Tablet convertible

Tenir una tauleta convertible, o 2 en 1, és una de les eleccions més intel·ligents per a la llar o per a la feina. El motiu és que no hauràs d'adquirir dos equips per separat, només amb un tindràs el millor dels dos mons: tauleta i portàtil. És a dir, podràs gaudir de tota la mobilitat que t'aporta la tauleta amb la pantalla tàctil o afegir un teclat perquè es converteixi en un pràctic portàtil amb què poder escriure còmodament. Fins i tot pots afegir un llapis digital i augmentar-ne encara més les possibilitats… En definitiva, un dels dispositius mòbils més versàtils que existeixen, dissenyats per a tot i per a tots. Des de gaudir de la navegació, gaming i contingut multimèdia en família o per treballar, estudiar, etc. En aquesta guia podràs conèixer tot allò que necessites dels convertibles i com pots triar els millors…

Comparativa de tauletes convertibles

Hem analitzat les millors marques i models de tauletes convertibles, tenint en compte la seva qualitat, rendiment i funcions. Amb tota aquesta informació s'ha confeccionat una llista amb algunes de les més ben valorades pels usuaris.

Les millors tauletes convertibles

HP Pavilion x360

OFERTA HP Pavilion x360...
HP Pavilion x360...
No hi ha valoracions
La mítica marca HP també te alguns equips convertibles molt interessants. Aquests equips admeten més flexibilitat quant a l'ús. Així tindràs un equip portàtil HP amb Windows 11 Home, però amb una pantalla tàctil per transformar-lo en un pràctic tablet quan t'interessi. Tot gràcies a una frontissa magnètica resistent per convertir d'una manera a una altra fàcil i ràpidament. Pel que fa als materials d'acabat, són força bons, amb un disseny estilós i compacte. Per descomptat, no tot és estètica, també comptaràs amb tota la garantia i el servei que ofereix aquesta firma nord-americana. Una pantalla de gran qualitat de 14 polzades tipus IPS, amb un pes similar al d'un ultrabook, disc dur tipus SSD de 512 GB a 1 TB, 8-16 GB de memòria RAM, i un potent microprocessador Intel Core i5 o i7 per triar. És a dir, la potència dun equip portàtil, amb les funcions duna tablet, i amb un preu que pot rondar entre els 300 i 400 euros segons el model triat.

Microsoft Surface 3 Go

Amb aquest altre model podem tenir el millor dels dos mons, portàtil amb teclat i tablet amb pantalla tàctil. Això és una cosa que el dota de molta versatilitat. La seva pantalla és de 10.5 polzades de mida, amb una resolució de 1920×1080 píxels. Té una bona qualitat d´imatge.

Usa una CPU Intel Core i3 de nova generació i alt rendiment, a més de tenir-ne una RAM de 8 GB i un SSD 128 GB d'emmagatzematge intern, encara que hi ha altres opcions de configuració, fins i tot amb targeta SIM per a connectivitat LTE. Per acabar, la bateria ens dóna unes 9 hores d'autonomia.

Apple iPad Pro

OFERTA Apple 2022 iPad Pro de...
Apple 2022 iPad Pro de...
No hi ha valoracions

A diferència dels dos equips anteriors, l'iPad Pro sí que és una tauleta com a tal, però es pot incloure també a l'aparell de convertibles gràcies a les seves prestacions ia la capacitat d'afegir un teclat extern. Aquest tablet és com un iPad, però potenciat per millorar la seva potència, autonomia i que es pugui fer servir fins i tot en entorns empresarials, o per a aquells que són més exigents. Aquesta tauleta té un disseny dels més elegants del mercat, sempre minimalista com ens té acostumats Apple, i amb una qualitat de construcció envejable, el que farà que duri més temps que qualsevol altra marca gràcies al control de qualitat tan estricte a què aquesta firma sotmet als seus productes. La seva poderós xip M2 us atorga un rendiment quant al processament i als gràfics excepcional, per gaudir de tot tipus de programari de forma fluida. Sense esperes. A més, compta amb una bateria capaç de donar una de les millors autonomies del mercat. I ve equipada amb iPadOS, un dels sistemes operatius mòbils més robustos, estables i segurs. Aquest tablet té una pantalla de 12.9 polzades, el que és una gran monstruositat dins dels tablets, per poder-ho veure tot en gran. El panell Liquid Retina XDR, amb TrueTone i ProMotion per millorar la qualitat d'imatge i colorit. A més, té una elevada resolució i densitat de píxels.

