Bricking: Què és i com afecta els nostres dispositius?

samsung smartphone bricking

La restauració dels ajustaments de fàbrica és una opció a què només hem de recórrer en casos extrems. Ahir comentàvem quins eren els avantatges i inconvenients de realitzar aquesta acció i en què consistia realment ja que en algunes ocasions, el funcionament dels nostres dispositius es converteix en una cosa tan complicada, que cal tornar a les nostres tablets i smartphones al seu estat original després de la compra, ja sigui perquè els dispositius han estat infectats per algun tipus de programari maliciós o perquè té problemes seriosos de rendiment que en dificulten l'ús normal entre altres raons.

Altres vegades també hem comentat altres fallades molt comunes en aspectes com la imatge, el so o la bateria que també poden repercutir en l'ús quotidià dels suports, però, existeixen altres amenaces que poden enterbolir seriosament la nostra experiència d'ús d'uns terminals imprescindibles al nostre dia a dia com el Bricking, del que a continuació us resolem alguns dubtes i us comentem en què consisteix, com es pot evitar i, en cas que algun dels nostres terminals, especialment els phablets ,sigui afectat per ell, com solucionar-ho sense massa esforços per tornar-ho a la normalitat.

android internet

Què és?

El terme «Bricking» ve del terme anglès «brick» que significa «maó». Es tracta d'una paralització completa dels dispositius afectats com a conseqüència d'alguna interrupció per part nostra o involuntària de les actualitzacions que baixem, o d'alguna aplicació extremadament pesada. Quan descarreguem la nova versió d'un sistema operatiu, el microprogramari, és a dir, les tasques bàsiques que el programari incorpora perquè el terminal funcioni, se sobreescriu i deixa pas al més nou. Amb el bricking es frena aquesta tasca i només es completa parcialment. Sol afectar més phablets que a suports més grans.

Algunes de les conseqüències

Quan un dispositiu ha patit bricking, un dels danys més importants que pot patir no és el vostre inutilització, ja que en la major part dels casos, això es pot resoldre, sinó la infecció del microprogramari per part de virus i arxius maliciosos que poden reescriure una vegada més tota la informació sobre el sistema operatiu i arriben a contaminar definitivament el dispositiu fent necessària després una restauració completa dels ajustaments de fàbrica amb tot el que això comporta.

android 5.0 interfície

Com solucionar-ho?

Fa uns anys, una phablet que hagués patit aquest incident hauria quedat inservible i hauria obligat l'usuari a adquirir un nou terminal. No obstant això, moltes vegades la alarma creada és innecessària ia dia d'avui, és possible tornar-li la vida al nostre dispositiu sense fer grans esforços. Abans de res, cal diferenciar entre dos tipus de bricking, el "lleuger«, que es caracteritza per mostrar algun tipus d'imatge com el logotip del fabricant, o llum a la pantalla i que es pot resoldre mitjançant un esborrat de la memòria cau i intentar una nova actualització sense aturades brusques, i d'altra banda, el «pesat» en què els terminals no donen cap senyal. La causa de aquest últim és el fet que el firmware descarregat no és compatible amb laparell i la seva solució, per tant, és més complexa ja que requereix nocions de programació i ús de les interfícies bàsiques dels sistemes operatius que de vegades només tenen especialistes. Tot i així, i com hem recordat abans, un dispositiu que hagi patit qualsevol de les dues formes de bricking pot ser recuperat.

Solucions per a tothom, però diferents

Android és un dels sistemes operatius més propens a patir aquesta fallada. Com hem esmentat altres vegades, el 90% de les tablets i smartphones existents a dia d'avui, estan equipats per aquest programari dins de desenes de marques tecnològiques que comercialitzen els seus dispositius. No obstant això, el unbricking, que és el nom que rep la solució a aquest problema, és diferent segons les marques ja que algunes procedents de la Xina tenen variants del programari del robot i incorporen interfícies com Cianogen que no admet els firmware Android totalment. D'altra banda, és important matisar que el bricking no afecta només phablets encara que aquests siguin els suports que més ho pateixin, sinó que també afecta altres com a videoconsoles, ordinadors tant portàtils com de sobretaula i fins i tot, cotxes elèctrics. A l'hora d'intentar solucionar pel nostre compte aquest problema, hem de ser prudents i ajudar-nos d'Internet, que actualment conté desenes de tutorials i guies per poder-lo arreglar des de casa però sempre buscant quina és la fórmula més apropiada per als nostres dispositius.

cianogen

Ja sigui de manera intencionada per terceres persones, o per errors propis dels dispositius, hem vist com les nostres tauletes i smartphones poden patir gran quantitat d'errors que en moltes ocasions no revesteixen massa importància i poden solucionar-se amb una mica de paciència . Després de conèixer millor què és el bricking i quines repercussions té, recordeu haver-ho patit en els vostres terminals en alguna ocasió? Teniu disponible més informació sobre altres aspectes com la restauració dels terminals  que posseeixin Android de sèrie perquè pugueu jutjar vosaltres mateixos sobre si es tracta d'una acció positiva o que no obstant pot empitjorar l'ús dels suports, així com recomanacions sobre quan és el moment més apropiat per fer-la.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.