Guia de Chrome per Android: treu-li tot el partit

Nexus 6p amb icona de l'app chrome

Chrome és sens dubte un dels navegadors més populars i el que probablement fem servir la majoria de nosaltres al nostre dia a dia. Tot i que, precisament per això, tots estem ja força familiaritzats amb ell, potser encara se'ns escapen algunes de les possibilitats i funcions que ens ofereix: fem repàs de totes elles perquè t'asseguris que li treus el màxim partit.

Chrome: un dels millors navegadors

Fa poc debatíem quin és el millor navegador, tenint en compte diversos apartats, i quedava clar que no podem destacar-ne un per a qualsevol tipus d'usuari i dispositiu, ja que sempre n'hi haurà uns que s'adaptin millor que als altres a determinades prioritats, però Chrome sens dubte està entre ells i és, a més , una opció molt equilibrada: encara que no sigui el més ràpid sinó que cal reconèixer-ne el baix consum de memòria i compta a més amb molts extres interessants, que anirem veient més en detall (sincronització, estalvi de dades, mode lectura…).

Google Chrome
Google Chrome
Desenvolupador: Google LLC
preu: Gratuït

Com sincronitzar pestanyes i favorits entre dispositius

Començarem amb una de les seves característiques estrella que és la possibilitat de sincronitzar les nostres pestanyes i favorits, cosa especialment interessant perquè Chrome és un dels navegadors que més utilitzem també en PC i està disponible tant per a Android com per a iPad, cosa que ens assegura continuïtat total entre tots els nostres dispositius. Per això només hem d'habilitar les opcions corresponents, com us mostrem en aquest tutorial per sincronitzar les pestanyes de Chromede i després veurem les que tenim obertes a cada lloc a l'apartat de pestanyes recents al menú dels tres punts.

sincronitzar pestanyes ordinador tablet

Com controlar-lo de forma més ràpida i senzilla per gestos

En general l'ús de Chrome és molt intuïtiu i fluid, però no tothom és conscient que hi ha alguns trucs per controlar-lo de manera encara més fàcil. Per exemple, en accedir al menú podem mantenir-nos-hi i triar la funció que busquem a un sol gest, perquè el desplagable es manté fix en pantalla una vegada seleccionat. També és interessant saber que podem navegar entre pestanyes no només a través de la multitasca que s'obre quan premem el quadrat al costat del menú, sinó també des de la barra d'adreces, arrossegant-lo a esquerra o dreta. Des d'aquesta mateixa posició, si arrosseguem cap avall, actualitzem la pàgina.

Manejar-ho més còmodament amb una mà

Anant una mica més enllà sobre el que hem dit sobre els controls de Chrome, i sobretot per treure encara més partit a la possibilitat de navegar entre pestanyes a través de la barra de navegació, si estem en un phablet o tablet compacta, podem fer tot això més còmode encara col·locant-la a baix: baixa escrivim a la barra d'adreces “chrome://flags/#enable/chrome/home”, acceptem, i quan se'ns obri la pàgina d'opcions experimentals de Chrome la funció que ens interessa apareixerà ja destacada, triem “habilitada” i reiniciem.

Copiar, enganxar i cercar més fàcilment

Això és més un recordatori que una altra cosa, perquè és dissenyat per ser d'ús extremadament intuïtiu i qualsevol que utilitzi Chrome amb certa freqüència sabrà ja que amb una pulsació perllongada sobre determinats textos accedim a funcions bàsiques de forma ràpida: sobre una adreça web ens dóna l'opció de copiar, sobre una paraula ens dóna també la de cercar i sobre una adreça, telèfon o mail ens proposa les accions corresponents (anar a maps, trucar , afegir a contactes, enviar un mail…).

Article relacionat:
Apps de Google imprescindibles, també per iOS

Utilitzar el mode lectura a qualsevol web

Llegir pàgines web sempre és més còmode a la nostra tablet però encara ho és més si podem utilitzar el mode lectura. Chrome encara no està entre les funcions bàsiques, però també es pot utilitzar de manera experimental, com ara la recol·locació de la barra d'adreces. En aquest cas escrivim “chrome: // flags / # reader-mode-heuristics”, acceptem i de nou hem de triar l'opció que preferim i acceptar. Aquesta vegada ens apareixeran força opcions entre les quals escollir: podem forçar-ho sempre o només per a articles o per a pàgines amb una estructura similar.

Fer zoom a qualsevol pàgina

En moltes pàgines web optimitzades per a dispositius mòbils ens trobarem que no podem fer zoom encara que vulguem, però Chrome ens dóna una opció per ignorar aquesta restricció si ho necessitem: només hem d'anar al menú d'ajustaments ia l'apartat “configuració avançada” entrar a “accessibilitat”. Aquí, a més de permetre'ns adaptar la mida a què s'adaptarà el text automàticament si fem un doble clic, podem habilitar l'opció “forçar zoom".