Què és una tauleta convertible

tablet convertible amb windows 11 Una tablet convertible és un equip que pot treballar com un portàtil en un moment donat i com una tauleta si ho prefereixes. És a dir, inclou el millor dels dos mons, evitant que hagis de comprar dos productes. Aquest no només us pot ajudar a estalviar espai a casa oa l'oficina, sinó que també us evitarà haver d'invertir en dos dispositius per separat i estalviar una mica de diners. Aquestes tauletes compten amb un maquinari que pot assemblar-se al de qualsevol portàtil o ultrabook, de manera que són més poderosos que les tauletes convencionals. I també solen venir equipades amb sistema operatiu Microsfot Windows, de manera que podràs instal·lar els mateixos programes i videojocs que tens al teu PC. El seu teclat et permetrà escriure còmodament com ho faries en un portàtil convencional, i fer servir el touchpad com a ratolí. No obstant això, si preferiu alleugerir-lo, podeu retirar el teclat i deixar només la pantalla tàctil, perquè actuï com una tablet, i així millorar la mobilitat…

Avantatges d'una tauleta convertible

Una tauleta convertible sol tenir una sèrie d'avantatges i desavantatges. Els seus avantatges més destacables són:

  • Les dimensions daquests equips solen ser més compactes que les dels portàtils convencionals, similars als ultrabooks en alguns casos i fins i tot millors en altres. Per tant, això vol dir més mobilitat.
  • L'autonomia és més gran que en molts tauletes convencionals, cosa que també és un avantatge.
  • En tenir un maquinari com el portàtil, el rendiment serà molt superior al duna tableta pura.
  • Amb el sistema operatiu Windows també podràs instal·lar tot el programari que generalment uses al teu PC, i fins i tot utilitzar virtualització o emulador per fer ús de apps Android, etc.
  • La pantalla tàctil us permetrà gestionar el sistema de manera còmoda quan vulgueu prescindir del teclat.
  • En integrar un teclat i touch pad, podràs jugar a videojocs i escriure llargs textos amb facilitat, sense la incomoditat de fer servir el teclat en pantalla.

Tablet o convertible?

tablet convertible en portàtil Molts usuaris tindran el dubte de si els convé més una tauleta convencional o una convertible. La resposta dependrà de les vostres necessitats. De fet, hi ha tauletes no convertibles que es poden transformar en convertibles afegint un teclat extern Bluetooth. Tanmateix, no comptaràs amb gaires dels avantatges de què són convertibles i que vaig citar a l'apartat anterior. Per exemple, si ja comptes amb un equip portàtil a casa, potser prefereixis una tauleta convencional. En canvi, si no en tens un i t'agradaria tenir una tauleta i portàtil, el convertible et permetrà tenir tots dos.

Diferències entre tablet convertible i portàtil convertible

En alguns casos no hi ha diferència, simplement sestà parlant del mateix, de fet són portàtils convertibles. És el cas dels convertibles esmentats anteriorment, a excepció de l'iPad Pro, que en aquest cas sí que es pot englobar a la categoria de tàctil. Perquè no et facis un embolic, t'has de quedar amb aquests conceptes:

  • Tablet convertible o portàtil convertible: es refereix a un portàtil 2 en 1 o convertible, és a dir, un equip híbrid amb pantalla tàctil i que es pot desprendre del teclat o es pot plegar per fer-lo servir en mode tablet. En aquests casos se sol emprar un sistema operatiu Windows, amb maquinari més potent que en una tauleta convencional, amb xips AMD o Intel, discos durs SSD, més RAM, etc.
  • Tablet convencional + teclat: simplement es tracta d'una tauleta normal a la qual se li ha afegit un teclat extern. En aquests casos, el teclat no és part de l'equip, sinó que és un accessori o perifèric que s'afegeix. Solen utilitzar sistemes com iPadOS, Android, etc., i amb maquinari més modest pensat per a l'eficiència més que per al rendiment, com ara xips ARM.

