Desenvolupen una funda per a tablets capaç d'entendre i traduir el llenguatge de signes

Hi ha notícies que ens demostren que els avenços del sector tecnològic no només serveixen per tenir un telèfon intel·ligent amb millor pantalla o capaç d'executar jocs més exigents, sinó que hi ha moltes persones que poden millorar la seva qualitat de vida gràcies a ells. L'exemple que us expliquem a continuació és força curiós i el que es pot aconseguir, molt important. Una funda per a tablet capaç de reconèixer, entendre i traduir el llenguatge de signes, una forma de trencar amb les barreres a què s'enfronta la comunitat sorda de tot el món diàriament.

Ryan Hait Campbell sord de naixement i des de fa algun temps, cofundador i CEO de MotionSavvy, una startup amb seu a Califòrnia, responsable del desenvolupament d'UNI, una funda per a tablet que actua com a intèrpret per a sords.

uni-tablet-sords

Trobar feina no és gens fàcil actualment, però es converteix en una tasca gairebé impossible si a més no pots escoltar i comunicar-te normalment en una entrevista. «Vostè no està obligat a dir a ningú que ets sord fins que arriba a l'entrevista, però de vegades es queden una mica sorpresos i no saben com fer servir la situació”, explica Campbell, que aporta una dada: la taxa de desocupació de persones amb aquesta discapacitat és del 50% a nivell global. Va decidir que això no podia continuar sent així, i va emprendre un viatge conjunt amb cinc persones més que de mica en mica està agafant forma.

L'altra llavor de tot això és Alexandr Opalka, que durant la seva estada al Institut Tècnic Nacional, va treballar en una tecnologia similar que pogués ajudar les persones que com ell, pateixen els impediments d'aquesta discapacitat. Opalka, juntament amb Campbell ialtres quatre estudiants també sords, van fundar el 2012 MotionSavvy.

MotionSavvy va començar com tantes empreses ho fan avui dia, amb una campanya de crowdfunding, si escau, a la plataforma IndieGoGo on buscaven no només recaptar els diners necessaris per seguir amb el projecte sinó també per reunir beta-testers que poguessin ajudar a construir un diccionari de signes. 200 persones van ser seleccionades per rebre la tauleta UNI. Una tecnologia que no podria ni imaginar-se fa anys però que està a l'abast de la mà al món actual gràcies a Apple, Google o Microsoft.

A hores d'ara, UNI encara està en una etapa primerenca. Tot i això, és capaç d'entendre fins 300 signes, que es transformen en àudio gràcies a un sistema de reconeixement desenvolupat per Salteu el moviment, ia text gràcies a un convertidor de veu. El sistema no és encara gaire fiable, encara que confien que la nova versió que faran arribar aviat als beta-testers estarà molt millorada.

Han aconseguit captar l'atenció de la mateixa FCC que s'hi ha posat en contacte per comprovar els progressos d'UNI. A més, qualsevol que ho prova queda sorprès davant els resultats, i això que hi ha molta feina per davant i moltes coses a polir abans del llançament, que està programat per al 2015. El seu preu serà de 800 dòlars més una subscripció mensual de 20 dòlars per accedir al Constructor Sign, que permet personalitzar el reconeixement, ensenyant i guardant nous gestos. Pot semblar car, però no ho és si tenim en compte l'impacte que pot tenir i que la resta d'alternatives tenen preus totalment prohibitius.

font: Amb cable


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.