OnePlus 2 vs OnePlus One: hands on i comparativa en vídeo

Ahir es va presentar un dels dispositius que més gent esperava veure aquest 2015, l'OnePlus 2. Com sol ser habitual, poc després apareixen els primers hands on que ens mostren una mica més detalladament el terminal, i aquesta vegada han estat pocs els afortunats que han pogut provar-ho. El vídeo que us portem és una mica més que un hands on habitual, ja que es mostra el nou phablet en comparació amb el OnePlus One, model que va irrompre amb enorme força el passat any quan ningú ho esperava, per la qual cosa ens serveix també per veure què ha canviat la companyia xinesa i en quins aspectes ha millorat el producte durant aquest temps.

Disseny i botons

Com podeu veure, la jove companyia xinesa ha decidit mantenir el “look” del seu phablet en termes generals, encara que heu introduït alguns canvis importants. El primer que destaca és el marc lateral, construït en un aliatge d'alumini sòlid, fa un toc premium interessant i suposa un pas endavant en la qualitat dels materials. D'altra banda, la tapa posterior continua sent extraïble, cosa que permetrà la personalització amb carcasses de diferents colors i materials, com ara bambú o kevlar, com fins ara. El que no tenim és bateria extraïble i slot per a targetes microSD, especialment aquest últim el trobaran molts a faltar.

Els botons també han estat modificats. L'OnePlus 2 disposa del control de volum i bloqueig a un dels costats mentre que a l'altre hi ha un botó lliscant que permet configurar les notificacions segons les maneres tot, prioritat o cap. A més d'aquest, apareix un nou botó a la cara davantera (passem de 3 a 2 botons capacitius) necessari per al lector d'empremtes dactilars, que pel que sembla funciona força bé. Dos afegits molt útils per millorar l'experiència d'ús en el dia a dia.

oneplus 2 vs oneplus one a la mà

Pantalla i dimensions

La pantalla de l'OnePlus 2 es manté a les 5,5 polzades amb resolució FullHD (1.920 x 1.080 píxels) per a una densitat de 401 píxels per polzada. S'havia especulat amb la possibilitat que fessin el salt a QHD com molts dels models de gamma alta, però finalment han decidit mantenir el panell 1080p, més barat de produir i més eficient, encara que sí que han treballat per superar-se augmentant la brillantor a 600 nits i millorant la reproducció de color.

No podem dir el mateix de les dimensions, l'OnePlus 2 té unes mides de 151,8 x 74,9 x 9,85 mil·límetres i 175 grams de pes pels 152.9 x 75.9 x 8.9 mil·límetres i 162 grams de l'OnePlus One. En una època en què els fabricants tendeixen a fer els seus dispositius cada vegada més prims i lleugers, és com a mínim sorprenent.

Rendiment i memòria

Aquí podem dir que hi ha hagut un salt lògic de qualitat. Lògic perquè és el que tothom esperava més o menys. El OnePlus 2 canvia el motor Qualcomm Snapdragon 801 pel Qualcomm Snapdragon 810 v2.1, i augmenta la memòria RAM de 3 a 4 GB (LPDDR4). Sí que sembla que podrien haver ofert dues opcions d'emmagatzematge tenint en compte l'eliminació de l'slot per a targetes microSD, i en lloc de 16/64 GB hauria estat més encertat un 32/64 GB, però han volgut seguir amb la fórmula que ja els va funcionar amb l'OnePlus One.

oneplus-2-vs-oneplus-one-2

Cambra, bateria i altres consideracions

L'OnePlus 2 munta una càmera principal de 13 megapíxels amb enfocament làser, estabilització òptica d'imatge, obertura f/2.0 i 1,3 microns, fet que suposa una notable evolució sobre la càmera, de 13 megapíxels també, de l'OnePlus One, buscant sobretot que la càmera s'adapti millor a diferents ambients, especialment quan la il·luminació no és bona. En un altre ordre de coses, l'increment de les dimensions té la seva part positiva a l'apartat de la bateria, que passa de tenir 3.100 mAh de capacitat a 3.300 mAh, no és gaire, però segur que n'hi ha prou perquè l'autonomia millori. Com altres coses a tenir en compte tenim la incorporació d'un port USB-C per al carregador i l'eliminació tant del suport per càrrega sense fil Qi com el xip NFC.

Conclusions

El preu de l'OnePlus 2 és una mica més gran al preu de sortida de l'OnePlus One: 339 euros amb 16 GB i 399 euros si volem comptar amb 64 ​​GB demmagatzematge. Però també és cert que té una millor construcció, és més potent, la càmera és superior i inclou elements com el lector d'empremtes. Val la pena el canvi d'un per un altre? Potser no encara que depèn com sempre del que cadascú necessiti. L'increment de preu està justificat? En aquest cas, la resposta seria sí, ja que han elevat la qualitat del producte. Continua sent un terminal atractiu? Sens dubte, costa menys de la meitat que altres vaixells insígnia i el seu rendiment no dista gaire del que poden oferir aquests com podeu comprovar a la comparativa amb el Samsung Galaxy S6.

Via: 9to5google


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.