Els problemes que poden deixar en silenci a Google Allo

google allo

Les aplicacions de missatgeria no només han esdevingut un filó d'or per a desenvolupadors. Algunes de les companyies més potents també estan realitzant els seus propis experiments en aquest camp per aconseguir fidelitzar més una massa formada per milions de consumidors per als quals la comunicació sense límits s'ha convertit en una cosa fonamental al seu dia a dia de la mà de tablets o smartphones. A Whatsapp, Telegram i una llarga llista d'eines que us hem presentat al llarg dels darrers mesos, pretén sumar-se Google Allo, l'aposta dels de Mountain View en aquest camp amb què pretenen deixar de banda els fracassos de plataformes com Google +

Acompanyada de duo, de la que anteriorment us vam donar més detalls, la propietària de Android i del popular cercador pretén asseure un abans i un després al terreny de les apps de missatgeria. Tot i això, les expectatives dipositades en totes dues poden quedar molt eclipsades per una sèrie de problemes relacionats especialment amb la seguretat dels usuaris i que solen ser comuns. A continuació, us expliquem més sobre aquests contratemps i us donem alguns consells que poden resultar útils si al final us decidiu per descarregar la plataforma.

google duo smartphone

Google i la privadesa

En pocs anys, la protecció del públic no s'ha centrat només a oferir la millor garantia per evitar virus i atacs, sinó que milions de persones han exigit més capacitat de decisió a l'hora de gestionar les seves dades i informació més sensible que pot ser atractiva per a hackers, i també un reclam per a empreses de tota mena que poden deixar el consumidor amb certa indefensió. Per satisfer aquestes necessitats en matèria de privadesa, hem vist alguns avenços per part de google en elements com Android entre les que podem destacar el control de permisos d'aplicacions. Tot i això, i com hem recordat altres vegades, encara queda molt per fer en aquest terreny.

Què passa amb Allo?

Amb l'arribada d'aquesta app fa només uns quants dies, també ha aparegut la polèmica sobre els requisits que necessita per funcionar. Tot i les millores del programari del robot verd que us hem comentat unes línies més amunt, Allo necessita accés complet al terminal amb tot el que això comporta: Des de dades personals com a nom i cognoms, fins a accés a les galeries, informació de la tablet o smartphone on la instal·lem, i com no, la ubicació. Tot i que entre els seus punts forts compta amb el xifrat i fins i tot una intel·ligència artificial, aquesta última s'ha de desactivar si volem que les converses es mantinguin en secret.

allò assistent

Un llançament discret

Al contrari que sol passar amb altres productes de la companyia com els terminals Nexus o la presentació dels nous membres de la família Android, l'arribada d'Allo ha estat modesta si tenim en compte que actualment només hi ha versions en algunes llengües tot i que els seus creadors estiguin treballant a marxes forçades per estendre-la a més idiomes. D'altra banda, ha de fer front a un repte molt important anomenat WhatsApp. I és que la plataforma de missatgeria continua mantenint-se líder amb més de 1.100 milions d'usuaris. Però no és l'única, ja que les següents al rànquing mundial: Telegram i Line, amb diversos centenars milions de descàrregues cadascuna, i l'existència d'una oferta molt àmplia, poden ser més motius perquè el públic no tingui gaire interès pel que és nou de Google.

Si finalment la descarreguem, com podem tenir uns xats segurs?

Tot i els dubtes i la credibilitat que Google pugui suscitar amb la seva nova plataforma, hi ha algunes funcions que poden ser útils a primera vista si volem sentir-nos protegits mentre utilitzem aquesta app. Les més destacades són l'ús del sistema d'autodestrucció de continguts i l'opció de crear xats privats. Activar aquestes funcions és senzill: Només cal anar a la part inferior dreta i prémer sobre la icona blavosa que hi apareixerà. Un cop fet això, ens apareixerà un menú on estarà l'opció «Iniciar xat d'incògnit». Aquí, podrem seleccionar el contacte amb què volem utilitzar aquesta característica. Pel que fa al sistema d'esborrament, també podrem configurar l'hora i el dia els que s'esborraran els missatges.

google allo permisos

Avui dia, resulta molt complicat assegurar una privadesa i una protecció del públic completa. A través no només d'Allo, sinó de les apps que utilitzem diàriament, podem comprovar com les nostres dades poden ser manejades per centenars de persones amb el nostre consentiment i sense. Després de conèixer més sobre els reptes a què s'enfronta una altra app de missatgeria, penseu que aquí estem assistint a un exemple de com les grans empreses no s'esforcen massa a proporcionar una bona experiència d'ús dels seus productes per part del públic? Creieu que amb el temps se solucionaran aquests problemes i es convertirà en una bona opció capaç de competir contra les més grans? Mentre es desvetllen aquestes incògnites, us deixem més informació relacionada com per exemple, com s'intenta oferir tot això a Android perquè pugueu conèixer més.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.