Els jocs de PC i consola dels 90 que han arribat a iPad i tablets Android en 2013

Final Fantasy IV iOS

Des de començament d'any 2013 hem vist com molts jocs clàssics d'ordinadors i consoles de finals dels anys 80 i principis dels 90 han estat recuperats per a les pantalles tàctils dels iPad i les tauletes Android. Volem fer un repàs d'aquests títols perquè puguis tornar a la infància si ja tens una edat o perquè coneguis història del videojoc si ets més jove.

Duken Nukem II

Aquest clàssic del 1993 ha fet la seva aparició a les pantalles d'iPad a la primavera d'aquest any amb motiu del seu 20è aniversari. Representa un dels primers jocs de plataformes amb acció. Es va triar la segona entrega de la saga perquè els fans és la que recordaven amb més afecte.

Pots aconseguir-ho per 1,79 euros per iPad.

Duc Nukem II

Malauradament no està disponible per a Android. Potser pots conformar-te amb Duke Nukem 3D, el tirador inspirat en aquesta famosa saga, també un clàssic i gratuït, que porta des del 2012.

Després de Burner Climax

Després de Burner Climax

Aquesta és la versió per a recreatives que es va llançar fa uns 7 anys i que s'inspirava en els dos meravellosos jocs de SEGA que vam poder gaudir des de l'any 1987 tant a ordinadors com a les primeres consoles de la companyia. Aquí els models d'avions són més actuals i els gràfics més polits. Tot i això, l'essència del joc i la capacitat de diversió segueixen sent màximes.

Aconsegueix per 2,79 euros per iPad i per 2,75 euros per tauletes Android.

Prince of Pèrsia 2: The Shadow and the Flame

Prince of Pèrsia shadow flame

Si ja el 2012 vam veure la reposició del primer lliurament d'aquesta llegenda dels jocs de PC, a l'estiu del 2013 hem assistit en arribar a les dues plataformes mòbils més importants. Més enllà de les reinterpretacions per a consoles modernes, aquest títol recupera la dinàmica de l'original del 1993, essencialment un joc de plataformes, però amb gràfics millorats dels nostres temps. El nivell d'addicció possible és idèntic, encara que hi ha alguns afegits que poden ferir els sentiments dels puristes com a armes addicionals i combinacions d'atac.

Pots aconseguir-ho per 2,69 euros tant per iPad com per tauletes Android.

Final Fantasy IV

Final Fantasy IV iOS

L'any 1991 Square Soft va llançar la quarta entrega del seu RPG amb una novetat molt transcendental per al gènere, les batalles en temps real. La invenció no és fútil ja que hem vist molts jocs utilitzar-lo després. Aquesta és una de les sagues més importants de la història del videojoc i aquesta lliura una de les més importants.

Recuperat per a iOS a finals de 2012, va arribar a Android a mitjans d'aquest any.

El seu preu a la Play Store és de 14,49 euros, el mateix que pagaràs a la App Store d'iTunes.

Final Fantasy V

Final Fantasy V

El gènere del RPG li deu molt a aquesta joia de l'any 1992 per a Super Nintendo. En ella es va desenvolupar fortament el sistema de treballs per als personatges que permetia que augmentessin les seves habilitats seguint uns ritmes i paràmetres. De nou

Només està disponible per iPad per ni més ni menys de 14,49 euros.

A Android també tenim el II, III, igual que a iOS, però van sortir el 2012.

Metall Slug II

Metall Slug 2

La segona edició d'aquest clàssic joc de plataformes d'acció va ser la darrera en arribar a les pantalles tàctils de les tauletes de les dues plataformes dominants. Curiosament per als usuaris perquè s'hi afegien 2 personatges enemics, soldats aliats en el combat i noves súper màquines de combat. Ja és d'una època una mica més tardana del 1998 i per a una consola molt potent com va ser la Neo-Geo, tot i així és recordat com un clàssic.

Ho pots aconseguir a la App Store d'iTunes i en la Play Store per 3,59 euros.

Metall Slug X

Metall Slug X

No és estrictament un clàssic però si t'agrada la saga també podràs treure'n suc. Va ser publicat el 1999 com un spin-off de l'anterior que acabem de citar. Ofereix millor jugabilitat que el Metall Slug 2 i algun contingut extra.

L'interessant és que té el mateix preu de 3,59 euros que l'anterior tant a Android com a a iOS.

Simó el bruixot

Simó el bruixot

Llançat per Mojo Touch, ens porta per a Android en el seu 20è aniversari una de les millors aventures gràfiques de principi dels 90 desenvolupada per a MS-DOS i Amiga per Adventure Soft.

Aquest joc ens porta directament a la millor època de les aventures gràfiques i ens mostra el famós sistema de joc de combinar objectes amb accions per resoldre puzles lògics.

Curiosament aquesta companyia s'ha esperat dos anys per llançar-ho a Android després que ho fes a iOS. Lavantatge és una millor qualitat gràfica i funcionament.

Ho pots aconseguir a la Play Store per 3,13 euros ia la App Store per 1,79 euros.

Carmaggedon

Carmageddon Android

Una mica tardà però un dels jocs d'ordinador que més va fer parlar al final dels 90. La violència gratuïta que plantejava un joc consistent a destrossar els cotxes dels teus rivals i atropellar tota la gent que poguessis, va entrar en conflicte amb el gir conservador de la moral que es va començar a fer a finals dels 90 i que patim avui dia. Tot i la seva virtualitat i haver jocs amb plantejaments més cruels en el seu realisme, segueix sent un referent del que és controvertit en el videojoc.

Aquesta revisió millora gràficament el que trobem al joc per a PC i Mac, encara que el seu control és una mica complicat.

El podem adquirir per 1,79 euros a la Play Store i per 3,59 euros a la App Store.

Si tot això no us ha semblat suficient, us podem aconsellar uns quants emuladors que recopilem en aquests articles:

Emuladors de consoles per a iPad

Emuladors de consoles per Android

Retro Arch: 15 emuladors per a Android en una sola aplicació

També pots mirar una selecció de jocs nous amb estètica retro que han arribat recentment a Android.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.