Per què LG ha decidit deixar de fabricar smartphones modulars?

g5 funda

Durant la celebració de les primeres cites tecnològiques d'aquest any, vam poder veure com a la realitat virtual se sumava una nova tendència que pretenia definir el futur dels smartphones a curt termini: Els dispositius modulars. Amb la separació dels terminals a diferents parts que podrien intercanviar-se lliurement, almenys, en teoria, s'obria un nou camí tant per a fabricants com per a usuaris, que ara tindrien l'oportunitat de personalitzar al màxim els seus phablets no només des del punt de vista de les carcasses, sinó també, amb altres components com les càmeres o les memòries. Amb aquests nous formats, es pretenia donar més protagonisme a una massa de consumidors que en pocs anys, s'ha convertit en quelcom totalment heterogeni.

La sud-coreana LG es va erigir ràpidament com una de les primeres companyies a experimentar amb aquests suports i va decidir llançar models com el G5. Tot i això, l'expectació causada per aquest model no es va traduir en una bona acollida entre el públic, i això ha portat la tecnològica asiàtica a abandonar els seus projectes de smartphones desmuntables almenys de moment seguint l'estela d'altres com google, que també va decidir cancel·lar els seus treballs en aquest camp sota el paraigua de Projecte Ara. Quines són les causes? Un dels factors que han influït en aquesta mesura podria venir des de la Xina.

g5 càmera dual

1. Manca d'atractiu

Una de les raons per les quals LG ha decidit abandonar la creació de terminals modulars almenys ara com ara, és el fet que aquesta tendència, encara és una cosa experimental en allò que molt poques tecnològiques han volgut endinsar-se. A electrònica de consum, igual que en altres camps com l'economia real, la Estabilitat és un valor afegit i actualment, les apostes més arriscades de les diferents companyies passen per la incorporació de petits elements com les càmeres duals que sí que estan tenint més èxit. Els fabricants prefereixen la incorporació de tendències de manera lenta i gradual.

2. Cost elevat

A la manca d'interès de les firmes, s'hi afegeix un component que repercuteix directament en els consumidors. Com hem esmentat altres vegades, els usuaris són els que indirectament acaben garantint l'èxit o conduint al fracàs als diferents terminals. En el cas dels dispositius modulars, l'inconvenient més gran estava d'una banda, en una oferta limitada dels components i de l'altra, pel seu alt preu, que en el cas de la phablet de LG oscil·lava entre els 100 i els 300 euros.

LG G4c LG G4 LG G4 Stylus

3. Manca de funcionalitat

En tractar-se d'una cosa que encara estava en una fase de desenvolupament i implantació primerenca, existien algunes errades importants que restaven encara més atractives als mòduls. En el cas del LG G5, el principal inconvenient reportat pels usuaris, era el fet que per afegir o desmuntar cada component era necessari apagar i reiniciar completament el terminal, cosa que ocasionava pèrdues de temps importants per a un públic que està acostumat a la immediatesa en tots els aspectes. D'altra banda, la càrrega amb els diferents elements podia esdevenir tediosa.

4. Oferta limitada

Encara que des de la companyia sud-coreana van assegurar des de la introducció dels mòduls aproximadament a febrer, que en poc temps, els usuaris comptarien amb una major quantitat d'elements per afegir, la realitat va ser totalment diferent. LG només va llançar uns Auriculars, Una càmera i unes ulleres de realitat virtual compatibles amb el G5. Des de la firma també afirmaven que treballarien amb altres fabricants per augmentar l?oferta de components i consolidar amb més força els terminals. Tot i això, com recordem unes línies més amunt, en un context complex marcat per la incertesa, els diferents actors no volen arriscar.

lg v20 colors

5. Un cop més, la Xina

Sembla que el gegant asiàtic és present amb més força en diversos camps, entre ells, el tecnològic. Com hem recordat altres vegades, al rànquing de les 10 companyies amb més implantació a escala mundial, més de la meitat ja són del país de la Gran Muralla. La seva entrada ha estat tan potent que LG, que abans es trobava a la meitat superior, ara ha baixat algunes posicions. Això ha donat com a resultat que les vendes dels terminals de la companyia hagin estat menors del previst.

¿I ara què?

El G5 pretenia ser la punta de llança d'una nova generació de telèfons intel·ligents procedents de LG que buscaven revolucionar el mercat. Tot i això, amb la presentació i la venda en els propers dies d'una de les joies de la corona de la firma, el V20, la tecnològica ha fet un pas enrere en llançar una phablet en sentit estricte de la que anteriorment us oferim algunes de les seves característiques més destacades.

Actualment sembla que únicament Motorola és la que aposta per la creació de dispositius les parts dels quals són intercanviables. Penseu que aquest format podria tenir èxit en uns anys o no obstant, creieu que actualment, les exigències dels usuaris van enfocades cap a la millora d'altres prestacions i que a curt termini, seguirem assistint al llançament de models tradicionals? Teniu disponible més informació relacionada com per exemple, la cancel·lació de Project Ara i les seves raons perquè pugueu opinar vosaltres mateixos.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.