Tablets i phablets: Els errors en imatge més comuns

scanlines tablet

Les propietats d'imatge a les nostres tablets i smartphones han estat un dels elements que els fabricants han millorat més en els darrers anys. La millora de la resolució, l'augment de la densitat de píxels i un ajustament més gran entre la nitidesa i la mida del panell, han permès a molts terminals experimentar un augment considerable d'aquestes capacitats que han tingut una repercussió positiva en els usuaris a l'hora. d'atorgar-li una experiència més gran d'ús d'uns suports amb què conviu dia a dia ja sigui per comunicar-se amb el seu entorn i la resta del món o bé, per reproduir continguts audiovisuals amb una gran qualitat.

No obstant això, amb la mera utilització d'aquests terminals i també, amb el pas del temps, poden aparèixer alguns problemes que acaben enterbolint el maneig dels dispositius tàctils ia la llarga, perjudicant tant el rendiment dels mateixos com els consumidors. Però, quins són aquests inconvenients que poden arribar a resultar tan molestos? A continuació us oferim una llista sobre els fallades més freqüents a les pantalles i veiem quines poden ser les possibles causes. També intentarem mostrar-vos quines poden ser les vostres solucions per allargar el màxim possible la vida útil dels panells.

1. Píxels morts

Comencem parlant d'aquest fet. Per entendre-ho millor, començarem parlant de manera molt superficial de com es forma la imatge als nostres dispositius: Tots els píxels existents a la pantalla es divideixen en tres colors que, sumant-se, donen lloc a tota la gamma cromàtica, arribant a assolir milions de tons diferents. Firmes com Samsung han aconseguit que cadascun d'ells funcions per si mateix emetent la seva pròpia llum gràcies a la tecnologia AMOLED. No obstant això, de vegades podem trobar-nos punts que acaben apagant-se i tornant-se negre definitivament i que no són capaços de mostrar una part de la imatge. No hi ha solució a aquest problema. D'altra banda, també trobem altres variants als píxels morts com per exemple, el píxel blanc, que com el seu nom indica, es tracta d'un punt que està permanentment en aquest to, i també, el píxel encallat, que es basa en el canvi de color interminte del punt afectat i que també pot diferenciar-se dels del seu voltant mostrant-se més brillant o més fosc.

píxel mort imatge

2. Scanlines

Es tracta d'una distorsió dels colors dels píxels a gran escala. Els punts afectats s'agrupen a Línies senceres que, en la majoria dels casos, són difícils de percebre i no afecten una part important dels panells. Lerror de les scanlines és el fet que el color no acaba de formar-se totalment i per tant, mostren un to alterat. No obstant això, en altres, poden alterar totalment la manera com es mostren elements tan bàsics com les icones i pot convertir-se en un problema seriós.

3. Calibratge

El pas del temps fa que les pantalles tinguin un temps de resposta més lent davant de l'acció dels nostres dits. D'altra banda, el ús intensiu també pot donar lloc al fet que determinades seccions dels panells no responguin de la manera adequada ja sigui per no reconèixer les pulsacions, pel fet que les icones puguin experimentar lleugeres vibracions en tocar-les, o simplement, estiguin inactius. La pressió acaba repercutint negativament en els panells i per això, de tant en tant cal recalibrar aquests components perquè tornin a tenir un funcionament normal. Des de Android es pot fer aquesta tasca accedint al menú «Paràmetres«, on posteriorment entrarem a «Sobre el telèfon«. Un cop dins aquest darrer, polsarem 7 vegades sobre la versió del dispositiu i després de rebre un missatge, tindrem l'autorització per accedir a un menú més on podrem veure què sectors de la pantalla són els que suporten majors esforços i quines parts són les que es troben més danyades prement-hi i visualitzant unes línies vermelles.

calibració tablet

4. Exposició solar

A la llarga, i igual que passa al cos humà, un temps excessiu davant del sol, pot acabar perjudicant les pantalles ja que, malgrat que una gran quantitat de tablets i smartphones tinguin opcions d'ajust de brillantor automàtica, de vegades pot produir-se un sobreesforç als panells que pot donar lloc a la pèrdua de visibilitat i de nitidesa produint un fenomen denominat «imatge solaritzada» que, curiosament, és present com a efecte en varietat d'aplicacions fotogràfiques.

5. Aplicacions

Finalment, un element que pot produir efectes similars als d'un mal calibratge en aspectes com una manca de resposta davant les pulsacions, pot venir de la mà d'aplicacions que en general també repercuteixen en una alentiment dels dispositius. Un consell per evitar aquest problema que es pot donar de manera freqüent en alguns terminals passa per mantenir-los nets, descarregant només aquelles que estiguin recolzades per altres usuaris i desenvolupadors i actualitzant-los quan sigui necessari.

aplicacions android

Com heu vist, hi ha alguns inconvenients que poden dificultar lexperiència dús de les nostres tablets i smartphones. Una altra sèrie de recomanacions passa no només per tenir els dispositius optimitzats, sinó també nets i evitant filtracions d'elements com a partícules de pols i humitat que poden produir danys importants a les pantalles. Després de conèixer alguns dels problemes més comuns, N'heu patit algun o penseu, però, que es tracta d'incidents puntuals que no repercuteixen a llarg termini en l'ús dels terminals? Teniu disponible més informació similar com per exemple, les fallades més comunes a mesura que els dispositius envelleixen perquè conegueu altres problemes que poden afectar uns suports que s'han convertit en una cosa indispensable a les nostres vides.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.