Com saber si t'han piratejat la càmera del mòbil?

Com saber si t'han piratejat la càmera del mòbil

Moltes persones no ho saben, però les càmeres del mòbil es poden hacker. Per això recomanem que aprenguis com saber si t'han hacker la càmera del mòbil perquè puguis estar al corrent d'aquest tipus de situacions.

En aquest article t'ensenyarem la forma de detectar si la teva càmera ha estat hackejada, perquè puguis prendre les mesures necessàries en cas que et passi això.

Guia per saber si t'han hacker la càmera del mòbil

En aquesta oportunitat no hem compartit aquest article perquè encenguis alarmes, més aviat perquè tinguis la informació adequada sobre el tema de com saber si t'han hacker la càmera del mòbil i així podràs saber si la càmera ha estat hacker o no ho ha estat . Per això t'ensenyarem els elements que podrien influir directament en això:

Aplicacions desconegudes que s'instal·len al mòbil

Si teniu alguna sospita d'aquesta situació, primerament, hauràs de revisar les apps que s'han instal·lat al mòbil. No serà fàcil que descobreixis quina és l'aplicació que està donant problemes, això perquè la idea del hacker és que aquesta no sigui trobada ràpidament.

Has d'estar atent si apareix alguna aplicació que no hagis instal·lat, amb aquest consell serà més fàcil per a tu trobar l'app que està piratejant la càmera del mòbil. Si no trobes informació o amb ajuda d'internet detectes que és un programari nociu has d'eliminar-lo perquè així no siguis espiat a través de la càmera.

És possible hackejar càmera del mòbil amb apps

S'està baixant amb rapidesa la bateria del mòbil

Les aplicacions que treballen en segon pla són les que funcionen en tot moment així no s'estiguin fent servir. Totes aquelles aplicacions de programari maliciós funcionaran així, per aquesta raó generen un alt consum de bateria.

Si aquesta aplicació està usant la càmera del teu mòbil ia part envia aquestes dades via internet, el consum de bateria augmentarà moltíssim. Pots adonar-te'n per la durada de la bateria del mòbil, ja que notaràs que dura molt poc.

Si vols resoldre aquest problema, has d'anar directe a la configuració del mòbil, després cerca els ajustaments de la bateria i d'aquesta manera podràs saber quines aplicacions estan consumint energia i trobaràs el consum excessiu que està generant l'aplicació que hackeja la teva càmera.

El telèfon s'està escalfant molt, encara que no sigui utilitzat

Quan el mòbil s'escalfa és una cosa que es deu al processador, és perquè aquest s'exigeix ​​molts més recursos per a l'execució d'aquelles aplicacions que necessiten més memòria RAM per treballar. Això és una cosa que pot passar amb editors de vídeos i fotos, així com les aplicacions de jocs.

No és gens normal que el telèfon s'escalfi mentre no està sent utilitzat, ja que el processador està treballant al mínim. En aquest punt és on has d'iniciar la teva sospita que alguna cosa no va bé i el més segur és que la càmera del mòbil hagi estat piratejada.

Això es reflectirà immediatament a la bateria del teu mòbil, ja que aquesta s'estarà descarregant amb rapidesa, per aquesta raó, el que et recomanem és que segueixis els mateixos passos del punt anterior, així podràs eliminar ràpidament aquest programari maliciós.

La bateria dura menys si han piratejat la càmera del mòbil

El teu mòbil està fent sorolls molt estranys

Serà força fàcil adonar-se'n quan la qualitat de so d'una trucada no és l'adequada, això és un signe comú que estan piratejant el teu mòbil. En moltes oportunitats aquestes aplicacions utilitzen el micròfon, amb la intenció de saber què dius i afectarà la qualitat del so.

Un altre senyal força comú que la càmera del teu mòbil ha estat hackejada és que hi ha alguns sorolls rars que provenen del telèfon. Serà un senyal precís que les coses no estan bé i et poden estar espiant des de qualsevol lloc.

La solució que et podem plantejar en aquest cas no passa per anar directament a un tècnic que repari el mòbil. Igualment, si això passa el que et podem recomanar és que utilitzis la configuració del mòbil perquè puguis detectar aquelles aplicacions que no hagis instal·lat i veure que tant està rendint el dispositiu.