Convertir una pàgina en una app

Una altra de les opcions experimentals de Chrome que no està de més tenir en compte és la de convertir una pàgina en una app, que es podrà mostrar fins i tot al nostre calaix d'aplicacions, juntament amb les altres descarregades de Google Play. De nou marxem a la barra de cerques i aquesta vegada escrivim “chrome: // flags / # enable-improved-a2hs”. No veurem els canvis immediatament en aquest cas, sinó que en habilitar-ho, el que passarà és que cada vegada que visitem una web per a la qual aquesta opció estigui disponible ens saltarà un avís perquè decidim si ho volem aplicar.

crear app a partir d'una pàgina
Article relacionat:
Com convertir una pàgina web en aplicació per a l'escriptori de la teva tablet Android

Canviar el motor de cerca

Encara que per a la majoria la millor opció continua sent utilitzar google, cal avisar que si preferiu altres motors de cerca, podeu canviar-ho al menú d'ajustos. L'opció apareix a dalt de tot, a “configuració bàsica”, i podem escollir entre google, yahoo! I Bing. És interessant que hi ha altres opcions una mica més especials, com és la de posar directament com a motor de cerca Amazon (se suposava que també podríem fer-ho amb la Wikipedia, per a aquesta opció no està integrada encara).

Descarregar webs per llegir offline (i programar-les)

Si estem intentant estalviar dades, o especialment per a una tauleta, que normalment no tindrà connexió mòbil, sempre és interessant recordar que podem descarregar qualsevol web que ens interessi de manera que puguem consultar-la offline en qualsevol moment. I si en el moment en què decidim fer-ho ens trobem sense connexió, no hem de preocupar-nos perquè ens apareixerà una opció per “descarregar més tard”, que ho deixa programat i ho fa així que tornem a estar online.

Reduir el consum de dades

Descarregar una web no és l'única manera que tenim de reduir el nostre consum de dades amb Chrome, ja que cal recordar que té una funció específica per a això i tampoc en aquest cas cal fer res especial per activar-ho: ho tenim al menú d'ajustos entre les opcions de “configuració avançada", Premem a"estalvi de dades” i simplement ho habilitem. El que fa és simplement comprimir les pàgines que visitarem abans de desacarregar-les.

internet a la teva tablet
Article relacionat:
Tot el que necessites per no trobar a faltar internet a la tauleta durant les vacances

Carregar les pàgines més ràpid

Tornem ara amb les funcions experimentals de Chrome i ho fem no per estalviar dades sinó per als que volen assegurar-se que les pàgines es carreguin el més ràpid possible, utilitzant un sistema de descompressió més ràpid. Com en els altres casos, anem a la barra d'adreces i en aquesta ocasió escrivim “chrome://flags/#enable-brotli” i acceptem. L'opció que ens interessa torna a aparèixer destacada en groc i l'únic que hem de fer és triar “habilitada” i reiniciar

Navegar en mode d'incògnit

Una altra funció molt bàsica, però que tampoc no podem deixar d'incloure en aquesta guia: encara que si ens preocupa especialment la nostra privacitat hi ha navegadors dissenyats específicament per a això, com a mínim sempre podem recórrer a Chrome a navegar en mode incògnit i evitar que la nostra activitat quedi registrada a l'història. Accedir a aquesta funció és també molt senzill: en el desplgable que s'obre amb els tres punts, a dalt de tot, sota “nova pestanya”, tenim “nova pestanya d'incògnito ".

chrome app

Obrir dues pestanyes en multifinestra (Android Nougat)

Anem ja amb algunes de les funcions estrelles de les darreres versions d'Android per veure com utilitzar-les amb Chrome, començant per la multifinestra de Android Nougat. Comencem per obrir la multifinestra amb Chrome com faríem amb qualsevol altra app, de manera que obrim el navegador i mantenim premut sobre el botó de la multitasca i ens queden dues finestres, una sobre una altra. La de dalt serà la de Chrome i tindrem accessible el mínim de tres punts, que és on hem de prémer i veurem immediatament l'opció “moure a una altra finestra”, que ens deixarà les dues pestanyes obertes en paral·lel.

Veure un vídeo de YouTube a Picture in Picture (Android Oreo)

Acabem amb una funció que poden utilitzar els que disposin ja de Android Oreo i que per a ells, de fet, pot ser la millor alternativa per veure YouTube a PiP, ja que desafortunadament és una novetat de la qual la majoria no pot gaudir directament a la seva pròpia app de forma nativa. Com us mostràvem recentment en aquest tutorial, el truc perquè els Vídeos es reprodueixin a Chrome en una finestra flotant, està simplement en passar primer a la versió és descriptori (al menú de tres punts marquem “lloc web per a ordinador”) abans de donar-li al play. A partir d'aquí només queda passar a pantalla completa i prémer el botó home per anar a la pantalla inicial.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.