Les millors maneres d'alliberar espai a la memòria del teu Android

alliberar memòria a Android

Bé és cert que molts dels grans fabricants estan optant ja el 2015 per un mínim de 32 GB per a la memòria interna dels seus vaixells insígnia. Tot i així encara rebem dispositius de nova fornada que mantenen la referència dels 8 gigabytes com el recent Moto G3 o algunes tauletes de gamma bàsica. Si esteu justos d'espai, us recomanem una sèrie d'operacions que permetran alliberar una mica de memòria al vostre Android.

Mentre que el problema de la memòria als ordinadors semblava començar a solucionar-se, l'emergent era mòbil ens està portant una vegada més la casella de sortida. Les targetes micro SD poden servir de vegades de pegat, però, el millor per al rendiment dels equips és que les dades estiguin sempre emmagatzemats en una Flash. D'altra banda, s'estan fent habituals els mòduls que permeten comptar amb una capacitat de 128 gigues demmagatzematge, encara que normalment la variant dun model amb tal quantitat despai no sol ser accessible a totes les butxaques, més aviat al contrari, són exemplars molt rars de veure al carrer.

Avui fem un repàs per les fórmules més habituals per aconseguir esgarrapar uns quants megues o fins i tot algun giga a la memòria de la vostra tablet o smartphone.

Desinstal·la allò que no facis servir

Lògicament, és important començar pel més bàsic. Rara és la vegada que fem una ullada al nostre calaix d'aplicacions i no ens trobem amb alguna cosa que no fem servir fa temps i que no entra en els nostres plans utilitzar, almenys a curt termini.

inhabilitar app a Android

Si aquestes aplicacions venien preinstal·lades al dispositiu serà una mica complicat desfer-nos-en, però hi ha una manera de disminuir-les: hem d'anar al menú d''ajustos' entrar a la secció 'aplicacions' anar a 'totes' i aquí l'únic que està a la nostra mà fer és inabilitar-les. D'aquesta manera no només evitarem que algunes es mantinguin actives en segon pla, sinó que tindrem l'oportunitat de esborrar les actualitzacions que s'han anat guardant al nostre equip aconseguint així alliberar una mica d'espai.

En cas que l'aplicació que no utilitzem hagi estat instal·lada per nosaltres mateixos resultarà molt més senzill eliminar-la del dispositiu: simplement fem una pulsació llarga sobre ella i la portem a desinstal·lar a la pantalla inicial. Una altra qüestió: a la mateixa secció d''aplicacions', si revisem a fons en 'descarregades', és possible que ens trobem amb complements d'altres apps que fins i tot hem pogut esborrar fa temps i que ja no fan cap funció a l'equip. A baix amb elles.

Elimina les dades de les aplicacions

Les aplicacions solen guardar dades temporals en la memòria del dispositiu per agilitzar la navegació, però, aquestes dades no són en absolut imprescindibles i en moltes ocasions estan ocupant un preuat espai. El navegador que utilitzem amb més freqüència, les xarxes socials i aplicacions tipus Spotify són els serveis que més informació acumularan al dispositiu. Per netejar la memòria temporal d'una app hem d'anar a 'ajustaments' > 'aplicacions' i entrar-hi, donant-li a esborrar dades en què ens sembli convenient.

eliminar dades de l'aplicació

A la Play Store trobarem eines que poden fer això per nosaltres de manera rutinària, com Clean Master o El netejador, encara que ja us advertim fa poc de quina és la veritable utilitat d'aquest tipus d'apps. No espereu miracles.

Puja les teves fotos i vídeos al núvol

L'actualització anunciada de Google fotos després de l'esdeveniment per a desenvolupadors de la firma de Mountain View ens va oferir una possibilitat fins ara impensable: poder pujar totes les imatges que tinguem guardades al nostre telèfon o tauleta als servidors de Drive de forma absolutament il·limitada i gratuïta.

alliberar espai fotos i vídeos

Tot i així, segueixen existint altres alternatives com per exemple Dropbox o OneDrive o l'opció, és clar, de passar totes les carpetes al PC si només ens refiem dels suports físics. En aquests casos, la capacitat d'emmagatzematge no serà il·limitada, però tampoc no ho deixarem tot en mans d'una sola companyia.

Revisa a fons amb un explorador

És exactament igual quina sigui. Explorador de fitxers o ÉS Explorador d'arxius són els més comuns, encara que la vostra tauleta o mòbil pot portar alguna aplicació preinstal·lada capaç de fer el mateix.

carpetes sistema Android neteja

Si exploreu les carpetes del sistema, és molt possible que us trobeu amb dades d'alguna aplicació que vau instal·lar fa temps i que creieu haver esborrat del tot. Per exemple, al seu dia jo vaig estar jugant a The Wolf Among Us ia The Walking Dead, encara que després vaig desinstal·lar tots dos títols del meu dispositiu. Doncs bé, en mirar al disc local, veig que queda un fitxer ple de dades que ja no em serveixen gens. A esborrar!


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  1.   anònim va dir

    Jo faig servir aquest memory booster gratis per Android funciona molt bé!
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easy.phone.booster