càmera d'una tauleta per fer fotos i, per tant, és millor prescindir d'aquest element. Però aleshores per què muntar un sensor de tal qualitat? Així queden les fotos a interiors:

Pel que fa al vídeo, l'equip és capaç de gravar en qualitat Quad HD (2560 x 1440 p). En aquesta prova, però, ens hem decantat pels 1080p i hem activat la estabilització òptica de programari.

Si ateneu a l'escena, comprovareu que al voltant del segon 20 es corregeix l'enfocament. Aquesta correcció és manual, l'enregistrament no s'ajusta automàticament.

Preu i conclusions

la variant només WiFi amb 32GB costa 499 euros (es pot trobar per 476 euros a Amazon) i la LTE arriba als 599 euros. Els preus ronden més o menys el que veiem a l'iPad Air 2 (16GB), i es mantenen força per sota de la Xperia Z4 Tablet, que ronda els 600 euros. De tota manera, ja sabem que els equips de Samsung van baixant de preu amb el pas de les setmanes i sempre podrem trobar alguna oferta destacada a algun oportú distribuïdor.

Els aspectes menys destacats de l'equip els trobem potser al acabat de la carcassa del darrere (recordem, són criteris personals) i en l'absència d'elements com el flash o el NFC, elements sense els quals es pot sobreviure perfectament. el àudio tampoc brilla com tota la resta.

IMAG1940-01

El millor: gairebé tot. La pantalla és espectacular. La autonomia, el rendiment i la gestió de la calor destaquen enormement en un xassís de només 5,6 mil·límetres rematat per marc dalumini que llueix increïble. TouchWiz vola i prescindeix d'additaments innecessaris. la càmera és millor que la de la majoria dels mòbils. El preu és una qüestió a considerar però tenint en compte que estem davant (molt probablement) la millor tablet Android fins ara, creiem que la inversió valdrà la pena fins i tot als usuaris de gamma alta més exigents.