Les millors tablets per treballar

Una tablet pot ser una eina de treball portàtil molt pràctica. Amb ella pots fer gairebé el mateix que amb un PC convencional, però és molt més lleugera i compacta que un portàtil i solen tenir millor autonomia. Grans avantatges quan el teu treball implica moure't d'un lloc a l'altre. A més, amb les tablets amb connectivitat LTE (4G / 5G), també podràs comptar amb dades per connectar a Internet allà on siguis, com si fos un telèfon mòbil.

Si necessites una bona marca i model per fer-la servir per treballar, hauries de conèixer algunes de les millors tablets per a aquests fins, Així com certs detalls tècnics que cobren especial importància quan es tracta de triar un dispositiu per això.

Comparativa de tablets per treballar

hi ha moltes marques i models de tablets, Però no totes elles són prou bones per a treballar. Per això, s'ha de buscar una tablet amb suficient rendiment per millorar la productivitat durant el maneig de certes apps, i amb característiques tècniques que et permetin realitzar el teu treball de forma eficient i còmoda. Per a això, les millors són:

Apple iPad Pro

No només és una de les millors tablets de mercat, També és un dels millors dispositius si tens pensat treballar amb ell. Entre d'altres motius, el seu sistema operatiu és molt robust, estable i segur, permetent tenir una plataforma en la qual treballar sense preocupar-te de res. A més, el teu App Store està molt cuidada, de manera que el malware o apps malicioses no haurien de ser problema, una cosa fonamental si vas a manejar dades bancàries, fiscals, de clients, etc.

L'iPad Pro també compta amb una gran pantalla de 12.9 ", per veure tot allò que fas molt millor. I amb tecnologia Liquid Retina XDR, amb una densitat de píxels molt gran per oferir imatges de qualitat i reduir la fatiga ocular, una cosa primordial quan passes moltes hores davant seu. També té tecnologies de millora d'imatge com ara ProMotion i TrueTone.

Su potent xip M2 també oferirà un magnífic rendiment per a tot tipus d'aplicacions, incloses bases de dades, fulls de càlcul, i altres apps professionals que se solen utilitzar. També comptaràs amb acceleració per a aplicacions d'IA gràcies a l'Neural de cerca, el que és sempre un avantatge. A tot això cal afegir un maquinari envejable, amb gran capacitat d'emmagatzematge intern, connectivitat WiFi 6, excel lent càmera per a videoconferències, i el servei iCloud del núvol a la teva disposició per no perdre res.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

La Samsung Galaxy Tab S9 Ultra és una tablet notable, i ara que el seu preu ha baixat una mica en portar ja un temps al mercat, encara més. El que realment diferencia aquesta tauleta de la resta és la pantalla.

Aquesta és una de les poques tauletes que disposa d'una pantalla Dynamic AMOLED 2x amb HDR10+ i 120 Hz, el que li proporciona molt millor contrast que qualsevol altra tauleta LCD. La Samsung Galaxy Tab S9 també és súper prima i ofereix diferents paquets de característiques tots ells premium i amb un altíssim rendiment i qualitat. Disposa de microSD, Wi-Fi ac, MHL, entre d'altres prestacions. Aquestes són coses que no obtindràs d'un iPad… A més a més, té un escàner d'empremtes digitals integrat a la pantalla i S-Pen.

Pro 9 Microsoft Surface

És l'altra gran alternativa a Apple, però en aquest cas amb sistema operatiu Microsoft Windows 11. Una manera de poder comptar amb tots el programari disponible al teu PC descriptori, però en un petit dispositiu de gran autonomia. Aquesta tauleta és més que això, amb un teclat i touchpad que es pot acoblar a la pantalla tàctil per utilitzar-lo com un portàtil o retirar-lo perquè es transformi en una tauleta.

Podràs aprofitar les llicències del programari que tinguis per a PC, com per exemple si comptes amb una subscripció per a Microsoft Office, programari d'Adobe, o qualsevol altra cosa. I no pensis que per ser un tablet de gran autonomia, lleuger i compacte va tenir un acompliment inferior, ja que compta amb un rendiment impressionant.

