Adéu, Inbox: l'aplicació de missatgeria de Google anuncia el seu tancament

logo d'inbox

Era gairebé una mort anunciada des de fa força temps, però Google es resistia a fer-hi front. Parlem del final d'Inbox, la plataforma de missatgeria que pretenia revolucionar la gestió de correus electrònics, suposant fins i tot una alternativa de pes al Gmail mateix.

En el seu moment va semblar una bona idea, però, aviat ens vam adonar que Inbox no aportava res especial que ens fes deixar Gmail de banda. La firma de Mountain View ha mantingut aquesta idea uns quants anys però sembla que finalment ha decidit fer-li fora el tancament definitiu. Això sí, la seva desaparició no serà immediata.

Adéu a Inbox

Gairebé com un intent de desviar una mica l'atenció dels llançaments d'Apple, Google va anunciar ahir que la seva aplicació Inbox ja té els dies comptats. No serà, això sí, un tancament immediat, ja que la companyia ha confirmat el comiat per a març de l'2019. I és que a hores d'ara l'aplicació poc ens pot oferir que no tinguem ja en altres plataformes de la casa. Moltes de les pròpies funcions de l'app s'han anat a poc a poc movent Gmail, fent que sigui encara més accessòria la primera, i fins i tot encara hi ha marge de diversos mesos en què la companyia promet continuar incorporant funcions.

A la vostra pàgina d'ajuda, Google explica així moltes de les característiques que ja pots fer servir a la teva app de Gmail i que vénen de la incubadora que ha suposat Inbox. És el cas de poder posposar correus electrònics (a una hora o data posterior), establir recordatoris per fer seguiment de correus antics (Gmail s'encarrega de passar antics al principi de la safata d'entrada perquè te'n recordis de revisar-los o respondre'ls) o gestionar missatges sense obrir-los (ja sigui arxivant-los o marcant-los com a llegits -encara que aquesta funció està pensada per a un equip d'ordinador, no per a una tauleta). També se'n pot fer ús, com ja saps, de les respostes intel·ligents, que es generen segons el missatge rebut, fixar i agrupar correus o crear recordatoris.

En realitat, és una manera de preparar l'usuari d'Inbox per a la transició, de manera que no es quedi «desemparat» quan s'acabi l'assistència per a aquesta plataforma.

Un intent fallit

Inbox es va llançar com una versió beta i sota invitació el 22 d'octubre de l'any 2014. L'any següent, Google va anunciar la seva disponibilitat oficial per a tots aquells que comptessin amb un compte de Gmail. Ja des d'un principi es va dir que Inbox i Gmail serien productes diferents però que serien els usuaris els que acabarien decidint què prefereixen -i vaja si ho van fer.

app inbox

Al final sembla que Inbox ha estat una mena de camp d'experiments per a Google, un lloc on provar idees (algunes més boges que altres) per després, segons l'acollida i ús, incloure-les a Gmail o no. I és que la plataforma de Google és massa poderosa per substituir-la de manera tan senzilla, quan té tants milions d'usuaris arreu del món. Els quatre anys que ha durat Inbox drets no han estat suficients per tombar el tità dels gestors de correu electrònic.

Com bé indiquen a TechCrunch, no ens hauria d'estranyar res que més endavant Google torni a intentar ressuscitar l'essència d'Inbox en una nova solució (semblant) que de nou els distregui i els ajudi a desenvolupar idees. Al cap ia la fi, no és la primera vegada (ni l'última) que la companyia llança una app que poc després tanca. Serà per llançar…


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.