Hi ha la possibilitat que puguin piratejar la càmera d'un mòbil?

Encara que moltes persones no ho creuen, això sí que pot passar. Tal com t'ho expliquem al principi, aquest hackeig es basa que alguna persona utilitzant programari maliciós podrà observar què estàs fent en tot moment mentre estiguis usant el teu mòbil.

Perquè aquest hackeig es realitzi, hi ha diverses modalitats, però la més comuna és que algú va aconseguir tenir contacte amb el teu mòbil i va aconseguir instal·lar un programari maliciós. Una altra de les possibilitats és que hi hagis descarregat alguna app des de la botiga on tinguis accés per a aquest tipus de descàrregues.

Aquestes poden utilitzar la càmera amb o sense la teva autorització, és molt comú que un programari maliciós s'instal·li a través d'algun link que us arribi via email. És per això que has d'estar molt pendent amb aquests correus de pàgines o persones que són desconegudes, no totes les intencions són bones.

Tot i que les coses que t'hem explicat aquí semblen ser tipus pel·lícula d'espionatge, tingues en compte que són més realitats que ficció. El que és recomanable aquí és que no deixis que desconeguts facin servir el teu mòbil i estar alerta si arriba un correu estrany, tampoc instal·lis apps que estiguin fora de la botiga d'aplicacions. Has de tenir molt present la possibilitat de Hackeus ja que Android torna a estar al punt de mira dels hackers.

Com puc eliminar aquest tipus d'aplicacions?

Ara que t'hem ensenyat com saber si t'han hacker la càmera del mòbil, has d'aprendre a eliminar aquestes aplicacions malicioses. Si trobar-la va costar una mica, eliminar-la és una mica difícil també i la raó daixò és que les aplicacions són creades per no eliminar fàcilment.

Però hi ha 3 mètodes que pots posar en pràctica perquè aquesta aplicació que està servint d'espia es pugui eliminar i no tenir exposada la càmera del mòbil. Els processos que cal utilitzar en aquest cas serien els següents:

  • Eliminar laplicació a través del sistema.
  • Descarregar algun antivirus bo que pugui destruir el programari maliciós.
  • Restaurar el mòbil de fàbrica.

Eliminar l'aplicació a través del sistema

El primer que heu de tenir en compte aquí és que heu d'ubicar l'aplicació en la configuració del mòbil. Quan siguis allà ubica l'app espia. Informa't bé del que eliminaràs perquè no eliminis una app de sistema i tinguis problemes després.

Ara desinstal·la el programa a través del sistema operatiu. Serà probable que hagis de fer un escaneig ràpid de la memòria per evitar que quedin rastres de l'app. Quan hagis fet això, has de reiniciar el mòbil i assegurar-te que has eliminat per complet aquest programari.

Si en fer aquest procés, l'aplicació segueix allà el que has de fer és recórrer a un antivirus i t'ho explicarem al punt següent.

Què cal fer si han piratejat la càmera del mòbil

Utilitza un antivirus per eliminar l'aplicació

Si el procés anterior no us ha servit, heu d'utilitzar l'antivirus. Molts mòbils Android es troben treballant al costat de Google Play Protect, també pots utilitzar alguns antivirus com AVG o Avast ja que totes aquestes poden escanejar el mòbil duna manera efectiva.

Obre l'antivirus al mòbil i realitza un escaneig complet de seguretat, trigarà uns minuts i quan s'hagi fet, l'antivirus detectarà aquesta app maliciosa i la podràs eliminar. Us recomanem fer una altra anàlisi per assegurar-vos que s'ha eliminat l'app maliciosa.

Restaurar el mòbil de fàbrica

Si les opcions anteriors no funcionen, cal restaurar el teu mòbil perquè quedi de fàbrica. Aquí s'eliminarà totalment l'aplicació espia, però corres risc de perdre informació important així que heu de fer una còpia de seguretat.

Per això has d'entrar a la configuració del mòbil i ubicar l'opció per restaurar de fàbrica el mòbil, això varia a cada model de mòbil, però només hauràs de seguir el procés que t'indicarà el sistema i al final el teu mòbil quedarà tal com ve quan està nou.

Esperem que aquesta informació sobre com saber si t'han hacker la càmera del mòbil t'hagi estat útil per poder verificar que no t'ha passat a tu.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.