Pel que fa a el maquinari, inclou un processador Intel Core i5 o i7 d'última generació, 8-16 GB de RAM de baix consum, 128-512 GB de SSD per emmagatzemar el que vulguis a alta velocitat, GPU Intel UHD integrada, i una pantalla de 13″ amb una resolució de 2736×1824 px.

Com triar tablet per treballar

noia treballant amb una tablet

Per adquirir una bona tablet per treballar, no hauries de fixar-te en les especificacions tècniques de la mateixa manera que si fos un tablet per a ús domèstic. Has de prestar atenció al següent:

Pantalla

Pensa que aquí pot prevaler la mida a l'autonomia i les dimensions. Per no forçar la vista i poder treballar més còmodament, hauries triar sempre tablets de 10 "o més. Una pantalla més petita podria millorar l'autonomia de la bateria al no haver d'alimentar un panell tan gran, però segur que et resultaria bastant incòmoda, més si la faràs servir durant moltes hores.

A més, certes aplicacions per llegir, dissenyar, veure gràfics, o escriure, necessitaran d'un panell de més gran si vols treballar bé. Pel que fa a el tipus de panell i resolució, no és tan vital. una IPS LED podria estar bé, I amb una resolució FullHD com a mínim.

Conectivitat

accessoris de tablet per treballar

A part de l'NFC, Bluetooth, i port USB per connectar teclats externs o transferir arxius, també és important que et fixis en altres detalls, com la possibilitat d'utilitzar una targeta SIM amb una tarifa de dades per connectivitat LTE, Ja sigui 4G o 5G. Aquest tipus de tablets et permetran connectar-te a Internet a qualsevol lloc, sense necessitat de tenir un WiFi a prop, el que pot ser clau si el teu treball ho fas fora de l'oficina o de la llar.

Autonomia

Aquest factor és clau en qualsevol tipus de tablet, però més si és una tablet per treballar. El motiu és que les jornades laborals solen durar unes 8 hores, De manera que la bateria hauria de durar al menys aquesta quantitat de temps, sense que es vegi la teva feina interromput perquè s'ha quedat sense bateria. Hi tablets al mercat amb autonomies realment grans, amb 10, 13 o més hores, el que és un gran avantatge.

Maquinari

tablet per al treball

Sempre és recomanable que la tauleta per al treball tingui un maquinari decent, De gamma mitjana a alta, evitant xips de gamma baixa que poden tenir una velocitat inferior i acabar frustrant el teu treball. En aquests casos, és preferible xips Qualcomm Snapdragon 700 o 800 Sèries, o els Apple A-Sèries i M-Sèries, i fins i tot xips x86 com l'Intel Core. Tots ells tenen un magnífic rendiment.

A més, pensa també en altres àrees com la memòria RAM, que hauria de ser de 4 GB en endavant perquè sigui decent. Per descomptat, no cal oblidar la memòria interna, més si el tablet no té possibilitat d'utilitzar una targeta de memòria SD. Pensa en la quantitat d'arxius que vas a emmagatzemar i triï la mida correcta. Personalment no recomanaria mides inferiors a 128 GB.

Apps de treball

Tant en la Microsoft Store, com a la Google Play i l'App Store d'Apple, hi ha infinitat d'apps especials per millorar la productivitat i treballar amb documents, formularis, fulls de càlcul, presentacions, bases de dades de clients, gestió de correu electrònic, etc. Per tant, independentment de la tauleta, això no serà un problema.

Cambres

tablet potent per treballar

És probable que això no et sembli crític, però amb el teletreball i la proliferació de les videotrucades, Disposar d'un bon sensor pot ser fonamental. Amb una bona càmera et podran veure millor i podràs mostrar tots els detalls als teus clients o socis. Però recorda que sempre has d'acompanyar a una bona càmera amb una bona connectivitat per evitar talls o estirades a les retransmissions ...

Serveix una tablet per treballar?

La resposta és que sí, Si un telèfon mòbil pot servir com una oficina de butxaca, per rebre i enviar correu electrònic, tenir una agenda de contactes i calendari, apps per comunicar-te, ofimàtica, etc., una tablet et permetrà tot això però amb una pantalla més gran , el que ho fa tot més confortable i senzill. A més, podràs afegir teclats per ajudar-te amb l'escriptura.

