Tablet per a nens

Els nens cada vegada comencen abans a emprar la tecnologia, i no cal apartar-los. És el futur, i han d'aprendre a ser nadius digitals des de petits. Per això, les tablets poden ser una elecció fantàstica perquè comencin, o també per als seus estudis. No obstant això, no qualsevol tablet serveix per a totes les edats, i és important que seleccionis les més adequades per a ells, aquella que s'adapti a les seves necessitats i que li permeti gaudir i aprendre sense riscos.

Les millors tablets per a nens

Aquí pots veure un llistat amb una recopilació amb algunes de les millors tauletes per a nens que existeixen, a més, aprendràs a triar la millor apropiada per a ells, tant per dins com per fora, és a dir, tant amb proteccions extra per evitar trencaments durant les hores de joc i que a nivell dusuari no accedeixin a continguts inapropiats o siguin massa complexes perquè les manegin.

En aquests casos també prima la mida i el pes, perquè puguin subjectar-la correctament, especialment els més petits, a més que el preu no es dispari, ja que no és una gran idea donar una tauleta de gamma alta a un nen pel que pugui passar. Això no es cap problema, ja que hi ha moltes per menys de 100€ per als menors, i d'una mica més per a edats una mica superiors.

Recordeu que no és el mateix comprar un dispositiu per a un adult que per a un nen. Les necessitats són molt diferents, encara que conforme van creixent, especialment a l'adolescència, sí que es pot pensar en adquirir tauletes una mica més avançades. Per a edats inferiors a això és millor buscar un producte divertit i fàcil de manejar, encara que sempre concordi amb l'edat, o acabaran cansant-se'n i veient-la més aviat com una joguina que com un dispositiu de tecnologia.

Tablet Goodtel

Aquesta marca xinesa i lavantatge de ser molt barata, i perfecta per començar quan ets nen, tant per a lleure, dibuix, i fins i tot com a dispositiu per a estudis. Un altre detall important és que compta amb un temporitzador de compte enrere que permet als nens dosificar el temps que passen davant de la pantalla, cosa molt important per evitar addicció i altres problemes que poden causar els videojocs.

SoyMomo

És una tauleta diferent a l'anterior, més destinada als nens de menor edat, ja que es tracta d'un dispositiu més similar a una joguina, i que es pot connectar sense fils al teu propi smartphone, perquè els teus fills puguin estar connectats, però sempre sota la teva supervisió. D'altra banda, també inclou un sistema que impedeix que els nens facin compres no autoritzades a apps i que acabin amb despeses importants al banc. Aquestes llistes es poden revisar des del teu mòbil per vigilar què és el que han estat tractant d'adquirir, per a més tranquil·litat.

Amazon Fire 7

El preu d'aquesta tauleta és un dels seus atractius, a més de la seva mida compacta, apropiada perquè els puguin subjectar bé els nens sense cansar-se. Aquest dispositiu dAmazon també compta amb un altre gran avantatge, i és que té els serveis daquesta empresa integrats, i pot ser ideal per connectar-te a plataformes dentreteniment com Amazon Prime Video i que puguin veure totes les pel lícules, sèries i dibuixos animats favorits.

La qualitat és força bona, i compta amb una manera nens en el sistema operatiu, generant un millor control parental i un entorn més amigable per a ells, limitant el temps d'ús, triant les apps i jocs que poden usar, i els continguts als que no haurien d'accedir mentre naveguen a la xarxa.

Weelikeit

Amb el pas del temps aquesta tauleta ha anat prenent més rellevància per als nens, orientada a continguts educatius. És una elecció fantàstica per a edats més primerenques, o per poder-la utilitzar com a eina d'aprenentatge. D'altra banda, compta amb una genial relació qualitat-preu, cosa que és molt positiva. La pantalla és de 8″, amb resolució HD, 2 GB de RAM, processador ARM, i 32 GB demmagatzematge intern per descarregar totes les apps i jocs que vulguin. Pel que fa a la bateria, és de 4500 mAh, cosa que proporciona diverses hores d'autonomia amb una sola càrrega.

Millors tauletes per a nens segons l'edat

Per a triar una bona tauleta per a nens, el més important de tot, fins i tot més que pensar en el maquinari o sistema operatiu, és l'edat del nen, ja que per a cada franja seria apropiat un tipus concret:

Menors de 18 mesos

Segons l'AEPAP (Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària), no s'hauria de posar els menors de 2 anys davant d'una pantalla. A aquestes edats és millor que juguin amb les joguines clàssiques, ja que en dependrà en gran mesura el seu desenvolupament intel·lectual. El joc és primordial a aquestes edats, i mai els has d'exposar a aquests aparells, i encara menys a càmeres que poden estar gravant vídeos, etc. El millor és que, si sent curiositat per la teva tauleta o dispositiu mòbil quan et veu fer-la servir, adquirissis una joguina d'aspecte similar.

