Marques asiàtiques. Repassem els terminals i el més sonat de OnePlus

marques asiàtiques oneplus

Les marques asiàtiques són les més nombroses. Com hem recordat altres vegades, el Japó i Corea del Sud han hagut de cedir part del seu protagonisme a la Xina. El país de la Gran Muralla ha estat el lloc de naixement de desenes de firmes que, amb millor o pitjor sort, han intentat aconseguir un lloc destacat no només entre els consumidors, sinó també entre les mateixes firmes.

La irrupció de multitud de companyies de països que s'han erigit com a potències tecnològiques ha propiciat un context una mica més complex en què resulta més complicat ocupar aquesta posició privilegiada. Avui us parlarem de OnePlus. Després de la presentació oficial del seu darrer dispositiu no només us explicarem més sobre ell, sinó que a més, farem un repàs pels altres terminals que ha llançat en els seus aproximadament 4 anys d'existència. Com són els seus smartphones estrella i quins han estat els aspectes més sonats de la companyia tant per bé com per mal?

oneplus carcassa

els inicis

OnePlus és una de les firmes més recents del mercat. Va ser creada a finals de l'any 2013 i, com a dada curiosa, destaca que un dels seus fundadors va ser el fins llavors vicepresident d'una altra d'aquelles marques asiàtiques que ha aterrat amb força els darrers anys i s'ha situat com una de les cinc més implantades del planeta: Oppo.

El primer membre de la família: OnePlus One

Llançat a 2014, aquest dispositiu presumia en el seu moment de ser un dels més alts. Un altre dels factors que ho feien una mica més exclusiu era la seva manera d'adquirir-lo: Invitació mitjançant altres usuaris que havien aconseguit el terminal prèviament i que ha estat present fins fa ben poc. Entre les característiques més destacades amb què comptava trobàvem la seva RAM d'3 GB, el seu emmagatzematge màxim de 64 GB o el seu processador, fabricat per Qualcomm i que arribava a velocitats punta de 2,5 Ghz. La pantalla arribava a les 5,5 polzades amb una resolució de 1920×1080 píxels. Les càmeres, fabricades per Sony, es quedaven als 13 Mpx en el cas del darrere i els 5 a la davantera.

OnePlus One del darrere negre

Estratègia diferent d'altres marques asiàtiques: Llançaments més pausats

Un dels trets que ha definit OnePlus és el seu catàleg, més reduït respecte als dels seus rivals asiàtiques. Això es tradueix que entre el llançament de la primera phablet de la signatura i la segona, el OnePlus 2, va transcórrer una mica més d'un any. Tot i això, semblava haver-hi avenços en aquest nou membre de la família respecte al seu antecessor. Es manté la diagonal de 5,5 Polzades però es canvia de sistema operatiu. El primer terminal feia servir la capa de personalització Cyanogen 12, el segon passa a executar-se amb Oxygen. Totes dues inspirades en Android. Al mateix temps, es llancen dues versions diferents: Una de 3 GB de RAM i una altra de 4. La bateria augmenta la seva capacitat, passant dels 3.100 mAh als 3.300. Les càmeres, tot i mantenir la resolució de l'OnePlus One, permetien, segons els seus creadors, gravar continguts en 4K.

3. OnePlus maig

Seguim avançant en el temps i després de la presentació de X, un smartphone convencional, la companyia llança OnePlus 3. Aquest dispositiu, que corre amb Android Marshmallow, ja mostra unes característiques més elevades que segueixen la tendència que altres marques asiàtiques ja van incorporar als seus models . RAM d'6 GB, processador capaç d'arribar als 2,2 Ghz, tecnologia de càrrega ràpida i optimització Dash Charge, NFC i una càmera del darrere creada de nou per Sony que arriba als 16 Mpx. En matèria d'imatge també veiem que altres prestacions es continuen mantenint sense canvis: Pantalla de 5,5 Polzades amb resolució de 1920×1080 píxels. Fabricat en alumini com els seus antecessors, una altra de les prestacions que manté és la capacitat d'emmagatzematge, de 64 GB. Uns mesos després es va llançar una altra versió d'aquesta phablet: La 3T.

oneplus 3t negre

4. L'últim terminal: OnePlus 5

Per tradició i cultura, s'ha omès batejar aquest model presentat fa unes hores com a OnePlus 4. Entre les seves prestacions més destacades trobem el seu RAM, que en el cas de la versió més elevada arriba als 8 GB, les seves dues càmeres del darrere que arriben als 16 i 20 Mpx i un sistema operatiu Torrons sota la capa de personalització Oxygen OS 4.5. De nou, segueix sense mostrar canvis pel que fa a la mida de la pantalla, 5,5 polzades, ia la seva resolució, de 1920×1080 punts. El processador arriba a freqüències de fins 2,35 Ghz i es manté la tecnologia de càrrega ràpida.

Un camí amb clarobscurs

Les marques asiàtiques, especialment les xineses, han tingut unes circumstàncies una mica diferents de les dels seus rivals europees o americanes. El passat manufacturer o la poca innovació dels seus productes han estat dos dels aspectes més criticats. En aquest sentit, l'OnePlus 5 ja ha recopilat multitud de comentaris que asseguren que posseeix una gran semblança amb els últims iPhone i que en matèria de disseny, no acaba oferint una cosa realment nova. D'altra banda, la RAM d'aquest darrer model també pot ser objecte d'atacs pel fet que cada vegada són més nombroses les veus que qüestionen la utilitat dels 8 GB. Tot i això, la polèmica més sonada podria venir del costat dels tests de rendiment, on els terminals d'OnePlus haurien trucat els resultats obtinguts per tal de presentar-los com a més ràpids.

comparativa phablets

Què opineu sobre la trajectòria d'OnePlus? Penseu que difereix en alguna cosa de la resta de marques asiàtiques o que finalment, cau en els mateixos encerts i errors? Us deixem disponible més informació relacionada com ara, comparatives amb altres phablets que aspiren a esdevenir les millors de l'any perquè pugueu opinar vosaltres mateixos.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.