Silent OS, la seguretat portada a un altre nivell

silent us logo

Com hem esmentat altres vegades, amb l'arribada de nous terminals, especialment els fabricats a la Xina, han aparegut una sèrie de sistemes operatius que, tot i tenir tots la mateixa base en procedir d'Android, pretenen millorar l'experiència dels usuaris mitjançant una sèrie de funcions afegides com succeeix en els casos d'Oxygen o Cyanogen.

No obstant això, la seguretat continua sent una tasca pendent per resoldre per als desenvolupadors de programari, que constantment han de fer front a amenaces serioses que poden comprometre la privadesa dels usuaris mitjançant accions com el robatori de dades o de contingut personal i que no aconsegueixen resoldre del tot amb les noves actualitzacions de sistemes operatius. No obstant això, podem trobar alguna excepció com Silent US present en alguns terminals com el Blackphone 2 de Nvidia i les fortaleses del qual comentarem a continuació.

silent us interfície

Producte Android

Com passa en el cas d'Oxygen, Cyanogen i Flyme, Silent US també té el seu base en Android i es tracta d'un altre afegit més al popular sistema operatiu que tracta de reforçar la seguretat dels terminals en què es troba present, a diferència dels anteriors, basats en una optimització dels dispositius i, especialment, en una major capacitat de personalització.

disseny sobri

Quan hem parlat d'altres programaris, n'hem destacat punts com una selecció més gran de temes per personalitzar les icones, uns fons en què el color fa més atractiu l'ús dels terminals i un maneig intuïtiu que millora l'accessibilitat dels terminals. En el cas de Silenciós ens trobem amb uns fons molt bàsics que, malgrat ser foscos i semblar una mica apagats, sí que resulten elegants.

silent us pantalla

Sistema creat a partir de zero

Tot i recollir elements d'Android com el codi obert i la possibilitat de modificar fins a cert punt alguns aspectes, Silent US ha estat concebut com un programari en què la seguretat és la base i tot s'articula al seu voltant. Un exemple daixò és la encriptació de tota comunicació feta pels usuaris a través de dispositius equipats amb aquest sistema operatiu. Tot i disposar d'aplicacions desenvolupades per Google així com el seu catàleg i navegador, Silent ofereix la possibilitat d'utilitzar eines pròpies desenvolupades pels creadors d'aquest sistema entre les quals destaquem un navegador alternatiu a Chrome o Firefox que està inspirat en Tor.

La confidencialitat com a fortalesa

Encara que Silent tingui algunes novetats molt curioses com ara un sensor que avisa del robatori i pèrdua de dades i informació, la privadesa dels usuaris suposa una altra de les grans cartes d'aquest sistema operatiu. A l'hora de descarregar aplicacions, podem gestionar els permisos que concedim a cadascuna. D'altra banda, i com hem comentat en parlar del Blackphone 2, podem crear diferents pantalles gràcies a la opció Spaces al mateix dispositiu en què podem organitzar quin tipus de Continguts guardem en funció de si és informació empresarial, perfils en xarxes socials o continguts més personals. D'altra banda, també és important el acord de confidencialitat amb què les principals xarxes socials o fins i tot Google, no poden conèixer la nostra ubicació ni enviar-nos publicitat. Finalment, també destaca la creació de xarxes WiFi privades en espais oberts que eviten la pèrdua i el robatori de dades a l'hora d'utilitzar connexions sense fil en espais públics.

silent us phablet

Qui fa servir Silent?

A l'hora de parlar del Blackphone 2, comentem que el vostre implantació és una mica reduïda pel fet que és un dispositiu adreçat a gent d'alt poder adquisitiu de l'àmbit empresarial. Tot i això, segons la revista Forbes, més de 40 governs, amb els seus exèrcits i alguns dels empresaris més influents del planeta, la identitat dels quals és confidencial, són usuaris d'alguna d'aquestes versions del sistema operatiu, desenvolupades per Cercle silenciós.

Un sistema efectiu?

Els desenvolupadors de Silent US han demostrat que és possible crear programaris que es recolzen en altres ja existents i que garanteixin al màxim la seguretat i privadesa dels usuaris sense haver de reduir altres característiques i funcions dels sistemes operatius. Tot i això, hi ha aspectes que poden desencantar alguns usuaris com la necessitat de donar el permís a l'hora de compartir qualsevol foto o missatge.

silent us spaces

La seva debilitat més gran: La seva implantació

Els desenvolupadors de Silent coincideixen que encara queda molta feina per fer, ja que l'existència de marques que presenten els seus propis programaris dificulten l'expansió i la consolidació d'aquest sistema operatiu entre el gran públic. El fet que actualment estigui present en un nombre reduït de terminals de gamma alta, també en dificulta la implantació.

Després de conèixer un nou membre més de la família Android i veure que és possible mantenir una bona bona seguretat als nostres dispositius, Penseu que Silent pot ser la solució a totes les bretxes que apareixen constantment als dispositius que utilitzen Android o no obstant encara queden molts aspectes de millorar que aquest programari tampoc és capaç de resoldre? Teniu disponible més informació com a llistes d'aplicacions que ajudaran a protegir millor les vostres tauletes o smartphones.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.