Arrow vs Android estoc: Què ens pot aportar el launcher de Microsoft?

Microsoft arrow prova

L'eslògan programàtic de Satya Nadella quan pren les regnes de Microsoft, “Cloud first, mobile first”, està deparant moviments que fa uns anys semblaven impensables. Com molts sabreu que els de Redmond van publicar a Google Play un llançador propi fa uns quants mesos, arrow. Després d'estar provant-ho una temporada mesurarem les seves prestacions amb un estoc Android per veure quins plus ens pot oferir.

Sembla que Microsoft té la pretensió de lluitar amb Google al seu propi terreny. Últimament el gran producte la plataforma Android en qüestió de vendes i rellevància mediàtica, és a dir, el model S de Samsung Galaxy porta preinstal·lades moltes de les aplicacions de la signatura de Redmond. Ja no es tracta només de desenvolupar Windows 10 sinó de fer que totes les aplicacions natives estiguin disponibles a qualsevol plataforma establint complicitat amb els usuaris (i qui sap si altes per a les seves files en el futur).

Aquí teniu Arrow

Iniciador de Microsoft
Iniciador de Microsoft
Desenvolupador: Microsoft Corporation
preu: Gratuït
L'aplicació no s'ha trobat a la botiga. 🙁

D'altra banda, Següent és una pantalla de bloqueig també desenvolupada per Microsoft. La veritat és que resulta un complement ideal per a Arrow, encara que totes dues tenen un funcionament independent.

Plantejament principal

Arrow és l'aposta de Microsoft en qüestió d'interfície per fer-se forat a Android. Aquest llançador no té res a veure amb el format de tils de Windows, per contra, tracta d'adaptar-se a la filosofia del sistema mòbil de Google, encara que planteja un concepte d'escriptori completament diferent.

Si a Android estem acostumats a veure una pantalla inicial amb ginys i icones fixos, a Arrow la cosa canvia i cada pantalla de les que conformen l'inici té la seva funció. Hi ha una primera amb widgets, una segona amb tasques recents, la tercera mostra les aplicacions més utilitzades, la quarta les darreres interaccions amb contactes i una última deixa espai a notes i recordatoris.

Calaix d'apps i altres detalls

El calaix d'aplicacions recorda força el Trebuchet de CyanogenMod, és a dir, es tracta d'una ordenació alfabètica de les aplicacions amb les icones apareixent llistades al costat de la lletra inicial. A més, la tipografia i els efectes apareixen modificats pel que fa al que podem veure en un Android estoc i s'adapten més a les línies estètiques que poden tenir les aplicacions estrella de Microsoft. Els colors dels fons per defecte són molt suaus i s'allunyen de les formes geomètrica típica o els paisatges en pla zenital de Malví.

Allò funcional vs allò estètic

Tot i així, on aquest launcher és veritablement poderós és en la qüestió de la funcionalitat i de l'optimització organitzativa. Microsoft ha pres aquells apartats que més utilitzen els usuaris al mòbil o tablet i els ha donat cert protagonisme portant-los a la pantalla inicial. Tot i així, el problema continua sent que l'usuari d'Android té un perfil enormement divers i alguns dels apartats en què es distribueix arrow probablement no s'adaptin a les pautes de tothom.

Cal reconèixer, però, el valor estètic de l'aplicació. Almenys en el meu cas l'aparença estoc de les pantalles d'inici de Android Marshmallow no representa, precisament, un dels seus grans punts forts, més aviat al contrari, encara que acostumo a mantenir el tema de les icones, el fons és de les primeres coses que toco en un Nexe o en un Cyanogenmod. De la mateixa manera, els fons descriptori dArrow (però no només, diria que també els de HTC, Samsung o Xiaomi, amb diferència) em resulten molt més suggeridors.

Galeria d'imatges


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.