Com guanyar rendiment, memòria, autonomia i dades en Android? Evitant l'app oficial de Facebook

Facebook consum en Android

No hi ha dubte que Facebook s'ha convertit en un servei omnipresent i difícilment prescindible en les nostres vides, atès la qual cosa, la xarxa social abusa de nosaltres com a usuaris en molt diversos sentits. Un és el fet que la seva aplicació per a smartphones i tablets sigui poc eficient: consumeix molta bateria, ocupa massa memòria i obliga a instal·lar altres eines per aconseguir una funcionalitat completa.

En aquest sentit el cas de Missatger és paradigmàtic. Un pegat intrusiu, pesat, efectista i molt poc apreciat per la majoria dels usuaris és obligatori si volem mantenir converses privades amb els nostres contactes de Facebook, quan a la versió web tot està integrat. El fet que els de Mark Zuckerberg es fessin amb WhatsApp tampoc no va ser pres com un bon auguri per molta gent.

L'aplicació de Facebook, un abús?

A gairebé totes les llistes que es publiquen sobre les aplicacions que més consumeixen, ja sigui en termes de bateria, de dades mòbils o d'altres 1/2 del terminal gairebé sempre trobem el nom de Facebook als primers llocs. Tot i així, tampoc és estrany trobar la seva app entre aquelles més utilitzades i amb major nombre de descàrregues.

Facebook app emmagatzematge Android

Traduït a números concrets, a la meva tablet (i això que m'ocupo regularment d'esborrar memòria cau i arxius escombraries) Facebook s'està menjant en total 323 megues d'espai i Messenger altres 118 megues, quan, per exemple, ni Twitter ni Google+ arriben als 70 MB. Pel que fa a memòria RAM, aquesta aplicació és la que més acapara (70 megues) després dels utensilis associats al funcionament bàsic del dispositiu (SO Android, IU del sistema o Serveis de Google Play).

Un parell d'idees per millorar

Hi ha aplicacions client, estil HootSuite, que permeten estar al corrent de les actualitzacions de Facebook i publicar noves entrades, però, els seus entorns gràfics solen ser una mica esquemàtics de més i no podem moure'ns per tots racons de la xarxa social. En un moment donat, resulta ser útil per fer una ullada o programar alguna cosa, però no aportarà la profunditat que molts usuaris exigeixen.

Facebook Chrome a Android

Una de les propostes que hem llegit i de les que volem fer-nos ressò és la de utilitzar el navegador a Android per accedir a la versió web / mòbil de Facebook. Es tracta d'una bona manera d'optimitzar recursos: fins i tot podem instal·lar un accés directe del lloc a l'escriptori del nostre smartphone o tablet (aquí us expliquem com).

La nostra opció preferida: Puffin for Facebook

Si preferim tenir la xarxa social en una aplicació, Puffin per a Facebook ens proporciona una experiència molt semblant a la interfície de lloc a internet. D'una banda, consumeix menys bateria, menys dades, menys memòria RAM i només ocupa 29,6 megues inicials (pel que he vist fins ara, l'aplec de dades i de memòria cau també és molt menor). D'altra banda, és més ràpida que l'eina original i no ens exigirà instal·lar Messenger, com a app complementària.

L'aplicació no s'ha trobat a la botiga. 🙁

Així doncs, us recomanem provar Puffin, almenys per un temps, per veure si us convenç. Al capdavall, si Facebook vol que utilitzem la seva aplicació, ha d'optimitzar-la i pensar en l'usuari, oferint una mica decent, sense llastar el funcionament global de la màquina on s'instal·la.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.