Com triar una tauleta convertible

tablet convertible barata Per poder triar una bona tauleta o equip convertible, hauries de tenir present alguna cosa més que la marca i el model. T'hauries de fixar en característiques tècniques essencials perquè disposin d'un bon exercici i no acabis decebut per la compra. Perquè encertis a l'elecció, pots analitzar els paràmetres següents:

Sistema operatiu

En un convertible sols tenir diverses possibilitats, encara que les més usuals són:

  • Windows: tens el mateix que pots tenir al teu PC, de manera que podràs instal·lar tots els programes i videojocs que sols trobar en un sobretaula o portàtil. Això obre moltes possibilitats, per tant pot ser una gran opció per treballar o per al lleure.
  • ChromeOS: aquest sistema operatiu destaca per ser robust com una roca, estable i molt segur. Va ser dissenyat per Google, i és totalment compatible amb les aplicacions natives d'Android. A més, els serveis al núvol de Google estan ben integrats, per a més facilitat. Podria ser excepcional per a estudiants o persones que vulguin una plataforma de què no preocupar-se de res.

Generalment, si teniu Android no serà un híbrid, sinó més aviat una tauleta convencional equipada amb un teclat. El mateix passa amb iPadOS, encara que en el cas del iPad Pro cal fer una excepció, ja que han dotat aquest dispositiu amb un maquinari que ho canvia tot.

Pantalla

És un altre factor que cal tenir molt en compte. Generalment, si es tracta d'un híbrid, i no pas d'una tauleta amb teclat, solen tenir més de 12″ de mida. Això fa que superin els tablets convencionals, sent més amigables per a la lectura, per al streaming, videojocs, etc. El tipus de panell no t'ha d'obsessionar massa, tant les tecnologies IPS que es veuen a la majoria com les OLED són força bones.

Autonomia

La bateria també és fonamental en una tauleta convertible, ja que es tracta d'un dispositiu que t'hauria de permetre tenir una bona mobilitat. Molts models tenen autonomies superiors a les 9 hores. Com més, molt millor, ja que et permetrà treballar hores i hores sense haver de carregar la bateria.

Rendiment

Generalment trobaràs equips d'aquest tipus amb processadors Intel Core i3 o i5 o i7 (o equivalents d'AMD), cosa que significa que comptaran amb un rendiment força bo. També solen tenir una bona proporció de RAM i discos durs SSD de gran capacitat. En el cas de l'iPad Pro, es compta també amb un M1, cosa que també garanteix un rendiment elevat. Però vés amb compte amb alguns SoCs basats en ARM de baix rendiment, o processadors com els Atom, Celeron, Pentium, etc., ja que podrien ser poca cosa per a algunes aplicacions…

característiques addicionals

tablet convertible per dibuixar Una tauleta convertible també hauria de tenir altres característiques addicionals que poden resultar pràctiques. Per exemple, que siguin compatibles amb els llapis digitals per prendre notes a mà, dibuixar, subratllar, pintar, etc. I, per descomptat, que comptin amb una bona connectivitat. Això va des dels ports disponibles, com USB, HDMI, jack de so, fins a ranura per a targetes microSD, Bluetooth i WiFi. Gràcies a ells podràs connectar fàcilment accessoris i perifèrics, pantalles externes, etc. Finalment, no oblidis vigilar altres característiques, com els altaveus i micròfon integrats, la seva potència i qualitat, o la seva càmera web integrada. Tot això important si utilitzaràs l'equip per a multimèdia i videotrucades…