De 2 a 4 anys.

Per als nens de entre 2 anys i 4 anys, els has de controlar molt quan es posen davant duna pantalla. Sempre s'aconsella que no hi passin gaire temps, menys d'1h és el recomanat pels experts, i mentre menys passin millor per no afectar el seu normal desenvolupament. A més, recorda que per a aquestes franges també hi ha tablets-joguina que emeten sons, ensenyen anglès, l'abecedari, animals, colors, números, o tenen funcions molt bàsiques per aprendre.

De 4 a 6 anys.

Aquesta altra franja d'edat és una mica més crítica, ja que si adquireixes una tauleta de joguina, el nen s'acabarà cansant a la primera de canvi, ja que no és el que veu a les tauletes per a adult, i l'acabarà deixant. Per tant, el millor és comprar-ne una tauleta petita, com una de 7 o 8 polzades, i fins i tot un phablet. Per descomptat, també hauria de tenir control parental i estar sempre sota la teva vigilància. Pel que fa a altres característiques interessants, el millor és que disposi de protecció contra cops per evitar que la facin malbé durant el joc.

De 6 a 10 anys.

Per als menors de 6 anys 10, és millor comprar tauletes convencionals, com les d'adult, encara que amb mides una mica superiors a les anteriors. Per exemple, de 8 a 10″ estaria bé, i que no siguin massa pesades. Quant al control parental, també ha de seguir present, i és important que la facin servir en espais comuns, i no aïllats a la seva habitació per tenir sempre la supervisió dels adults.

De 10 a 12 anys.

En aquesta franja d'edat ja busquen una mica més, una eina per a l'oci, i també és probable que als centres d'estudis comencin a reclamar-li un dispositiu connectat per fer certes activitats, treballs, etc. Per això és important adquirir una tauleta més similar a com l'escolliu si fos per a tu. Amb bona connectivitat per a treballs col·laboratius o classes online, càmera frontal per a les classes virtuals, mida de pantalla d'almenys 10″ (preferiblement si compta amb un teclat extern per utilitzar-lo com si fos un portàtil) perquè no es faci malbé la vista, un rendiment bo, i amb la plataforma que li exigeixin (si n'hi exigeixen alguna, ja que alguns centres treballen només amb apps d'iPadOS, altres amb Android, i altres amb tots dos… Quant a l'ús màxim, també hauria d'estar en 1 hora i 30 min aproximadament.

Què cal tenir en compte abans de comprar una tauleta de nens

Per poder encertar en la compra, i per la seguretat del teu petit, has d'anar més enllà dels aspectes tècnics i característiques en què et fixaries si compressis una tauleta per a un adult qualsevol. N'hi ha alguns detalls que són especialment rellevants perquè s'emmotllen bé a ells.

Per exemple, utilitzar una mateixa tauleta per a tota la família no és el millor, ja que pots tenir la teva targeta de crèdit introduïda a les botigues d'apps, o les teves aplicacions de banca en línia, documents del treball, o altres coses compromeses que no desitjaries que acabin malament. Per tant, el més segur és tenir dispositius separats, i adaptar-los, sempre amb una bona configuració i amb el control parental activat.

D'altra banda, tingues en compte que són nens, i com a tal jugaran, i això implica exposar a la teva tauleta de la feina, o de gamma alta, a possibles caigudes, cops, etc. I això és una cosa que segur vols evitar per tots els mitjans. La solució, adquirir un tablet més econòmic i, si és possible, que compti amb algun tipus de protecció inclosa, o fer servir fundes, protectors de pantalla, etc.

Edat del nen

És el factor més important, com has pogut comprovar, no totes les tauletes són ideals per a totes les edats. Recorda que per a les edats molt primerenques, com els <4 anys, el millor és una joguina específica per a la seva edat concreta, que són productes més infantils i limitats.

Per a les edats superiors a > 5 anys, el millor és una tauleta més genèrica. Millor si són compactes i lleugeres per a edats més properes a 5 anys, i una mica més grans i potents per a edats superiors. Encara que sempre amb vigilància dels adults, control parental configurat, i ús a zones comuns.

