Adéu a Project Ara ia les phablets modulars de Google

project ara mòbils modulars

Google ha donat molt que parlar en els darrers dies. A mitjan setmana passada, us comentàvem que els de Mountain View han decidit deixar de banda Nexus no només en la forma, sinó en el fons. Amb aquesta mesura, la companyia busca controlar tot el procés de producció de les seves tablets i smartphones, des del disseny fins a la venda dels mateixos, passant per la seva fabricació, cosa que fins ara ha corregut del compte de diverses companyies. Amb això, la tecnològica pretén situar-se com una marca totalment independent capaç de competir contra les més grans del sector.

No obstant això, en altres terrenys, el popular cercador també ha estat fent diversos passos importants durant 2016. D'una banda, en el terreny de la realitat virtual a través de Projecte Tango i la comercialització de les primeres tauletes amb aquesta característica. De l'altra, a través de Projecte Ara, la iniciativa llançada per l'empresa nord-americana basada en la creació de dispositius modulars i que, juntament amb LG, l'ha situat com a pionera en aquest camp. Tot i això, Google ha decidit guardar-lo al calaix, almenys de moment. A continuació us expliquem més sobre aquesta decisió i com pot influir en el rumb de les tendències dels propers terminals que surtin al mercat.

obertura-project-ara

Què és Ara?

Fa uns mesos us vam explicar més sobre aquesta iniciativa que, al seu dia, semblava que tenia futur i suposava el naixement d'una nova generació de dispositius. La seva base, com recordem, es basava en la divisió dels dispositius a mòduls. Cadascun es corresponia amb els diferents elements dels terminals com ara la bateria o les càmeres. La base de Project Ara era la possibilitat de substituir-los per uns més acords a les necessitats o preferències dels consumidors per tal d'oferir una experiència més personalitzada i alhora, per mantenir-los actualitzats durant un període més llarg de temps.

La cancel·lació

Alguns portals especialitzats s'han fet ressò de la decisió de Google a través de fonts anònimes de la mateixa companyia que afirmen que els terminals modulars procedents de Mountain View, actualment no figuren entre les prioritats de la companyia, que sembla enfocar els seus esforços dels propers mesos en altres plataformes més grans com els Chromebooks o també, en la fabricació dels seus propis dispositius que, com recordem abans, també repercutiria a la sèrie Nexus.

acer-chromebook-r11

Per què ara?

Després d'anys d'investigacions que han estat plens de llums i ombres, s'esperava que el primer dispositiu de Project Ara sortiria a la venda aquesta tardor amb gairebé un any de retard. Tot i això, una nova sèrie de contratemps va fer als de Mountain View posposar la seva arribada fins al 2017. El problema més important, era la fragmentació dels dispositius i la separació de tots els mòduls si els terminals patien caigudes o cops, malgrat que en matèria de rendiment i acoblament dels diferents components personalitzats, els smartphones havien obtingut bons resultats. Resulta curiós veure com la seva supressió ha tingut lloc just ara quan la presentació del primer terminal pertanyent a aquesta iniciativa va ser presentat a la I/O de Google el 2014. Com recordem abans, lenfocament més recent cap a altres línies de negoci ha estat una de les claus.

La fi de les phablets modulars?

2016 està sent un any de canvis molt ràpids al sector de l'electrònica de consum. Al terreny dels terminals amb mòduls intercanviables, ja hem estat veient l'arribada de models com el G5, l'aposta de la sud-coreana LG. No obstant això, hi ha altres companyies que estan fent els seus primers passos en aquest camp, com també és el cas de Motorola, que previsiblement comercialitzarà A partir de moto durant els darrers mesos d'aquest exercici i que es caracteritza per poder afegir elements com altaveus o projector anomenats Moto Mods. Estarem davant de terminals d'èxit, o no obstant, caldrà esperar un temps per assistir a la consolidació dels dispositius d'aquest nou format.

Moto Z carcassa

El final definitiu de Project Ara?

Tot i que tot apunta que Google ha decidit deixar de banda, almenys de moment, aquesta iniciativa, la veritat és que es creu que els de Mountain View podrien vendre les llicències d'Ara a altres companyies perquè desenvolupessin i creessin els seus propis terminals basats en aquesta tecnologia. Una altra de les raons que esgrimeixen des de la companyia per deixar de banda aquest projecte, és el fet que actualment, a causa de la gran oferta de phablets disponible, seria una tasca difícil posicionar amb èxit al mercat els terminals d'aquesta família.

Amb la cancel·lació de Project Ara, tenim un altre exemple més de com una cosa que es pot convertir en tendència, també pot acabar relegat a un segon pla per circumstàncies que en aquest cas, vénen del costat del comportament del mercat, o de les decisions preses pels propis directius de Google. Després de conèixer més sobre la fi, almenys de moment, d'aquesta iniciativa, i de les possibles causes, penseu que és una decisió encertada en un context en què el públic és incapaç d'absorbir amb rapidesa l'arribada de nous models? Creieu que la proximitat de dates com la campanya nadalenca hauria estat una bona oportunitat per als smartphones d'Ara? Teniu disponible més informació sobre altres terminals pertanyents a aquest format com el LG G5 perquè pugueu opinar vosaltres mateixos i conegueu millor com són aquests dispositius.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.