iOS 11 vs Android O: les que guanyen són les tablets

is vs Android comparativa

Com sempre per aquestes dates, amb les dues noves versions dels dos grans sistemes operatius mòbils presentades, arriba el moment de posar-les cara a cara i valorar qui ha fet una feina millor, si poma o google: iOS 11 vs Android O, qui ha fet més per millorar la experiència d'ús en tauletes? La veritat és que tots dos ens deixen novetats molt interessants.

iOS 11 i Android O: les nostres millores per a tablets preferides

En tots dos casos hem vist que s'estan fent esforços enormes per millorar la intel·ligència artificial i els assistents virtuals de cara a automatitzar diferents processos i fer-nos la vida més fàcil a tots a qualsevol dispositiu. També agrairem en qualsevol cas els avenços d'Android O per guanyar fluïdesa i autonomia i que iOS 11 ens farà més fàcil estalviar espai, donant suport a nous formats d'àudio i vídeo i desistal·lant apps que no fem servir sense perdre les dades. Avui destacarem, en tot cas, les millores per a tablets que introduiran tots dos.

Selecció de text intel·ligent (Android O)

La selecció de text intel·ligent és una aplicació concreta d'aquestes millores d'intel·ligència artificial que està aconseguint fer Google i en realitat és una funció que és possible que sigui encara més útil en un telèfon intel·ligent que en una tauleta, ja que escriure i seleccionar text és més incòmode en ells, però no ens hem pogut resistir a incloure-la a la llista perquè no deixa de ser una ajuda per treballar amb diverses apps. En què consisteix exactament? Quan quan marquem una paraula, de forma automàtica Android O reconeixerà el text rellevant per seleccionar-ho tot i fins i tot ens suggerirà portar-lo a una app on pot ser útil. Per posar un exemple, marquem part del nom d'un carrer, seleccioneu l'adreça completa i no suggeriu obrir-lo en un mapa, o marqueu un número, seleccioneu el telèfon complet i ens proposeu trucar o desar-lo a l'agenda.

Picture in Picture (Android O)

Aquesta era una de les novetats que més clar havíem d'arribar amb Android O i és, sens dubte, una de la que podrem treure molt profit a les nostres tablets, on la mida de la pantalla fa perfectament viable (fins i tot resulta d'agrair) tenir una finestra flotant per sobre d'una altra aplicació que estiguem utilitzant. A l'I/O Google ens va explicar, a més, una mica de com funcionaria i sembla que amb Youtube, per exemple, serà tan senzill com prémer el botó home quan estem veient un vídeo. El podrem utilitzar amb moltes més apps, en qualsevol cas, fins i tot amb Google Maps.

Navegació amb teclat i ratolí (Android O)

No n'hem vist gaire a la beta ni se'n va parlar a l'I/O, però quan es va fer oficial Android O, google ens deia al seu bloc que amb aquesta nova actualització es milloraria el suport per a teclat i ratolí, i la veritat és una cosa que no està de més si els de Mountain View van de debò amb intentar fer de les tablets amb el seu sistema operatiu competidores serioses per a les Windows, sobretot tenint en compte que cada vegada busquem més tablets grans i capaços de substituir els nostres portàtils. De fet, no hi ha res similar de moment per iOS, però ja us explicàvem que entre els experts el debat respecte a la necessitat d'introduir-lo estava al vermell viu darrerament.

ipad pro 2
Article relacionat:
L'iPad Pro 2 a debat: què és el que necessita per callar els seus crítics?

Arrossegar i deixar anar (iOS 11)

Aquesta era una altra millora que s'estava demanant insistentment entre els usuaris dels iPad Pro i està sí que s'ha convertit en una realitat: amb iOS 11 podrem finalment seleccionar un element en una aplicació i arrossegar-lo a una altra directament, aprofitant la finestra partida. És una funció molt senzilla però un avenç essencial per millorar la multitasca i sens dubte s'agrairà molt quan estiguem treballant amb més d'una aplicació. Cal dir, a més, que es va presentar com una característica per a tablets, però amb la beta s'ha vist que es podrà fer servir també a l'iPhone, però dins una sola app.

Barra d'aplicacions (iOS 11)

Aquesta va ser una de les novetats que ens van enxampar per sorpresa i sembla que una de les que més han agradat en general, cosa que a nosaltres no ens estranya, per descomptat. La idea, de nou, és força senzilla, es tracta simplement d'un barra on podem col·locar les aplicacions que utilitzem més sovint (per defecte si no triem nosaltres cap s'omple amb les usades recentment). Sona una mica semblant, de fet, a la funció que estava provant Motorola per a una futura tablet professional, així que amb sort també ho veurem a Android aviat.

actualització a iOS 11

Filis (iOS 11)

Això és una cosa que també s'ha celebrat molt, perquè era una mancança notable de iOS no comptar amb un explorador d'arxius que ens permetés gestionar-los directament, sobretot si estem treballant amb una tauleta. Sembla que, en general, poma està treballant molt en aquesta àrea, amb un nou sistema que ens permet estalviar espai i donant suport, com hem comentat al principi, a més formats (incloent àudios FLAC, cosa que li dóna un plus no només de cara a la productivitat, sinó també a l'apartat multimèdia).

Millores al teclat de l'iPad (iOS 11)

El teclat del iPad és un d'aquests apartats que no es deixa de millorar amb cada actualització, i amb iOS 11 arriba també una novetat força interessant i és que ara, de forma més similar a com funcionen els teclats físics, podrem accedir a símbols i números sense necessitat de passar a una altra pantalla diferent: a cada tecla, per sobre de les lletres ia un to més clar, veurem quin podem introduir amb la tecla shift, de manera que podrem escriure més ràpid.

beta de iOS setembre

iOS 11 vs Android O en vídeo

Encara que la demostració és amb smartphones i no en tablets, i amb això ens perdem molt d'allò més interessant per a nosaltres, podem de moment almenys fer una primera ullada a les dues grans actualitzacions per a dispositius mòbils d'aquest any, si teniu ganes de veure-les en funcionament amb els vostres propis ulls en aquest vídeo d'iOS 11 vs Android O. Nosaltres, per part nostra, ja us deixem les nostres pròpies primeres impressions amb la nova versió d'Android i esperem poder fer el mateix aviat amb la de iOS.

Quan arribaran iOS 11 i Android O a les vostres tablets?

I quant haurem d'esperar per poder gaudir-ne a les nostres tauletes, sense haver de preocupar-nos de bugs i altres problemes que vénen de vegades amb les betes? Pel que fa a la del sistema operatiu mòbil de poma, els de la poma ja ens ha dit que a la tardor, el normal seria que quan es llanci l'iPhone 8 i ja tenim a la vostra disposició el llistat amb tots els models de l'iPad que actualitzaran a iOS 11. En el cas del de Google, ja sabeu que depenem també dels fabricants, encara que gràcies a Projecte agut, esperem que la demora en aquesta ocasió sigui menor. En qualsevol cas, el punt de partit podria tenir lloc aquest estiu, ja que segons les darreres notícies, Android O arribaria als Pixel a l'agost.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.