Quin model de la Surface Pro comprar? Així rendeix cadascun

millors tablets windows de gamma alta de al 2017

Fins i tot quan ja hem decidit quin de les últimes tauletes professionals anem a comprar, el normal és que encara tinguem unes quantes decisions que prendre per davant, i en el cas de la de Microsoft és especialment complicat perquè hi ha una gran varietat de configuracions possibles: fem repàs dels resultats de rendiment de cada model de la Surface Pro per ajudar-te a triar.

Tots els models i els seus preus

Començarem pel bàsic, que és un repàs ràpid a totes les configuracions que Microsoft ha llançat de la Surface Pro i els seus preus, per veure quines opcions tenim i comprovar després amb més detall quant es nota (o no) la diferència en diferents apartats si apostem per models de més nivell i valorar si ens val la pena la inversió extra. Recordeu que en cap cas no s'inclou el teclat ni el Surface Pen.

  • Intel Core m3, 4 GB de memòria RAM i 128 GB de capacitat d'emmagatzematge: 950 euros
  • Intel Core i5, 4 GB de memòria RAM i 128 GB de capacitat d'emmagatzematge: 1150 euros
  • Intel Core i5, 8 GB de memòria RAM i 256 GB de capacitat d'emmagatzematge: 1500 euros
  • Intel Core i7, 8 GB de memòria RAM i 256 GB de capacitat d'emmagatzematge: 1800 euros
  • Intel Core i7, 16 GB de memòria RAM i 512 GB de capacitat d'emmagatzematge: 2500 euros
  • Intel Core i7, 16 GB de memòria RAM i 1 TB de capacitat d'emmagatzematge: 3100 euros

La gran elecció: el processador

Tot i que no és l'única variant a tenir en compte, el processador és segurament la més important i la variant sobre la qual us podem ajudar més a triar perquè, d'altres, com la capacitat d'emmagatzematge, és al cap ia la fi una qüestió més senzilla i totalment lligada als nostres hàbits dús. Si estem pensant en fer-nos amb una de les versions de 128 GB, això sí, hem de tenir en compte que ens quedarem amb una mica menys de 100 GB, descomptant l'espai que consumeix Windows 10.

superfície pro 2017

Com podeu veure al llistat superior només hi ha una configuració amb un Intel Core m3, un processador sensiblement menys potent, amb una freqüència mínima de 1 GHz i màxima de 2,6 GHz. Oferir un model amb ell, però, permet a Microsoft tenir una opció relativament assequible i, encara que cal ser conscient que pot resultar limitat per a certes tasques i aplicacions, si utilitzem les aplicacions de la Windows Store, l'optimització de les quals és millor , no hauríem de tenir problemes de rendiment.

Els usuaris més avançats, lògicament, voldran triar, però, entre configuracions amb processador Intel Core i5 e Intel Core i7, i encara que segurament els que estan disposats a invertir un mínim de gairebé 2000 euros per gaudir de les configuracions més potents tindrà ja força clares les seves necessitats, potser veure la diferència real en rendiment entre l'un i l'altre animi a algun a apostar per un model amb el processador més potent.

Intel Core m3 vs Intel Core i5 vs Intel Core i7

Quan mireu reviews de la Surface Pro (de moment nosaltres encara no tenim la nostra pròpia), cal tenir en compte que el model que ha facilitat Microsoft als mitjans als Estats Units és el que munta processador Intel Core i7, però per fer-nos una idea del salt de potència que hi ha entre uns models i altres podem simplement fer una ullada als benchmarks.

Com hem comentat, la freqüència màxima del Intel Core m3 és de només 2,6 GHz, mentre que la del Intel Core i5 és de 3,10 GHz i la del Intel Core i7 és de 4,0 GHz (el mínim d'aquests dos també és més alt, partint de 2,5 GHz, que és gairebé el màxim de l'altre). Això es reflecteix en benchmarks amb força claredat, comparant simplement els resultats en Geekbench maig de cadascun dels models, a la prova d'un sol nucli ia la multinucli.

Tot i que ja sabeu que hi ha sempre certes variacions, els benchmarks de la Surface Pro amb Intel Core i7 es mouen i Vaig entrar 4400 4600 per a la prova d'un nucli i i Vaig entrar 9200 9400 per a la multinucli, mentre que els models amb Intel Core i5 obtenen resultats del voltant de 3700 i de 7200 punts, respectivament. La puntuació baixa fins aproximadament els 3000 punts per a la primera prova i no arriba als 6000 punts per a la segona, quan mirem els benchmarks de la versió amb Intel Core m3.

Val la pena pagar més per aconseguir el model amb Intel Core i5?

Probablement els usuaris a decidits a anar a buscar alguna de les variants amb processador Intel Core i7 ja tenen assumit un preu alt i miraran més les seves necessitats de memòria i emmagatzematge, mentre que probablement on més dubtes hi hagi sigui per a altres usuaris, no tan intensius, entre el model bàsic amb processador Intel Core m3 i el que està un esglaó per sobre, amb Intel Core i5.

valoracions surface pro
Article relacionat:
Surface Pro (2017): el millor i el pitjor, segons les primeres anàlisis independents

Cal dir que, a més, és el que suposa menys diferència de preu, ja que només és de 200 euros i que també podem gaudir del disseny sense ventiladors en el model amb Intel Core i5. La diferència de potència és bastant gran com hem vist, per la qual cosa potser realment ens val la pena la inversió extra. El cert, però, és que si realment volem un rendiment realment bo, probablement agrairíem també els 8 GB de RAM (fins i tot si podem viure amb els 128 GB demmagatzematge), però aconseguir-los ja és un salt de preu important.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  1.   shan chong va dir

    Surface pro és una bona opció. Sobretot per la mobilitat.
    Tinc un Surface pro 6 amb què faig tot tipus d'il·lustracions i esbossos amb Clip Studio Paint & photoshop ( Llapis sense bateria, amb 4096 niv. pressió, pressió, sensor d'inclinació i clip per a subjecció. ) , un aparell de qualitat màxima baix el meu punt de vista, la sensibilitat, les opcions del programa, el touch, vaja, una meravella.

    he vist la nova XP-Pen Artist 24 Pro 24″, que està per 800€ a Botiga Oficial , i penso, buah! barata i XP-Pen , ha de ser un avenç enorme poder utilitzar Photoshop amb la cintiq i dibuixar a la pantalla com faig amb el meu Surface Pro .