Ajuda i suport tècnic

Compte amb algunes marques estranyes, potser no tinguin servei de assistència tècnica en espanyol, i que tampoc comptin amb centres per a la reparació a Espanya. Sempre hauries de triar les marques més conegudes que sí que compten amb infraestructures repartides per gairebé tots els països i que et donen suport al teu idioma. Així, quan passa alguna cosa, sempre tindràs totes les garanties. Marques com Apple, HP, ASUS, Lenovo, Surface (Microsoft), Samsung, etc., compten amb suport, per la qual cosa no hi hauria inconvenient a adquirir qualsevol dels seus productes. Sempre comptaràs amb les millors garanties.

Millors marques de tablet convertible

Si vols veure altres alternatives del mercat, també pots prestar atenció a aquestes altres marques de tauletes convertibles o tauletes amb teclat:

CHUWI

És una marca xinesa que cada cop compta amb més adeptes. Ha arribat a ser un dels productes més venuts a plataformes com Amazon. Aquesta firma ofereix una fantàstica relació qualitat-preu en tablets amb teclat com la Ubook i el Hi10 X. El maquinari no és el de major rendiment, però és suficient per a la majoria d'usuaris. Compte amb sistema operatiu Windows 10, teclat i llapis digital inclosos.

HP

Aquesta marca nord-americana és un dels pesos pesants al sector de la tecnologia. Podràs triar diversos models de convertibles entre els seus productes i que s'adaptaran a totes les teves necessitats. Des del Pavilion x369, fins a la sèrie Spectre x360, o l'Elit, passant pels ChromeBook convertibles. Sens dubte equips amb qualitat, robustesa, rendiment, i amb l'última tecnologia.

Lenovo

Aquest gegant de la tecnologia provinent de la Xina és una altra de les millors eleccions si busques alguna cosa amb gran relació qualitat-preu. Ofereix molt per al preu que tenen aquests dispositius, i té solucions molt intel·ligents com el X1 Ioga, entre d'altres. Fins i tot poden ser solucions fantàstiques per a entorns empresarials.

microsoft Surface

La marca Surface és una marca registrada de Microsfot per a la venda dequips portàtils, entre altres. Es tracta d'uns ultrabooks, alguns convertibles, i també tablets amb teclat. Tots amb sistema operatiu Microsoft Windows 10 (actualitzable a 11), i amb xips tant d'Intel com d'AMD i també alguns basats en ARM dissenyats per la mateixa Microsoft en col·laboració amb Qualcomm. El millor daquests equips és que són la perfecta alternativa als dApple, amb una qualitat, disseny i durabilitat similars, i amb un rendiment i autonomia realment impressionants.

poma

És l'altre gran. Els de Cupertino competeixen amb els de Redmond en aquest sector, el seu iPad Pro és un rival molt dur per a la Surface. Amb qualitat, rendiment i autonomia gairebé immillorable. Igual que fa Microsoft, Apple també compta amb accessoris específics per a aquests equips convertibles, com ara el seu famós Magic Keyboard, o l'Apple Pencil.

Val la pena comprar una tauleta convertible? Opinió

tablet convertible Les tauletes o equips convertibles poden tenir un preu superior a una tauleta convencional o una tauleta amb teclat agregat. Això és cert, però també aporten molt més que una tauleta convencional. Com vaig explicar als avantatges, tenen un maquinari amb un rendiment superior, i altres avantatges que no trobaràs en una tauleta normal. Per tant, si busques alguna cosa més que un dispositiu mòbil, i vols tenir una bona eina per a l'oci i la feina en un sol equip, sí que val la pena. A més, el preu daquests dispositius no és tan elevat si tens en compte que estàs adquirint dos equips per un. És a dir, si sumes el que costa una tauleta convencional i el que costa un portàtil normal, el total resultant no distarà gaire del preu final d'alguns d'aquests convertibles…