Stilolaps tabletash

Stiluset për funksionimin e pajisjeve me ekran me prekje nuk janë asgjë e re. Tashmë në të kaluarën kishte pajisje të vogla me ekran me prekje që i përdornin, si p.sh. PDA. Tani, me ardhjen e tabletave dhe telefonave inteligjentë, stilolapsat dixhitale janë kthyer, por shumë më të sofistikuara dhe më të avancuara se ato të atij brezi. Falë funksioneve të reja të këtyre, ju mund ta përdorni tabletin tuaj për të mbajtur shënime me dorë sikur ta bëni këtë në letër për t'i dixhitalizuar, për të vizatuar skica, ngjyra, etj.

Pra, nëse jeni student, keni fëmijë në shtëpi që duan të vizatojnë dhe ngjyrosin, ose dëshironi zhvilloni talentin tuaj artistik, opsioni më i mirë është të blini lapsa për tabletin tuaj. Dhe këtu keni gjithçka që duhet të dini se si të zgjidhni më të mirën, mundësitë që keni, etj.

Lapsat më të mirë për tableta

Stylusi më i mirë për tabletin Android

Nëse jeni duke kërkuar për stilolapsa me ekran me prekje të përballueshme për tabletët Android, atëherë mundeni zgjidhni një stilolaps Zspeed Active. Një model që mund të funksionojë si në telefona celularë ashtu edhe në tablet, dhe me një pintë të imët 1.5 mm dhe i saktë për vizatim ose shkrim. Përdorni një shtresë fibrash për të shmangur dëmtimin e ekranit ose lënien e shenjave.

Përfundimi i këtij lapsi është mjaft i mirë, prej alumini cilësor, me një dizajn minimalist dhe modern, dhe me mundësi zgjedhjeje në të zezë ose të bardhë. Por gjëja më interesante nuk është jashtë, por brenda, siç ndodh zakonisht. Aty është fshehur një bateri Po-Li, në mënyrë që të arrini deri në 720 orë shkrim dhe vizatim (përdorimi i saj për disa orë në ditë mund të zgjasë disa muaj). Karikohet me USB dhe fiket pas 30 minutash pasiviteti për të kursyer energji.

Su pesha është vetëm 16 gram, dhe ka një prekje shumë të bukur. Ndjenja e shkrimit është si ajo e një lapsi të vërtetë. Sa i përket lidhjes, nuk ka nevojë për asnjë teknologji, thjesht funksionon me kontaktin në ekran. Kështu që mund të funksionojë edhe për një pajisje celulare që ka Bluetooth të fikur.

Lapsi më i mirë për iPad

Nëse po flasim për një Apple iPad, duhet të zgjidhni vetë Apple Pencil në gjeneratën që është në përputhje me modelin e tabletit tuaj. Aktualisht, Laps i gjeneratës së dytë Apple, të cilat kanë mbështetje për modelet më të fundit të tabletave nga kompania Cupertino (Air, Pro, ...).

Siç është zakonisht me Apple, ky lloj stilolapsi dixhital është shumë ekskluzive dhe e avancuar për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Dizajni i tij është tërheqës, me materiale cilësore dhe shumë i këndshëm në prekje. Peshon vetëm 21 gram dhe është madhësia perfekte për tu trajtuar. Bateria e saj e brendshme Li-Ion mund ta bëjë këtë stilolaps të zgjasë deri në 12 orë, në varësi të përdorimit.

Lidhet nëpërmjet teknologji Bluetooth, për të përfituar sa më shumë nga sistemi operativ, me veçori të avancuara që shkojnë përtej çdo majë shkruese tjetër normale. Për shembull, ju lejon të shkruani, vizatoni, ngjyrosni ose të përdorni si tregues për të trajtuar aplikacionet, si çdo tjetër nga konkurrenca, por gjithashtu shton një sensor animi për të ndryshuar goditjet, ka saktësi të patëmetë dhe ju lejon të ndryshoni mjete vizatimi me vetëm një prekje. Nga ana tjetër, ai është i lidhur magnetikisht me iPad Pro, në mënyrë që të mund të karikohet pa pasur nevojë të lidhet me kabllo.

