Android. Mites i veritats sobre el sistema operatiu

logotip d'Android

Com passa amb les celebritats del món del cinema o de la música, els rumors i les falses creences també són una cosa que s'estén a l'àmbit de la tecnologia i dels dispositius que utilitzem diàriament encara que no ho sembli, ja que en moltes ocasions, la fama o popularitat d'un producte és tal, que al seu voltant es creen tota mena d'especulacions que, o bé poden desprestigiar en certa manera aquest producte o d'altra banda, aconsegueixen despertar més interès entre els usuaris i sumen atractiu. 

En altres ocasions us hem presentat els mites més estesos entre milions de persones sobre elements com la bateria o el rendiment de les nostres tablets i smartphones. Avui és el torn de Android, un sistema operatiu que, com tots sabem, s'ha convertit en el programari més popular entre la major part de suports portàtils i que ha estat una de les raons per les quals google s'ha situat al cim de les empreses més valuoses del món. A continuació us presentem alguns dels rumors més famosos sobre el programari del robot verd i fem una distinció entre aquelles afirmacions reals i les que són conegudes per consumidors de tot el món però que, tanmateix, no tenen raó de ser.

android m logo

1. Aplicacions insegures

Comencem parlant sobre la seguretat. Actualment, està molt estesa la idea que les aplicacions creades per a iOS garanteixen més la protecció de l'usuari que les desenvolupades per a Android. A primera vista, errors en aquest sentit molt importants com els que va patir aquest darrer programari a l'estiu, poden avalar aquesta idea. No obstant, res més lluny de la realitat ja que estudis realitzats per empreses com Checkmarx a finals de 2015 van concloure que les apps desenvolupades per poma presenten una major taxa d'incidències crítiques (al voltant del 15%), que les d'Android.

2. A la cua com a autonomia

Un altre rumor molt popular se centra en la durada de les càrregues. Molts usuaris creuen que les tablets i smartphones equipades amb Android tenen una menor autonomia que altres dispositius amb Windows o iOS. No obstant això, la realitat és que les noves versions llançades pels de Mountain View han anat encaminades a optimitzar els recursos que es consumeixen a l'hora d'executar les aplicacions o utilitzar els terminals i, d'altra banda, reduir la despesa derivada de l'ús dels suports. Tot i això, cal matisar un fet, i és que tot i que Android sigui el programari utilitzat per desenes de firmes, cadascuna equipaments als seus models de maneres diferents en moltes de les seves prestacions, inclosa la bateria.

consum autonomia Lollipop

3. Un programari lent

Alguns usuaris denuncien que les aplicacions d'Android tenen multitud de errors que solen traduir-se en tancaments inesperats i d'altra banda, l'execució i la velocitat amb què es realitzen les tasques no és la més ràpida. Quan això passa, el primer responsable que busquem és el sistema operatiu però una vegada més, aquests errors són més aviat causats pels propis terminals, Que en alguns casos no tenen unes característiques capdavanteres en matèria de processadors i memòria i que, per tant, no suporten una càrrega de treball que altres dispositius més elaborats aguanten sense problemes.

4. Ús complicat

Un cop més, aquesta remor ve per part de consumidors que han quedat una mica desencantats després d'utilitzar les primeres versions d'aquest programari. És cert que en matèria de interfície y capacitat de personalització, els primers membres de la família Android que van sortir al mercat no van ser els millors. Tot i això, els desenvolupadors han après d'aquest error i han dotat les noves actualitzacions més capacitat de modificar altres elements com els icones, La creació d' Carpetes i la manera de navegar entre els diferents menús existents. D'altra banda, també és habitual que cada companyia afegeixi algunes funcions pròpies al sistema operatiu a més dels programaris basats en Android i dels que hem parlat altres vegades com Oxygen o Cyanogen.

android 6.0 pantalla

5. Un producte Samsung

Finalment, destaquem aquest darrer mite que parla sobre el origen d'Android. En els seus orígens, es trobava present en una gran quantitat de terminals de Samsung i part de la responsabilitat que es donés a conèixer a Europa, va ser per la seva implantació en productes d'aquesta companyia, amb un gran pes al Vell Continent. No obstant això, com hem esmentat altres vegades, el naixement del robot verd es va produir fa uns 13 anys als Estats Units i va fer el salt als suports portàtils al voltant de 2009. actualment, Google n'és el propietari.

Aplicacions Android Google

Les creences falses sobre multitud d'elements que ens envolten dia a dia són molt estès entre milions d'usuaris. Tot i això, la realitat supera la ficció, i en casos com aquest, no hi ha millor manera per desmuntar aquests rumors que utilitzant els nostres terminals per veure que moltes de les creences existents, no tenen gaire sentit. Després de conèixer les anècdotes més populars sobre aquest programari, N'heu sentit alguna des que compteu amb Android? i d'altra banda, penseu que algunes sí que poden tenir la seva base o heu comprovat que cap és certa? Teniu disponible més informació relacionada com per exemple, mites sobre la bateria de les nostres tablets i smartphones perquè pugueu comprovar vosaltres mateixos tot el que es comenta actualment sobre uns suports que han esdevingut eines fonamentals a les nostres vides.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  1.   anònim va dir

    Pierre Henri, vós exemples sont tous justos et bé oréoígraphihts, mais vous n'avez toujours no pris la pinta de réfléchir sud la grammaire, malgrat vos cours chez Chomsky et vous avez commis malgré to ¨re que je vous laisse chercher.