Steve Jobs li va prendre Siri a Android a l'últim sospir

Siri androide

El Huffington Post ha publicat un interessant article sobre els orígens de Siri i la seva integració a l'ecosistema de poma. Aquesta coneguda aplicació va ser creada per un startup d'unes 24 persones que havia arribat a un acord per llançar el servei a Android. Quan Steve Jobs va tenir coneixement del projecte va mobilitzar els seus recursos per, a l'últim moment, frenar la seva arribada al sistema operatiu de google.

L'assistent personal de iOS no va ser creat per poma, de fet ni tan sols va ser creat pensant en els dispositius de poma, més aviat tot al contrari. Com diem, l'aplicació estava a punt per arribar a Android l'any 2010, però abans de produir-se la unió els esdeveniments van fer un tomb. Steve Jobs es va interessar per Siri i va voler tenir el servei en exclusivitat per iOS quan l'acord amb Verizon per arribar a Android estava ja tancat, així que poma no li va quedar més remei que comprar la petita companyia que havia creat aquest assistent de veu i frenar amb unes setmanes de marge el seu desembarcament al sistema de google.

poma va invertir gairebé un any a donar forma a Siri al seu gust, de manera que la seva primera aparició nativa en un dispositius iOS va tenir lloc el 2011 quan es va presentar al costat del 4S iPhone. Com és lògic, Siri ha anat evolucionant amb el temps des de la seva creació, però no només en l'aspecte tecnològic sinó també l'humà. Els trets de la seva personalitat han estat modelats amb el màxim de les cures per donar lloc a una intel·ligència amb un sentit de l'humor agut, una cosa del que s'han ocupat un dels seus creadors originals, Dag Kittlaus i Harry Saddler, un expert en disseny .

Siri segueix sent actualment una aposta de futur fonamental per a Apple. No obstant això, a dia d'avui com a curiositat resulta d'allò més atractiu, però les seves aplicacions quotidianes encara són escasses i no és una aplicació que s'utilitzi en el dia a dia, ni de la qual els usuaris recorren per resoldre petits problemes pràctics. Encara queda molta feina per fer perquè sistemes així s'integrin als nostres hàbits, potser aquest sigui el gran repte ara mateix.

font: The Huffington Post.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.