Com automatitzar qualsevol tasca en Android

píxel c pantalla

Sempre diem, per exemple en parlar del potencial de iOS i Android a les tauletes de gamma alta, que el punt fort d'Android segueixen sent la infinitat d'opcions de personalització que ens ofereix i cal insistir que aquestes no es limiten a les possibilitats de canviar l'aparença dels nostres dispositius amb Llançadors e icones personalitzades, com veurem recordant com automatitzar tasques al teu Android de qualsevol tipus.

Com automatitzar tasques al teu Android de qualsevol tipus amb Tasker, i com provar gratis

Tot i que un dels objectius clars de Google és fer que els nostres dispositius Android s'ajustin cada cop millor als nostres hàbits aprenent de com els utilitzem i han avançat molt sens dubte en aquest sentit, ningú sap millor el que volem i els nostres costums que nosaltres mateixos. És per això que se segueix agraint tenir l'opció de recórrer a una app per automatitzar qualsevol tasca que se'ns pugui acudir.

versions Android
Article relacionat:
Aplicacions imprescindibles per a usuaris intensius d'Android

Per això us recomanarem que proveu Tasker, una app que us hem recomanat en diverses ocasions, però que ara veurem més detalladament com funciona i totes les possibilitats que ens brinda. I encara que estem segurs que no us penedireu si decidiu invertir els 3 euros que costa si voleu deixar la vostra tablet o smartphone Android al vostre gust, cal recordar que podem descarregar gratis una versió de prova de 7 dies des de aquí si volem fer una ullada primer. Si teniu qualsevol dubte sobre com instal·lar-la podeu consultar el nostre tutorial per instal·lar aplicacions APK.

Tasker
Tasker
Desenvolupador: joaomgcd
preu: 3,59 €

Com establir les regles per automatitzar els processos

Encara que és el tipus d'aplicació de què sempre s'ha dit que és molt complexa i que ha pogut tirar enrere molts usuaris, en realitat la dificultat està només en crear les ordres precises perquè responguin bé a les nostres necessitats perquè en realitat el seu ús és molt fàcil d'entendre, si tenim clar que el que farem és només establir ordres del tipus “si… llavors…”.

El primer que hem de fer és seleccionar a la pestanya “perfils” el punt de partida de l'acció que volem automatitzar i que es pot referir a hores o dies en què fem alguna cosa en concret, a aplicacions que volem fer servir d'una forma determinada, a ubicacions on volem que el dispositiu es comporti de una forma concreta oa estats del mateix en què volem modificar ajustaments. Per obtenir el llistat d'opcions, només cal prémer la creu que apareix a baix a la dreta.

Un cop tenim el nostre punt de partida elegit, directament ens convidarà a que li assignem una tasca, o podem afegir una nova anant nosaltres directament a aquesta pestanya. Ens dóna l'opció de posar-hi un nom, cosa que pot ser còmode, però no és obligatori, tornem a punxar a la creu i tenim un nou llistat amb totes les opcions a la nostra disposició. Són tantes que estan agrupades per apartats (ajustaments àudio, ajustaments diàleg, alerta, aplicació…) i tenim un filtre per buscar directament. Per acabar podem anar a «escenes» i triar com ens apareixerà l'avís en pantalla quan se n'executi una.

Un exemple: un ajustament per estalviar bateria

Molts dispositius tenen ja la seva pròpia configuració per estalviar bateria i hi ha també apps dedicades a això, però una de les moltes coses que podem fer amb Tasker és fer-nos un exactament a la nostra mida, si algun ajustament que no volem que es toqui encara que consumeixi alguna cosa més , i utilitzarem aquest cas per mostrar un exemple. L'únic que hauríem de fer és anar a “perfils”, prémer la creu, triar “Estat” i aquí anem a “càrrega/bateria”, triem “nivell”, deixem el “des” en 0 i posem a l'A, per exemple, 20%. Ja podem donar-lo a tornar.

Ara triem nova tasca i afegim una ordre perquè es redueixi el nivell de brillantor, anant a “pantalla” i “brillantor de pantalla” i posem, per exemple 20% també. Quan estigui fet, donem a tornar i tornem a punxar a la creu per afegir prohibir la “auto-sincronització”, anant a “xarxa”. Podem posar tantes ordres com desitgem introduir i aneu a veure que el grau de llibertat que tenim per ajustar les accions al nostre gust és immens. Porta una mica de treballar deixar-ho tot al nostre gust, però només ho hem de fer una vegada i ens podem oblidar per sempre.

Algunes opcions interessants: activar perfils, eliminar tasques, editar-les, aplicar-les manualment…

Si premem el llistat de tasques que hem creat des de la pantalla inicial, se'ns obrirà la llista amb totes elles. Si polsem sobre una la podem editar, però si fem un polsat llarg sobre una ens apareixeràs les icones de tallar, copiar, enganxar i suspendre, que podem fer servir per canviar l'ordre (en el nostre exemple no és important, però en altres pot ser-ho), però també per copiar una tasca concreta en un altre perfil. I si el que volem és copiar un perfil en un altre dispositiu on tinguem instal·lada l'app, només l'hem de seleccionar, punxar al menú dels tres punts, triar exportar, i després importar-ho on desitgem.

Si anem directament a la pestanya de tasques i fem un pols llarg sobre una d'elles en lloc d'obrir-se les opcions d'edició el que ens apareixerà serà l'opció per canviar-li el nom o directament eliminar-la. Una funció interessant que cal tenir sempre present és la de executar-les manualment, pel que només hem de donar al botó del play, que ens apareixerà tant a la pantalla de tasques general, com quan entrem a l'edició d'una.

Algunes idees interessants de funcions per automatitzar

L'exemple que us hem posat és un dels més bàsics, però hi ha la llista de possibilitats és enorme (cobrint les funcions de moltes apps més específiques) i segur que a vosaltres ja teniu al cap alguna partint d'alguna cosa que us molesta haver d'estar fent contínuament cada cop que “X”. En tot cas, tenim algunes idees interessants en cas que necessiteu una mica d'inspiració, basant-nos en alguns dels usos que més freqüentment se li donen. 

com automatitzar tasques en android

Podem, per exemple, posar el nostre smartphone a manera silenci simplement donant-li la volta (anant en perfils a “Estat","sensor","orientació","pantalla avall” i activant després les tasques corresponents), fer que la música es reprodueixi immediatament en connectar els cascos (anant a “Estat","maquinari","auriculars connectats” i després seleccionar com a tasca el que es llanci l'app corresponent), aplicar la rotació automàtica a determinades aplicacions únicament (creem un perfil per a les apps en qüestió i després anem a “pantalla"I"rotació de pantalla"), bloquejar aplicacions perquè només es puguin obrir amb contrasenya (escollim l'app en qüestió i aturar crear la tasca anem a “pantalla"I"bloqueig pantalla”)… 


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.