Ús que se li donarà

nena amb tauleta

Això també és dependent de ledat del nen. Per a menors de 6 anys el millor és una tauleta de menys de 8″, amb un pes lleuger i fàcil de subjectar, perquè no es cansi si passa una estona sostenint-la. D'altra banda, és important que estigui més orientada a l'aprenentatge gamificat que a l'oci o la navegació.

Per a edats superiors, és preferible que comptin amb prestacions una mica més elevades i pantalles més grans i amb apps per llegir, jugar, veure sèries i pel·lícules per straming, fer tasques escolars, comunicar-se amb els seus amics, etc. Torno a repetir, sempre amb control parental i sota la supervisió d'un tutor adult.

Accés a la botiga d'apps

Tant si optes per una tauleta Android, com si ho fas per iPad, o per una altra com la d'Amazon, has de tenir cura i restringir l'accés a la botiga d'apps (Google Play, App Store, etc.), ja que podrien descarregar apps inadequades per a la seva edat, utilitzar funcions de pagament si tens un compte de PayPal o targeta de crèdit associat, etc., podent portar sorpreses ingrates al teu compte bancari. Per aquest motiu, hauries de pensar en utilitzar les opcions de control parental del propi sistema operatiu, i passar uns instants configurant-les adequadament, o optar per altres apps independents que també són magnífiques per a això, com Kids Place, Norton Family, Mode Nens de Samsung i altres marques, Karspesky SafeKids, etc.

Tablets específiques per a nens o una normal?

Un dubte molt freqüent és si cal optar per una tauleta que sigui una joguina, i per tant limitada i infantil, o una tauleta normal, amb sistemes operatius tradicionals. Per als que superen els 7 o 8 anys es pot començar a pensar en una de normal, ja que una de joguina la veuran com una cosa avorrida, i acabaran deixant-les el primer dia. Bones opcions per a aquestes edats podrien ser una Amazon Fire 7 o 8, Samsung Galaxy Tab A, iPad Mini, o similars.

Preu

Sempre és important tenir en compte el pressupost del que es compta per invertir. No totes les famílies es poden permetre gastar el mateix. I encara que les infantils solen estar per sota dels 100€, les tauletes convencionals podrien superar aquesta xifra amb escreix, especialment en els models més avançats. Per això és important avaluar el rang de preus al que et pot ajustar per veure els models que hi encaixen i triar els millors.

Què cerca en una tauleta per a nens

tauletes per a nens resistent

Quan es busca adquirir una tauleta per a nens, hi ha algunes coses que s'haurien de buscar, i seria una barreja de tots els apartats anteriors (edat, ús, mida, pressupost,…), i també mirar si hi ha algun tipus de necessitat especial del nen , com per exemple si ha de tenir opcions de accessibilitat.

El sistema operatiu

En principi no hauria de ser una cosa molt important, especialment per a edats més primerenques, però sí quan estan en edat escolar, ja que alguns centres exigeixen un tipus de plataforma específica, ja que treballen amb certs programes que només serveixen per a un SO. Però si això no és així:

 • infantils: moltes són simples joguines, amb funcions molt simples. Altres poden incloure sistemes operatius molt bàsics o amb limitacions. Però això és suficient per a aquestes edats.
 • Android vs iPadOS: triar entre una o altra dependrà, com he comentat, de les necessitats que tingui cada nen. Tots dos sistemes tenen control parental, apps educatives, i multitud de jocs per a diverses edats. Tot i això, tot dependrà de si a l'escola exigeixen una o una altra. En general, el millor és triar una Android si els pares ja compten amb dispositius amb aquest sistema, o un iPad si ets d'Apple, ja que així tindràs més experiència i sabràs com ajudar el petit si li passa alguna cosa.
 • altres sistemes: també existeixen altres, com Harmony OS d'Huawei o FireOS d'Amazon, ambdós basats en Android, per la qual cosa pots tractar-los com si es tractés d'una Android.

Pantalla

És important que la mida s'adeqüi bé a l'edat, com hem esmentat diverses vegades. Per als més petits, la musculatura dels quals no està tan desenvolupada per sostenir-la durant molt de temps, el millor és un dispositiu lleuger i compacte, com les de 7 o 8″. Per a la gent gran, es pot optar millor per pantalles de 10″ o més. A més, com més gran sigui el nen, més temps passarà davant de la pantalla, per la qual cosa és important que no usin pantalles massa petites amb les quals hagin de forçar massa la vista.

