2018 serà l'any de la Intel·ligència Artificial a tablets i smartphones?

google assistant tablets

Si la realitat virtual i augmentada han estat dues de les tendències que hem vist aparèixer en els darrers temps a tablets i smartphones, l'altra gran novetat ha estat la intel·ligència Artificial. El pes d'aquesta última ja no només en electrònica de consum, sinó en altres àmbits, està creixent a passos de gegant any rere any i molts vaticinen que a mitjà termini, serà fonamental en multitud de sectors.

Com hem esmentat altres vegades, a les grans fires tecnològiques solen presentar-se els avenços en aquest i altres camps però, quin podria ser el rumb d'aquest tipus de assistents el 2018? A continuació fem un repàs a les iniciatives amb més pes i veurem com es poden incloure més en els dispositius utilitzats diàriament per desenes de milions de persones.

Format tablet: Google porta la iniciativa

En els suports més grans, són les tecnològiques més potents les úniques capaces de crear elements solvents en aquest camp. Siri, Alexa i Assistant són les més assentades que podem trobar avui dia als terminals de més de 7 polzades. A finals de 2017 us comptàvem que els de Mountain View havien decidit, després d'anys de proves, instal·lar-la directament a tablets i ens preguntàvem què en seria el més característic.. No obstant això, això tindria alguns matisos: Google Assistant només serà compatible en suports amb Android 7.0 o superior ia més, podria fer el salt a altres formats com els televisors i els ordinadors que estiguessin acompanyats pel programari del robot verd.

intel·ligència artificial google

La relació entre la Intel·ligència Artificial i els mòbils xinesos

Si en el format tablet, eren les companyies més grans les que portaven la batuta, en el cas de les phablets ens trobem una situació més complexa: Les firmes asiàtiques que han aconseguit escalar posicions en els últims anys han estat les pioneres en aquest camp. La seva incorporació als mòbils vindria del costat de les prestacions d'imatge. Un exemple el tenim al Oppo F5, que incorporarà assistents a les càmeres que analitzaran els trets facials i configuraran les lents per oferir les millors captures possibles retocant-les en altres aspectes com ara el soroll d'imatge.

El que ha de venir

Sembla que la Intel·ligència Artificial està sent rendible i això dóna com a resultat que moltes companyies es dediquin a invertir-hi més esforços. Un dels últims casos el veuríem a Samsung, que segons a Internet estaria preparant un xip amb ella. Què opineu? Creieu que el 2018 serà l'any de la consolidació definitiva dels assistents intel·ligents o no? Us deixem disponible informació relacionada com per exemple, una llista de cinc tendències en smartphones que podrien arribar a les tauletes.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.