Tablets i accessoris curiosos presentats en els darrers CES

ces Vegas logo

Avui arrenca el CES a la ciutat de Las Vegas de manera oficial. Tot i que molts estiguin pendents del que pugui passar aquests dies a la ciutat dels casinos ia l'espera de veure quins seran els grans llançaments o anuncis que es produiran durant aquests dies, el cert és que durant aquests dies apareixeran desenes de terminals que, tot i que no tinguin l'èxit de les tablets i els smartphones més populars, sens dubte, acabaran cridant l'atenció per altres de les seves característiques. I és que, com hem esmentat altres vegades, si hi ha un altre element que defineix el sector de l'electrònica de consum, és el fet que independentment de la seva mida, hi ha centenars de companyies que usen aquestes fires per llançar les seves apostes.

Durant els darrers dies, us hem estat explicant més sobre allò més desconegut d'aquesta primera gran cita com ara algunes de les fites i fracassos més sonats en tota la seva història. Avui farem un altre recorregut pel calendari i us mostrarem un rànquing amb les tauletes i accessoris per a elles més curiosos que han aparegut en les darreres edicions. Sabíeu que el 2015 es va presentar una tauleta de la mida d'una pissarra escolar?

tablet windows car race

1. IdeaPad U1

Comencem amb un terminal fabricat per Lenovo que pot ser considerat com un dels precursors de les actuals tauletes convertibles. Aquest dispositiu, la pantalla del qual era de 12 Polzades, podia desmuntar-se i funcionar o bé com un ordinador portàtil convencional, o com una tauleta en sentit estricte. El més curiós d'aquest model és la seva arrencada dual que en aquest cas no venia de la mà de Windows i Android, sinó que comptava amb la versió 7 de la plataforma de Microsoft en la manera portàtil mentre que en ser utilitzat com a suport tàctil, corria amb Linux.

2. Fuhu

Qui va dir que les tauletes grans eren només aquelles que arribaven a les 19 0 20 polzades? A l'edició de 2015, una companyia anomenada Fuhu, va decidir trencar motlles amb la idea que les tablets fessin un pas més i es configuressin com a alternatives als televisors, les pissarres i fins i tot les taules. Recordeu la Taula Surface de la que us parlem ahir? Aquest dispositiu queda molt petit comparat amb els quatre models llançats per aquesta firma, que van des del més «discret» de 32 Polzades, fins a un dirigit a les aules i que arriba a les 65. Algunes de les prestacions d'aquests suports també són en gran ja que els més grans, arriben a la resolució 4K. El seu preu tampoc no és baix, ja que el model de 65 polzades pot superar els 4.000 euros.

fuhu CES

3. Ulleres denfocament electrònic

En tercer lloc, ens trobem amb un accessori fabricat per una companyia anomenada EmPower. Tots coneixem les conseqüències que l'ús intensiu de tauletes i telèfons intel·ligents pot tenir a la nostra vista i també, en altres parts com el coll o l'esquena. Per intentar minimitzar aquests impactes, l'empresa va presentar al CES del 2013 unes ulleres que a primera vista, oferien la qualitat de imatge òptima de cada terminal sense necessitat d'allunyar-lo o apropar-lo. També semblaven ajustar-se a altres característiques de cada usuari com ara el fet que tingués o no algun trastorn visual.

4. Paper Tab

Els dispositius modulars i aquells que es podien enrotllar gràcies a la incorporació de materials com el grafè, van donar molt que parlar als CES que van tenir lloc entre el 2012 i el 2015 aproximadament. Tot i que posteriorment, gairebé cap companyia es llancés a investigar de manera decidida en aquests nous formats, el cert és que en algunes cites com la del 2013, vam poder veure terminals com Paper Tab, una tablet flexible de 10,7 Polzades resultat de la unió d'una companyia anomenada Plastic Logic, una universitat canadenca i la companyia nord-americana Intel, encarada de dotar de processador aquest model.

paper tab pantalla

5. Nvidia Shield

Concloem amb un dispositiu que ja és conegut per tots i que va ser el punt de sortida d'una nova generació de tauletes enfocades a públics concrets, especialment als jugadors. A cavall entre un smartphone i una tauleta a causa de la seva mida, d'aproximadament 5 Polzades, aquest dispositiu tenia incorporat un comandament que permetia navegar i executar jocs que eren compatibles tant en terminals Android com en ordinadors dotats amb les darreres versions de Windows. Un altre dels seus punts forts era el fet que disposava d'un núvol intern creat per Nvidia que permetia jugar als títols demanats pels usuaris des de la distància.

Com heu vist, al llarg dels CES dels darrers anys, no només hem vist una diversificació pel que fa als formats presentats en comparació amb les edicions de dècades com la dels 90. També és possible assistir a una fragmentació molt cridanera de els dispositius que milions de persones utilitzen diàriament i que, en alguns casos, poden tenir aplicacions pràctiques a camps com l'educació. Penseu que durant la cita d'aquest any també apareixeran altres terminals cridaners que, tanmateix, s'hauran d'ajudar del temps per veure si tenen èxit? Teniu disponible més informació relacionada com per exemple, una sèrie de models que van donar molt de què parlar en anys anteriors perquè pugueu conèixer-ne més i opinar vosaltres mateixos.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.