D'altra banda, és important destacar que una tauleta amb més pantalla consumirà més bateria, per la qual cosa l'autonomia es veurà reduïda. I com més gran és la pantalla, se n'hauria de buscar alguna que en tingui una resolució decent, especialment si es vol utilitzar per streaming.

Altres detalls tècnics

tablet per a nens

A més de tot això, també existeixen altres característiques tècniques importants que es fan encara més rellevants com més gran sigui l'edat del nen, ja que tindrà més exigència:

 • Autonomia: si en aquestes edats estaran a casa, això no és important, encara que sí que ho és si s'emportaran el dispositiu a l'aula d'estudi, ja que hauria d'aguantar tota la jornada com a mínim.
 • Processador: el rendiment tampoc és una cosa massa crítica, però per als nens més grans, de més de 10 anys, és important que comptin amb xips una mica més potents, perquè puguin moure totes les apps i videojocs que utilitzaran amb facilitat. La majoria de xips Rockchip, Mediatek, Qualcomm, Apple, Samsung i HiSlicion compleixen aquestes expectatives.
 • Quantitat de RAM: ha de ser acord amb l'ús i amb el processador, amb un mínim raonable. Els més petits, amb 2 o 3 GB de RAM tindrien més que suficient, per a més grans és millor de 4 GB o més.
 • emmagatzematge intern: és important que compti amb una capacitat flaix decent. Amb 32 GB podria estar bé per a molts casos, ja que n'hi ha prou per descarregar multitud d'apps i jocs, actualitzar-los, descarregar vídeos, fer fotos, etc. És preferible que compti amb un lector de targetes microSD, per així ampliar la memòria si calgués. Si no teniu ranura, podeu pensar millor en 64 GB o més.
 • Conectivitat: a més de Bluetooth, és important que compti amb WiFi per estar connectat a la xarxa. Les tauletes amb targetes SIM i connectivitat LTE no són aconsellables, ja que estaràs donant al menor un dispositiu amb una tarifa de dades com si fos un mòbil, per connectar-se on sigui…
 • Funda / protector: importantíssim, atès que són nens, i amb els jocs poden deixar caure, colpejar, tacar, etc. Perquè la teva inversió duri el màxim possible, és millor que adquireixis una funda protectora i estalvi de pantalla. Per molt poca cosa més estalviaràs molts diners a la llarga.

Contingut inicial

nens amb tauleta

No és una cosa molt decisiva. Encara que algunes tauletes infantils ja vénen amb un programari preinstal·lat molt específic, les tablets per a grans permeten que tu mateix siguis qui esculli les apps i jocs que vols instal·lar, moltes d'elles totalment gratuïtes.

Controls i filtres

Per a les tauletes infantils cap problema, vénen tan limitades que no podran accedir a contingut inapropiat. Però les tauletes genèriques sí que impliquen més risc en aquest sentit, per la qual cosa és important que facis servir el control parental per assegurar-te que no accedeix a contingut inapropiat per a la seva edat. Tant Android com iPad com altres sistemes operatius inclouen opcions de sèrie, encara que també hi ha multitud d'apps de tercers.

Facilitat d'ús

Les de joguina són molt intuïtives perquè els nens hi interactuïn. Les altres, amb Android o iPad, no suposaran gaire problema per als petits. Gairebé sap manejar-les millor que tu. Aprendran molt ràpid, encara que l'ideal és que comptin amb un sistema on ja tinguis experiència per si et pregunten alguna cosa o et demanen ajuda…

Disseny

nen amb tauleta

Les més infantils tenen dissenys de colors vistosos, amb motius de dibuixos animats, pel·lis d'animació, etc. A més, inclouen carcasses robustes, folrades amb goma per bregar amb els cops i caigudes, així com una superfície més rugosa per evitar que llisqui. En canvi, les tauletes convencionals, en ser les mateixes que per a adults, no en tenen res. Per això es fa important l'ús de protectors o fundes. D'altra banda, cal evitar aquest tipus de dissenys infantils per als nens més grans, o se sentiran una mica «ofesos».

Que sigui barata

Tingues en compte alguna cosa, si el nen té una edat de 10 o més anys, pots invertir una mica més a la tauleta, ja que seran més responsables amb ella i la cuidaran més. Però per a nens de menor edat, invertir massa pot acabar malament, ja que si optes per tablets premium d'entre 600 i 1000€, podries veure com tota aquesta suma desapareix amb un sol cop o caiguda. Cal ser-ne conscients.

