Google compra la intel·ligència artificial de DeepMinds: un pas més cap a l'assistent personal virtual

DeepMinds Google

Google vol fer el vostre cercador més eficient i personalitzat per a cada usuari. Per això, es requereix molta investigació i recursos, per això potser era millor fer un salt qualitatiu més ràpid comprant una empresa que li podia aportar molt. Els de Mountain View han comprat DeepMind, una jove empresa londinenca que estava aconseguint bons avenços en la intel·ligència artificial. El tracte ha estat tancat per la quantitat de 50 milions de dòlars.

DeepMind va ser fundada fa tres anys pel neuròleg Demis Hassabis amb l'investigador en intel·ligència artificial Shane legg i el nen prodigi i geni dels escacs, Mustafa Suleyman. En molt poc temps van aconseguir finançament per 50 milions de dòlars i van augmentar la plantilla fins als 50 treballadors.

El seu treball consistia en generar algorismes d'aprenentatge generals, basats en tècniques d'aprenentatge de màquines i de la neurociència, amb un grau d'aplicabilitat alt. Fins ara havien donat sortida comercial a les seves troballes a la indústria del videojoc, el comerç electrònic i les simulacions.

DeepMinds Google

Google no era l'única interessada en aquest projecte, Facebook també la volia adquirir, però les negociacions amb els primers van ser més fructuoses. Un dels punts clau perquè l'acord arribés és que Google es va comprometre amb uns principis ètics perquè la tecnologia que han desenvolupat no es faci servir de manera abusiva.

En què pot ajudar DeepMinds a Google?

L'equip de DeepMinds s'unirà a altres treballadors de la companyia del cercador que ja treballen en aquesta matèria. L'objectiu seria fer del motor de cerca d'una mena d'amic cibernètic, en paraules del futuròleg Rey Kurzwell, que també treballa en aquesta direcció.

En definitiva, Google vol construir l'assistent personal virtual. Aquesta idea ja va començar amb Google Now que, malgrat les seves limitacions, pot ser útil per a una persona amb una necessitat d'informació i organització alta. No obstant això, el seu plantejament és força rígid i depèn més de la informació abocada a la xarxa que la que nosaltres creem. Potser aquest és el repte d'aquest projecte i la intenció d'aquesta compra: saber més de nosaltres, encara més.

Una altra opció d'aplicabilitat podria ser els gadgets o les màquines, un apartat en què també tenen molt d'interès. Andy Rubin, pare d'Android, està organitzant una sèrie de comprar companyies de robòtica i màquines, entre les quals destaca Boston Dymanics. L'aprenentatge és fonamental per a màquines amb cert grau d'independència que volen viure entre nosaltres sense ser una amenaça.

font: Autoritat d'Android


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.