Així és la nova generació de materials per a tablets i smartphones

Ahir fèiem un repàs per aquells materials per a tauletes i smartphones que van caure en l'oblit després de viure la petita edat d'or. Com us comentàvem, els canvis que succeeixen en electrònica de consum són molt ràpids, i les tendències que en un moment donat són les més utilitzades pels fabricants i les més demandades pels consumidors, en poc temps poden quedar desfasades a causa de l'aparició de altres.

Avui veurem quins són els elements que en els darrers anys han agafat molt de pes i que ara són fonamentals en components dels dispositius tan dispars com les carcasses, les pantalles o les bateries. Veurem meres evolucions dels més populars del passat, o es tractaran d'una cosa realment nova que està destinada a marcar un abans i un després al sector? Tot seguit intentarem comprovar-ho.

materials per a tablets pantalla

1. Ceràmica

A la llista de materials per a tablets i smartphones que us mostràvem ahir, vèiem que un element anomenat «Ceràmica flexible», havia experimentat un petit boom i després va desaparèixer. En un primer moment, el seu destí eren els xips i altres components interns que veurien reduïdes les seves dimensions, i per tant farien els suports més prims i lleugers. Tot i això, el primer que us mostrarem avui, sembla gaudir de bona salut.

Es tracta de la ceràmica que tots coneixem, que ara podem veure a les carcasses de els nous mòbils de firmes com Elephone, que ho combinen amb altres. En teoria, aquest material no només ofereix més resistència, sinó que també dóna uns acabats més elaborats als terminals en què s'incorpora. De moment, la seva fi ha quedat reduïda a allò merament estètic. Creieu que resulta cridanera i que pot ser rendible per als fabricants i còmoda per al públic?

2. Alumini

En segon lloc ens trobem amb un metall que de vegades apareix barrejat amb la ceràmica o altres elements, i d'altres, va sol. Igual que el primer que us hem presentat, és present a les cobertes de gran quantitat de models tant en el format tablet com al smartphone. Els seus principals atractius són dos: És fàcil d'obtenir i relativament barat a l'hora d'extreure'l, i molt mal·leable, el que en última instància es tradueix en el fet que els models que ho incorporen, pesen menys i són més esvelts. De moment, sembla que segueix estant a la carena de l'onada i un exemple ho veiem en la transició que fabricants xinesos que estaven limitats al low cost han deixat enrere el plàstic per donar la benvinguda a l'alumini.

gionee m6 cobertes

3. Els materials per a tablets rugged

Altres vegades us hem parlat més sobre una sèrie de dispositius que ara estan intentant guanyar més visibilitat tant entre els públics als quals han anat dirigits des dels seus inicis, com per a la resta: Els rugged. Aquests models es caracteritzen per aguantar molt bé canvis de temperatura extrems, l'entrada d'aigua i pols i, a més, cops, caigudes i esgarrapades. En ells, ens trobem dos elements que poden resultar una mica rars: El cautxú, que pot servir com a amortidora si se situa a les cobertes tot i que se sacrifiquin prestacions en gruix o pes, i el magnesi, que com passava amb l'alumini, va combinat en molts d'aquests terminals però també, en els convencionals. Són necessaris per dotar els dispositius de més durabilitat?

4. Vidre

Aquest element ha estat primordial en electrònica de consum des dels inicis. Tot i això, ha patit variacions significatives i els vidres que han aparegut recentment són molt diferents dels que existien fa no tant de temps. Ara, no només es troba a les pantalles, sinó que també recobreix les carcasses del darrere d'alumini i altres components de molts terminals per donar-los més brillantor i atractiu estètic. El vidre utilitzat a les diagonals, ara és més fi, més resistent a cops i esgarrapades, i ofereix una major nitidesa dels continguts que es visualitzen a través dels panells. Corning Gorilla Glass, DragonTrail o 2,5D són algunes de les tecnologies més potents en aquest camp.

japan display vidres

5. Silici

Tanquem aquesta llista de materials per a tablets i smartphones amb un del que encara hi ha moltes incògnites. Al siliceno se l'ha anomenat com el competidor del grafè del qual ahir us explicàvem més. El seu benefici principal relacionat amb l'electrònica de consum és el fet que, en teoria, és una mica més barat de produir i implantar que el grafè. La seva aplicació, de fer-se global als dispositius, seria a les bateries, ja que, incorporat a les de liti, podria millorar la seva connectivitat, ampliar la seva vida útil fins als 5.000 cicles de càrrega, ia més, reduir-ne les dimensions, amb la conseqüent disminució de la mida dels dispositius en què estigués present. Serà un dels elements revolucionaris o caurà en l'oblit?

Què opineu sobre tots aquests components? Creieu que han aconseguit desplaçar els més antics, o encara falta un temps per a la seva consolidació definitiva? Quins altres elements podrien haver guanyat pes en els dispositius en els darrers anys? Us deixem disponible informació relacionada com per exemple, un recopilatori sobre quin pot ser el millor material per a tablets perquè pugueu conèixer més.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.