A més, recorda que hi ha tablets amb un maquinari força potent, pantalles de grans dimensions, i molt completes per molt poc, com les flaship killers. I sempre tindràs al teu abast les de gamma baixa i gamma mitjana. Al meu entendre, comprar una Samsung Galaxy de 700 o 800€ o una Apple iPad de prop de 1000€ no és una opció intel·ligent en cap cas…

Com convertir una tauleta normal en una tauleta per a nens

Algunes persones poden comptar amb tauletes d'adults que han rebutjat o que ja no usen i que vulguin adaptar-les o condicionar-les perquè puguin ser un bon dispositiu per als nens, i que puguin aprofitar-se amb aquesta nova vida. Per adaptar-la correctament, pensa el següent:

 • Comprar fundes específiques per a nens, que solen tenir més gruix i solen ser encoixinades per aguantar cops i caigudes freqüents. També solen ser més ergonòmiques i rugoses perquè les subjectin millor. Sempre pensa posar també un vidre temperat o una funda de silicona per a la pantalla, que és la zona més vulnerable.
 • Configura bé el sistema, començant des del control parental a la botiga d'apps, eliminar qualsevol dels teus comptes, targetes de crèdit associades, o apps que puguin ser delicades, així com totes les fotos compromeses, documents, etc. que pogués tenir.
 • No estaria de més fer servir programari com Kids Place o similars per bloquejar anuncis inapropiats, l'accés a contingut adult, o la instal·lació d'apps que no siguin per a la seva edat.
 • Pots també seleccionar apps educatives i deixar-les preinstal·lades, com Disney+, Youtube Kids, apps de dibuix i per pintar, contes infantils (audiollibres), apps per aprendre idiomes, matemàtiques, etc. Moltes fan servir la gamificació perquè aprenguin jugant.

Quan comprar una tauleta a un nen

considerant l'edat del menor, i adaptant-se a les necessitats de cada franja, pots adquirir taulers gairebé per a qualsevol edat. No només poden ser una bona joguina o centre d'entreteniment, també una manera d'aprendre, estudiar i estar en contacte amb amics, per a les classes, etc. Més encara en aquests temps de pandèmia, on podrien tornar les restriccions i el confinament i els més petits necessiten un dispositiu des d'on seguir les classes en línia.

A més, així tindran un dispositiu més segur, mantenint els teus dispositius fora de perill. Això aporta més privadesa, seguretat, i assegura que l'accés al contingut que busquen sigui l'adequat. No hauràs de compartir-ho amb ells, una cosa vital si ho estàs usant per al teletreball o qüestions importants.

On comprar una tablet per a nens barata

Pots trobar gran quantitat de marques i models de tablet per a nens, amb algunes ofertes molt interessants, a botigues com:

 • Amazon: aquest gegant de venda en línia és la millor opció per les garanties que proporciona, la seguretat de pagaments, i per disposar del major nombre de marques i models per a totes les edats. Comptaràs també amb moltes ofertes per a un mateix producte, per triar el més favorable. I si comptes amb Prime, els enviaments són gratuïts i t'arribaran aviat.
 • Carrefour: aquesta cadena d'origen francès té centres de vendes repartits per totes les grans ciutats, però si no vols desplaçar-te o no en tens un de proper, sempre podràs comprar a través de la seva web perquè t'ho enviïn. Allà trobaràs alguns dels models més actuals i coneguts de tauletes per a nens de diverses edats i, fins i tot, si tens sort, aconseguir alguna promoció o descompte.
 • MediaMarkt: aquesta cadena està especialitzada en la tecnologia a bon preu, i també trobaràs tauletes per a nens. Compte amb una bona selecció. D'altra banda, aquesta cadena alemanya també permet la compra en línia o la compra presencial, segons prefereixis.
 • El Corte Inglés: aquest altre negoci espanyol també permet la compra en les dues modalitats. I encara que no compta amb els preus més barats, de vegades tenen descomptades molt importants que et poden ajudar a estalviar.

Conclusió sobre tauleta infantil

En conclusió, triar una bona tauleta per als més petits no només et permetrà gaudir de la teva sense que te la reclamin, i no només podràs tenir el teu contingut fora de perill, sinó que també ells mateixos estaran més segurs, accedint a contingut apropiat per al seu edat. I si li passa alguna cosa, no t'hauràs d'estirar dels pèls perquè han trencat la teva flamant tablet de gamma alta que costava un ronyó. I si això et sembla poc, recorda que gràcies a aquesta eina també aprendran i es iniciaran al món de la tecnologia, que és cada vegada més rellevant a la societat...


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.