Per què a Google no li agrada la Càrrega Ràpida, o Quick Charge, 4.0 de Qualcomm

Google vs quick charge 4.0

La setmana passada Qualcomm va presentar els processadors Snapdragon 835 i va anunciar que els fabricants tindran l'opció d'adquirir amb ells el sistema de càrrega Ràpida o Càrrega ràpida 4.0. Al fil d'això, Google va publicar un document en què aconsellava als seus socis no implementar aquest sistema, de nou, per qüestions relatives a la fragmentació i la interoperativitat que tant de cap porta als enginyers de Mountain View. 

No és un tema nou i sembla que tampoc podrem deixar de parlar-ne en un futur proper. Bàsicament, el que hi ha en joc és una pugna per fixar els estàndards dins del sistema Android; i Qualcomm sembla decidit a convertir-se en referència absoluta dins la plataforma. Mentre a Google tenen clar que d'aquí poc el Micro USB serà cosa del passat i el Tipus C haurà de formar part de tots els terminals, els de Mountain View esperen que les marques s'adaptin a les especificacions del Lliurament d'alimentació USB, un sistema no tan veloç com la càrrega ràpida, però sí més segur.

Per què és més segur un terminal sense Càrrega Ràpida 4.0

No és qüestió en si del terminal en concret, sinó de l'ecosistema que es tracta de construir. Per exemple, si jo compro un terminal de LG amb processador Snapdragon 835 y Càrrega ràpida 4.0, podré fer-lo servir amb el vostre carregador i gaudir dels avantatges del sistema implementat per Qualcomm sense cap problema. On pot aparèixer una circumstància complicada? Doncs per exemple, en cas que un amic vingui a casa amb un OnePlus (que utilitza Dash Charge) o un terminal amb processador de MediaTek (que compta també amb la seva tecnologia pròpia), tingui poca bateria i utilitzi el meu carregador.

Fast charging Sasmung
Article relacionat:
Quina temperatura arriben al Galaxy S7 Edge, el Nexus 6P o el OnePlus 3 a l'carregar?

Tot l'enrenou causat amb el Galaxy Note 7 i amb el iPhone 7 (a causa d'aquest darrer a l'ús de carregadors «pirata») posa en evidència que les bateries de liti no són joguines i cal anar amb molt de compte o, altrament, podem fer un bon espatllament, i el que és pitjor crear-nos lesions importants a nosaltres oa tercers. Si hi ha un estàndard de càrrega que funcioni amb tots els dispositius igual, independentment del fabricant, ens estalviem molts problemes, encara que la bateria es carregui en una hora i mitja en lloc duna hora.

Per ara, Google només avisa

Atès que Google és el màxim responsable de Android, té el poder per concedir llicències només als terminals que s'adaptin a les especificacions comunes, però, els de Mountain View, per una qüestió d'equilibri de forces, no està en situació d'imposar-ho, ja que firmes com Samsung, Huawei, Sony, LG, Xiaomi, HTC o Qualcomm són una part tan important o més de la plataforma, i estan utilitzant el sistema de càrrega ràpida atès que els usuaris ho demanen.

OnePlus 3 càrrega ràpida

De fet, si cal triar un estàndard, el sistema Dash Charge d'OnePlus és més ràpid i escalfa menys el terminal, per això resulta més eficient, però és lògic que als fabricants li surti a millor compte reforçar la relació amb Qualcomm abans que comprar la tecnologia a un tercer, en cas que OnePlus es decidís a vendre-la. En fi, que el tema és complex i portarà cua.

font: wonderhowto.com


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.