Sistemes operatius minoritaris que podem trobar

sailfish interfície

Els sistemes operatius disponibles per a les diferents plataformes són una de les poques característiques en què, a primera vista, les opcions són limitades. Tot i que avui dia, hi ha desenes de marques que comercialitzen centenars de models, la gran majoria compten amb Android o algun membre de la seva família, Windows o iOS com a element articulador dels mateixos. Això dóna com a resultat un context de concentració, en què un grapat de programaris copen tota la quota dels terminals utilitzats diàriament per milions d'usuaris. Això es pot exemplificar si tenim en compte una dada que hem recordat altres vegades: El 90% de totes les tablets i smartphones del món, estan equipades amb Android en alguna de les seves versions.

No obstant això, la popularitat i la mida d'aquestes interfícies també pot ser el seu inconvenient més gran, ja que el risc i l'exposició als atacs de hackers augmenta malgrat que els creadors de eSCADA incorporin noves mesures de seguretat o corregeixin errors amb cada actualització. En un intent per intentar contrarestar la posició dominant dels sistemes que hem esmentat abans, hi ha una altra sèrie de plataformes no tan conegudes, que intenten ocupar certa posició i oferir-se com a alternatives interessants als més utilitzats. A continuació us expliquem quins són, els seus atractius però també, les principals febleses que poden influir en la seva implantació entre els consumidors.

LG G2 programari

1. Peix vela

La història d'aquest programari està plena d'alts i baixos. En els seus orígens, fa uns 7 anys, va ser creat per Nokia i Intel dins un projecte de més envergadura. Aquest va acabar fracassant, per la qual cosa el desenvolupament d'aquest programari es va deixar de banda fins que una altra firma anomenada Jolla i que va ser filial de la tecnològica finlandesa, va adquirir els seus drets i va continuar treballant-hi. Entre els punts més atractius de Sailfish hi ha el seu compatibilitat amb dispositius Android en estar basat en un codi similar a aquest, una funció multitasca amb la qual per exemple, podem reproduir o pausar vídeos sense necessitat d'entrar a l'aplicació que els conté, i finalment, un reconeixement intel·ligent amb què el terminal reconeix els nostres gestos a l'hora de tocar la pantalla i els memoritza per millorar l'experiència d'ús.

2. Tizen

Sorgit per la col·laboració de Samsung, Intel i Linux, es tracta dun programari que també és compatible amb Android. Entre els aspectes més atractius destaca el fet que busca ser un programari no només per a tablets, sinó també per a altres plataformes com televisions, videoconsoles i ordinadors. Actualment, s'està desenvolupant una línia de wearables preparada per a aquest sistema operatiu que tot i això, i malgrat que també es caracteritzi per tenir una interfície molt senzilla i intuïtiva, compta amb algunes limitacions importants com un catàleg d'aplicacions pobre.

tizen interfície

3. Firefox OS

Es tracta d'un programari que no s'ha acabat d'arrencar malgrat que el navegador del mateix nom sigui un dels més utilitzats del món. El sistema desenvolupat per Mozilla no disposa d'un gran nombre d'apps disponibles malgrat incorporar algunes funcions interessants com ara barres de cerca a lescriptori, una sola pantalla dinici en què les diferents eines es mostren lliscant els dits cap amunt o avall i la compatibilitat tant amb plataformes com la televisió, com amb dispositius de marques com Alcatel, LG o Huawei.

4. Mer

Nascut el 2011 i desenvolupat per part de l'equip que posteriorment va crear Sailfish, el seu objectiu és oferir una major transparència i participació dels usuaris per, segons els seus dissenyadors, crear un sistema operatiu accessible per a tothom en què cada consumidor pugui participar. En un intent per trencar les relacions existents entre els grans programaris i les companyies, es finança a través de donacions. Algunes de les seves característiques, com el fet de tenir una base de Linux, van ser utilitzades per altres plataformes.

mer us interfície

5. WebOS

Finalment, destaquem aquesta plataforma, creada per LG i que en els seus orígens va ser creada exclusivament per televisors comercialitzats per la marca coreana. Actualment, s'està creant una línia de vestibles que estaran equipats amb aquest sistema operatiu i que tot i això, compta amb limitacions com un nombre reduït d'apps disponibles i el fet que les Versions llançades per tauletes i smartphones encara es troben a fase de proves, cosa que redueix encara més el seu impacte.

Com heu vist, malgrat que hi hagi alguns sistemes operatius que busquen ser una alternativa més als que ja estan consolidats a tot el món, l'empenta dels més grans, especialment d'Android, en dificulten en gran mesura l'entrada. D'altra banda, els vincles creats entre aquests programaris i els fabricants més grans perquè els incorporin als dispositius que llancen al mercat, també contribueixen que la presència de les interfícies minoritàries que hem comentat, sigui una cosa residual. Després de conèixer altres plataformes disponibles per a les nostres tablets i smartphones, penseu que es tracten d'opcions interessants que amb el temps, poden aconseguir un major nombre de seguidors o per contra, creieu que les tres interfícies més utilitzades al món actualment, seran les úniques existents amb el pas del temps? Teniu disponible més informació relacionada com ara algunes dades sobre altres sistemes basats en Android com Cyanogen, perquè pugueu opinar vosaltres mateixos.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  1.   anònim va dir

    Us heu colat amb WebOS. Va ser creat per Palm, que al seu torn va ser comprat per HP i més tard venia a LG.