Consells i trucs per a les apps imprescindibles en tablets Android

píxel c pantalla

Hi ha apps que no falten en cap tauleta android i que la gran majoria de nosaltres utilitzem diàriament, però precisament perquè les fem servir de forma tan quotidiana, ens acabem limitant a les funcions que coneixem i no explorem gaire, cosa que pot fer que potser no els estiguem traient tot el partit possible. Fem repàs de consells i trucs bàsics per aprofitar-les a l'màxim.

Chrome

Encara que per a algunes qüestions específiques (si busquem màxima seguretat o la major velocitat) potser hi ha opcions millors, el navegador d' google és una de les opcions més equilibrades i la preferida de la majoria. En aquesta guia fem repàs de com utilitzar algunes de les seves funcions més populars (com la sincronització) i dels gestos bàsics per utilitzar-lo amb més agilitat, també a multifinestra i amb finestra flotant, i explorem les opcions experimentals més interessants.

Nexus 6p amb icona de l'app chrome
Article relacionat:
Guia de Chrome per Android: treu-li tot el partit

Conduir

Quan utilitzem dispositius mòbils, i especialment si els fem servir per treballar, i més encara si estem combinant sistemes operatius diferents (tablet Android, pc Windows i iPhone i altres variants), els serveis d'emmagatzematge en el núvol són pràcticament obligats, i el de google és de nou una de les millors opcions, amb molt espai gratuït, a més. Amb aquesta app compartir arxius és molt més senzill, i hi ha alguns trucs que ajuden a fer-ho encara més.

Google Dive trucs
Article relacionat:
Trucs per treure més partit a Google Drive a la teva tablet Android

VLC

Encara que quan es tracta de apps per veure sèries i pel·lícules cada cop ens dirigim més als serveis de streaming, no està de més tenir un bon reproductor de vídeo per gaudir sense consumir dades de les que tinguem a la nostra pròpia col·lecció (pensant, per exemple, en viatges i vacances). Hi ha moltes opcions interessants (a la nostra selecció us deixem altres recomanacions) però VLC és una de les apostes més segures i encara que el seu funcionament és molt intuïtiu hi ha alguns ajustaments que convé conèixer (per canviar a una manera fosca, gestionar subtítols, utilitzar finestra flotant…)

Article relacionat:
Com treure més partit a VLC en tablets Android o iPad

Netflix

Com tots els seus usuaris sabran (o haurien), és cert que podem també estirar Netflix per veure sèries i pel·lícules sense connexió i aquesta és només una de les funcions a què passem llista (per si en queda algun despistat) en aquesta guia. També repassem com veure'l fora d'Espanya, com reduir el consum de dades, com gestionar els subtítols o l'historial (per controlar allò que es veu amb el nostre compte o eliminar allò que no volem que es quedi registrat), etc.

Netflix logo pantalla
Article relacionat:
Consells i trucs per aprofitar a el màxim Netflix

YouTube

Si hi ha una app que es fa servir encara més que Chrome, probablement sigui YouTube i encara que sembli impossible que a algú li quedi res per descobrir-ne a hores d'ara, no està de més assegurar-se que no ens estem perdent res fent una ullada a aquesta guia, en què anem des de les funcions més bàsiques fins a trucs una mica per a usuaris més avançats (descàrregues vídeos i passar-los a MP3, escoltar amb en segon pla o amb la pantalla apagada, veure'l en finestra flotant fins i tot sense tenir Android Oreo…)

aplicació de youtube
Article relacionat:
Treu més partit a YouTube al teu tablet: consells i trucs

Spotify

Tot i que Google, Apple i d'altres li estan posant les coses molt complicades, pocs discutiran que Spotify segueix sent el servei de música en streaming de referència i, encara que sovint ens limitem a triar llistes i donar al play, també en aquest cas és interessant assegurar-se que sabem fer servir les opcions de cerca avançada, que controlem les opcions de privadesa, que podem afegir música de la nostra col·lecció o com passar d'uns dispositius als altres, entre d'altres coses.

spotify
Article relacionat:
Com treure tot el partit a Spotify

Google Fotos

Si algú a hores d'ara encara no utilitza la app de fotos de Google, no podem sinó recomanar que comencin a fer-ho ja, encara que només sigui aprofitar l'espai de emmagatzematge il·limitat que ens ofereix i que ens treure molta pressió de sobre, especialment si la nostra tablet (o smartphone) està relativament limitat en aquest apartat. Si ens acostumem a fer servir els gestos apropiats i ens familiaritzem amb totes les opcions de configuració, és una bona galeria de fotos amb l'extra d'unes quantes opcions d'edició que ens posarà molt fàcil compartir-les amb altres usuaris. Amb Android P, a més, guanyarà unes quantes funcions noves (gràcies als avenços en intel·ligència artificial de Google) i ara tenim també l'opció de marcar preferits a Google Fotos.

Article relacionat:
Com treure tot el partit a Google Fotos

Instagram

Pot ser que no tingui un ús tan estès com les altres que hem destacat en aquesta recopilació, però a hores d'ara no està de més incloure a Instagram en aquesta llista, sent com és ja una de les xarxes socials més populars, i tampoc no ve malament en aquest cas assegurar-se que coneixem totes les possibilitats que tenim, sobretot pensant que en els últims temps l'apps s'està actualitzant gairebé constantment per afegir noves funcions. I, com a prova d'això, aquesta mateixa setmana s'ha afegit l'opció de silenciar els nostres contactes a Instagram.

instagram escriptori
Article relacionat:
Instagram: consells i trucs que has de conèixer

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.