Android, seguretat i Internet: Què no hem de fer

android eines

La possibilitat de connectar-nos a Internet a través de les nostres tablets i smartphones ens dóna oportunitats il·limitades. No només podem conèixer a l'instant el que passa a qualsevol lloc del món, sinó que a través de la Xarxa també podem comunicar-nos amb persones de tot el planeta gràcies a les xarxes socials, o també, gaudir dels millors continguts audiovisuals abans fins i tot que arribin al nostre país. No obstant això, com hem esmentat altres vegades, les apps i la navegació són les dues grans portes d'entrada de tota mena d'elements perjudicials que, malgrat no tenir més incidència en molts casos, requereixen una protecció adequada dels dispositius que utilitzem diàriament.

Si a aquests elements afegim el fet que Android és l'objectiu més popular per hackers i altres creadors d'elements maliciosos, tenim com a resultat tot un repertori de accions que, encara que no ho creguem, en altres casos poden resultar molt perjudicials no només per a nosaltres, sinó per a terceres persones. A continuació us expliquem una llista d'usos que no hem de fer del programari més popular del món per evitar tant la infecció dels nostres terminals com fins i tot la presa d'accions legals contra nosaltres.

el malware

1. Prudència amb Facebook i Twitter

Piratejar un compte d'algun d'aquestes xarxes socials i que alhora, nosaltres siguem víctimes d'aquesta acció, és molt senzill. En alguns casos només cal conèixer el nom de l'usuari en qüestió o l'adreça de correu associada als comptes ia través dels quals podem requerir les contrasenyes. D'altra banda, existeixen aplicacions creades específicament per desxifrar les claus dels perfils. Les conseqüències d'entrar a comptes de tercers ens poden comportar càrrecs penals de delictes com suplantació, difamació o violació del dret de privadesa. El més aconsellat per protegir-nos-en, va des de la configuració de seguretat d'Android fins a la instal·lació de antivirus.

2. Res de hackejar Android

En alguns casos, el transcurs de períodes de temps prolongats entre les versions de la interfície creada pels de Mountain View és massa per a grups d'usuaris que volen conèixer com més aviat millor el que porten els nous membres de la família del robot verd. Això els porta a que en ocasions, procedeixin a piratejar el sistema amb les conseqüències que això comporta: Pèrdua de garantia i el més important, la inutilització completa dels terminals sense possibilitat de reparar-los ni intercanviar-los en el cas que l'hackeig surti malament.

android arrel

3. Compte amb les descàrregues de Youtube

A través del portal de Vídeos més famós del món podem gaudir de tota mena de continguts audiovisuals quan ho desitgem. Tanmateix, també és possible descarregar-los per emmagatzemar-los a les nostres tablets i smartphones. La possibilitat de baixar-los ve a través de aplicacions no oficials que en molts casos, estan carregades de virus les principals accions de les quals són el robatori de la nostra informació personal, i l'adquisició de permisos d'administrador. A més, una altra dada important que tothom coneix, amb la descàrrega il·legal es violen drets d'autor.

4. Els links, transmissors de virus

A través d'aplicacions com WhatsApp, milions d'usuaris compartim tota mena de links als nostres amics i altres contactes. No obstant això, aquests elements també poden comprometre la seguretat dels dispositius ja que en molts casos, no enllacen a la pàgina que desitgem sinó a d'altres que contenen virus i elements maliciosos que de vegades són difícils d'eliminar. En aquest cas, el millor és actuar amb sentit comú i desconfiar de tots aquells enllaços que no ens resultin coneguts o no procedeixin de portals destacats.

ramsonware android avís

5. Gestió de permisos i exploradors de fitxers

Finalment, destaquem dues mesures de les que els principals beneficiats seran tots aquells que posseeixin Android 6.0. El membre més recent de la família incorpora per una banda, i com esmentem altres vegades, la possibilitat que els usuaris controlem què informació oferim a les aplicacions que descarreguem i utilitzem, i de l'altra, un explorador d'arxius que ens evita recórrer a plataformes desenvolupades per tercers i que, en alguns casos, tornen a ser l'entrada d'elements maliciosos capaços d'infectar les nostres tablets i smartphones. Al menú «Paràmetres» i accedint a «Emmagatzematge» podrem trobar aquest nou element.

Com heu vist, hi ha desenes de maneres de fer que siguem atacats per hackers però també, accions que ens poden danyar a nosaltres ia altres persones des del punt de vista legal. I és que, la realitat ens ensenya que encara que les mesures de seguretat als terminals, augmentin tant per part dels fabricants com pels desenvolupadors, les amenaces també s'incrementen. En aquestes situacions, per evitar sobresalts i com us hem recordat altres vegades, el millor és actuar amb sentit comú a l'hora d'utilitzar els nostres dispositius i no només equipar els terminals amb uns antivirus potents i actualitzats. Teniu disponible més informació relacionada com per exemple, què no hem de fer si volem aprofitar al màxim la càrrega de les bateries dels nostres models i alhora prolongar la seva vida útil, perquè conegueu una altra manera de treure'ls tot el partit possible.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.