Si të zgjidhni një stilolaps tabletë të rikarikueshëm

stilolaps për tabletë

duke zgjedhur një stilolaps të mirë dixhital të rikarikueshme për tabletin tuaj, duhet të keni parasysh disa karakteristika që janë më të rëndësishmet për t'ju ofruar rehati, funksionalitet, autonomi të gjatë dhe saktësi në linja:

 • funksionet: ato në përgjithësi lejojnë shkrimin, vizatimin, përdorimin si tregues etj., por disa më të avancuara njohin edhe gjestet, prekjet, presionin ose animin. Sa më i avancuar, aq më i mirë është rezultati.
 • Ergonomi: Forma e lapsit duhet të jetë sa më e ngjashme me një stilolaps ose laps tradicional, në mënyrë që ta mbani rehat dhe, më e rëndësishmja, në mënyrë që kur shkruani ose vizatoni, ta bëni atë në mënyrë natyrale, pa komplikime ose pa pasur nevojë të përshtateni me të. . Sigurisht, nëse përfundimi ka një prekje të këndshme dhe nuk rrëshqet, dhe pesha e tij është e lehtë, ato do ta bëjnë punën tuaj shumë më të lehtë pa parehati.
 • Trashësia e majës- Ekzistojnë trashësi të ndryshme të majave që mund të ndryshojnë trashësinë e goditjeve ose objektivin për të cilin ato përdoren. Për shembull, për vija të holla dhe shkrim, një pikë e imët prej 1.9 mm ose më pak është më e mira. Në vend të kësaj, për të vizatuar dhe mbuluar zona më të mëdha, është mirë të zgjidhni një pikë më të trashë.
 • Lloji i majës: Lidhur me këtë, do të gjeni modele të larmishme, me materiale të tilla si rrjetë për t'u përdorur pa pasur nevojë për furnizim me energji elektrike, thjesht me të njëjtin presion të stilolapsit në ekran sikur të përdorni gishtin, por me saktësi më të madhe, ose materiale të tjera këshillash që kanë nevojë për bateri për të funksionuar, pasi janë aktive.
 • Këshilla të këmbyeshme: disa lapsa mund të kenë majë të këmbyeshme, kështu që ju mund ta ndryshoni majën sipas nevojave tuaja në çdo kohë. Sidoqoftë, mos u fiksoni pas kësaj, pasi përmes vetë aplikacionit zakonisht lejohet ndryshimi i trashësisë së goditjes, mjetit të punës etj.
 • ndjeshmëri: është shumë e rëndësishme, pasi do të përcaktojë rezultatin e lapsit. Lapsat duhet të zgjidhni me ndjeshmërinë më të madhe të mundshme.
 • Pikat e presionit: Është gjithashtu thelbësor për performancën e stilolapsit. Më e lartë do të thotë një përgjigje më e mirë pasi do t'ju lejojë të krijoni goditje më të imta dhe më të mprehta. E rëndësishme nëse do ta përdorni për punë profesionale, si vizatim, dizajn etj.
 • autonomi: sigurisht, përveç pasivëve që nuk kanë nevojë për bateri, është e rëndësishme që ato të zgjasin për një kohë të gjatë, të paktën 10 orë ose më shumë, në mënyrë që të mund të zgjasin një ditë të tërë. Disa mund të zgjasin qindra orë, gjë që do të ishte shumë pozitive edhe pse, nga ana tjetër, zakonisht janë lapsa më të thjeshtë.
 • compatibility: Është e rëndësishme që stilolapsi i zgjedhur të jetë në përputhje me modelin e tabletit tuaj. Në Android nuk ka shumë probleme, dhe gjithashtu do të gjeni shumë modele që janë gjithashtu të pajtueshme me iPad. Nga ana tjetër, produktet e Apple tashmë e dini se janë disi më të “mbyllura” dhe tentojnë të funksionojnë mirë vetëm me aksesorët e tyre.
 • peshë: sa më i lehtë të jetë, aq më mirë. Sidoqoftë, as nuk është një veçori për t'u fiksuar shumë. Më të rëndësishme janë të tjerët në këtë listë.

