Les pantalles QHD no són necessàries segons Huawei

Pantalles amb resolució QHD/2K sí o no, aquesta és la qüestió. Sembla que el mercat ha pres una direcció clara, i cada cop són més els fabricants que aposten per panells de resolució màxima de 2.560 x 1.440 píxels, però no tots estan d'acord o pensen que calgui aquest avenç respecte al Full HD. Huawei és un d'ells i el seu CEO ha mostrat la seva disconformitat diverses vegades, recolzant-se en diversos estudis per demostrar que no és més que un tema comercial, de màrqueting, en què es recolzen les marques per vendre el seu producte com una cosa nova.

Primer de tot, és important saber en què consisteix la densitat de píxels, aquesta dada que associada a les especificacions de la pantalla que es mesura en píxels per polzada (ppp o ppi segons les sigles en anglès). També convé tenir clar que l'ull humà, igual que tot el nostre cos, té limitacions. És bàsicament aquest el principal argument de Huawei i la resta de companyies que defensen que les pantalles FullHD són més que suficients per a les mides actuals de smartphones i tauletes.

g3-qhd

Segons els estudis en què s'escuda Huawei, una persona pot apreciar densitats entre 300 i 400 píxels per polzada, xifres assolibles amb resolucions FullHD i superades àmpliament pels terminals que han fet el salt a QHD (el LG G3, per exemple, se'n va fins als 546 ppp). És més, hi ha un segon factor determinant, la distància que visualitzem el contingut del dispositiu, que influeix directament en la capacitat de l'usuari per diferenciar entre resolucions.

A una distància de 25-30 centímetres, n'hi hauria prou amb una densitat entre 283 i 340 píxels per polzades depenent de la mida de la pantalla (com més gran, més densitat es necessita). En el cas d'una tauleta, que s'utilitza normalment a 40-50 centímetres de distància, només caldria una densitat de 170 a 213 píxels per polzada i per a les televisions, uns 43 píxels per polzada. Ja fa força temps, Steve Jobs va assegurar que eren necessaris uns 300 ppp a una distància de 30 cm, un dels motius pels quals Apple avui segueix utilitzant resolucions de 2.048 x 1.536 píxels.

Porta raó Huawei? Doncs en gran part sí, encara que com sempre, hi haurà qui et demostri el contrari. El problema és que resolucions tan altes afecten molt negativament el consum d'energia i l'autonomia dels terminals, per la qual cosa la qüestió no hauria de ser si es nota la diferència entre FullHD i QHD, sinó més aviat, si val la pena el canvi sabent que les millores són mínimes o imperceptibles. LG (G3), Samsung (Galaxy Note 4 i Galaxy S5 LTE-A), Motorola (Nexus 6), Oppo, (Find 7) i Meizu (MX4 Pro) han pres una decisió, veurem si la llista augmenta o no al Mobile World Congress.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.