Una tablet pot substituir perfectament a un portàtil per treballar, Sent més barata, lleugera, compacta i amb major autonomia, el que són tot avantatges. És més, si és una tablet com la Surface Pro, que es pot convertir en portàtil o tablet quan vulguis, tindràs el millor d'ambdós mons en un sol equip. Si el tablet compta amb xips x86 i sistema operatiu Windows, les diferències entre un PC i una tablet es difuminen encara més ...

I gràcies a tecnologies com Chromecast de Google o AirPlay d'Apple, així com les connexions HDMI o USB (MHL o Mobile High Definition Link), podràs enllaçar teu tablet a una TV o pantalla gran per les teves presentacions, etc.

¿Per treballar és millor una tablet o un portàtil convertible?

Alguns encara estaran dubtant entre una tablet per treballar, o un convertible o 2 a 1. Cada un d'aquests dispositius té els seus avantatges i desavantatges que hauries de conèixer per avaluar quin s'adapta millor a les teves necessitats:

  • Rendiment: Un portàtil convertible o 2 en 1 sol tenir un maquinari més potent en comparació amb una tablet pura, de manera que si busques rendiment, és millor que et decantis pro dels primers.
  • Sistema operatiu: Generalment, trobaràs iPadOS o Android a la tauleta, i fins i tot altres sistemes operatius com MarmonyOS d'Huawei, ChromeOS en alguns casos puntuals, i FireOS en els tablets d'Amazon. Tots ells tenen multitud d'apps disponibles, però podries necessitar una mica més. En aquest cas, hauries de pensar en un portàtil convertible o 2 en 1 amb Windows com a plataforma de treball, perquè tot el programari de l'ordinador sigui també compatible amb la vostra tablet.
  • Mobilitat: Si busques un dispositiu lleuger, que puguis portar d'un lloc a un altre fàcilment, guardar-lo en qualsevol lloc, i amb una bateria que duri bastants hores, el millor és que et decantis per una tablet per treballar, ja que aconseguiràs un computador compacte i amb fantàstica autonomia.
  • Usabilitat: Tant les tablets com els portàtils tenen una senzillesa d'ús bastant bona. Tots els sistemes operatius moderns estan orientats a oferir facilitats als usuaris. No obstant això, hi ha tasques que poden ser més incòmodes en una tablet, com ara escriure textos llargs. No obstant, això té una solució, i és dotar al teu tablet amb un teclat perquè s'equipari amb un convertible o 2 en 1.
  • Perifèrics i connectivitat: En això la tablet perd la batalla, ja que té menys possibilitats de connexió a l'mancar d'alguns ports presents en els portàtils, com els HDMI, i USB-A, etc. Afortunadament, al mercat hi ha moltes possibilitats sense fils i adaptadors per a les tablets.
  • Usos: Si ho vas a utilitzar per apps amb càrregues lleugeres, ofimàtica, oci, navegació, mailing, etc., una tablet pot ser més que suficient. En canvi, si penses utilitzar càrregues pesades com codificació, compilació, virtualització, ús de grans bases de dades, renderització, etc., millor busca un equip de gran rendiment.

La meva opinió

tablets per treballar

En conclusió, Una tablet per treballar pot substituir qualsevol PC o portàtil per a programari elemental com editors de text, navegadors web, agenda, correu electrònic, ofimàtica, etc. Poden exercir gairebé les mateixes tasques, aportant a més comoditat, lleugeresa, i autonomia. Fins i tot permeten afegir gadgets que et faran la feina molt més fàcil, com un llapis digital per als treballs creatius o anotacions a mà, o teclats + touchpad externs per a escriptura. Si el teu treball necessita d'un dispositiu amb el qual viatjar i moure't lliurement, una tablet amb connectivitat LTE és el que necessites. Valdrà la pena i et estalviarà molts inconvenients associats a altres equips.

Però, recorda, si el que busques és utilitzar el dispositiu per càrregues pesades, gaming, Etc., llavors hauries de pensar en un PC de sobretaula o estació de treball de major rendiment ...