Çfarë mund të bëni me një laps në një tabletë?

laps për tabletë

Nëse pyesni veten se çfarë mund të bëhet me një stilolaps tabletë dhe nëse vërtet ju nevojitet një për nevojat tuaja, mund të lexoni gjithçka që mund të lehtësojë keni një prej tyre:

 • Merr Shenime: nëse, për shembull, përdorni një lexues dokumentesh PDF për të lexuar manuale, etj., mund ta përdorni për të nënvizuar ose për të mbajtur shënime në margjina, për të lehtësuar studimin e mëtejshëm.
 • Shkrim dore: siç mund të bëni me një laps ose stilolaps të zakonshëm, mund ta përdorni për të shkruar manualisht, ose për të mbajtur shënime dhe për t'i dixhitalizuar ato (mund t'i modifikoni, ndryshoni formatin e tyre, t'i printoni, t'i dërgoni, etj.), ose për të shkruar më komode në aplikacione pa përdorur tastierën në ekran. Kjo do t'ju lejojë të përdorni ekranin me prekje të tabletit sikur të ishte një letër ose fletore.
 • Vizatim dhe ngjyrosje: Për të vegjlit që duan të vizatojnë kudo, ose që konsumojnë sasi të mëdha letre, ata mund të argëtohen pa probleme me këto lapsa dhe aplikacione vizatimi. Mund të jetë gjithashtu një mjet për krijuesit, me të cilin vizatoni dhe krijoni. Përveç kësaj, do të keni në majë të gishtave mjete të shumta për t'u ngjyrosur ose çfarëdo tjetër që ju nevojitet (aeroplanë, furçë, kovë bojë, astar i drejtë ose shumëkëndësh, etj.).
 • Prompter: Së fundi, përdorimi më i thjeshtë që mund t'i jepni është si një tregues për të trajtuar aplikacionet dhe për të lëvizur nëpër meny me saktësi më të madhe sesa nëse do ta bënit me gisht. Veçanërisht mirë nëse jeni një nga ata që çdo herë që shtypni një tast ose zonë të ekranit aktivizoni disa gjëra në të njëjtën kohë.

A ia vlen të blesh një stilolaps tabletë?

Stilolapsi dixhital për një tabletë nuk është për të gjithë, por mund të jetë një avantazh i madh në disa raste. Sigurisht, përvoja e përdoruesit do të përmirësohet me një nga këto aksesorë:

 • Mund të jetë një aleat i mirë për të trajtuar menytë dhe funksionet e aplikacioneve, madje edhe video lojërat, me saktësi më të madhe sesa nëse do ta bënit me gisht. Një zëvendësues i shkëlqyeshëm për miun që mund ta bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë nëse nuk jeni shumë të aftë me ekranet me prekje.
 • Në rast se përdorni aplikacione vizatimi, dizajni, retushimi fotografish etj., me siguri lapsi do të bëhet një mjet shumë i fuqishëm, pasi do t'ju lejojë të bëni gjithçka me saktësi shumë më të madhe sesa me gishtin tuaj. Në këtë mënyrë nuk do të shpëtoni më nga goditjet, ose gjërat do të vendosen aty ku nuk dëshironi…
 • Vizatoni skicat tuaja ose mbani shënime për klasat ose çfarëdo që dëshironi, dhe kështu do t'i keni gjithmonë shënimet tuaja gati dhe të dixhitalizuara, për të qenë në gjendje t'i ndani ato me email, t'i modifikoni, t'i printoni dhe madje t'i ngarkoni në cloud për gjithmonë i keni në dorë.
 • Studentët dhe shkrimtarët do të jenë të kënaqur pasi do të jenë në gjendje të nënvizojnë, nënvizojnë dhe shkruajnë shënime.
 • Për fëmijët që kalojnë orë të tëra duke vizatuar dhe ngjyrosur, do të jetë një alternativë me të cilën nuk do të konsumoni letër, gjithmonë në dispozicion dhe pa njolla boje apo bojëra. Mund edhe ta printoni që të mund ta varni si kujtim etj.
 • Disa njerëz mund të kenë një lloj dëmtimi ose kufizimi për të përdorur normalisht ekranet me prekje. Në ato raste, të kesh një tregues si një majë shkruese mund t'ju lejojë të keni akses më të mirë.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.