Tablets amb tinta electrònica. Alternatives econòmiques a altres formats?

sony tablet escriptori

Les tablets amb tinta electrònica no tenen tant de pes com els terminals enfocats a públics més amplis com els usuaris domèstics o els professionals. Aquests dispositius poden ser una opció a tenir en compte per a altres col·lectius com lectors o dissenyadors que vulguin portar les seves obres literàries i el seu treball a tot arreu i aconseguir-ne un millor rendiment. No obstant això, en tots dos, encara hi ha certes reserves per part dels consumidors.

Què poden oferir aquests suports per aconseguir una acceptació més gran? A continuació us mostrem una llista de models d'aquesta categoria i intentarem veure quins són els seus atractius més grans però també, els seus inconvenients. Alhora us explicarem quina és la base del seu funcionament, i veurem si es tracten d'alternatives econòmiques o en canvi, caldrà fer desemborsaments significatius per adquirir-ne un.

tablets amb tinta electrònica

Com són?

Les tauletes amb tinta electrònica tenen algunes diferències respecte a les altres que podem veure al mercat com les convencionals o les convertibles. En un primer moment, aquest format no va tenir gaire èxit. Factors com un consum de recursos alt, però en major mesura, el requeriment d'un esforç visual més gran per part dels usuaris a l'hora d'exposar-se a les pantalles, van fer necessàries diverses reformes en profunditat. Actualment, treballen de la següent manera: La pantalla, formada per diverses capes, es compon de milions de petites boles i formen una mena de foli en blanc. Aquestes treballen de manera independent i compten amb petites càrregues elèctriques. Unides d'una manera o altra, mostren les lletres, com si s'escrivís a la superfície, i controlen un dels aspectes més criticats al seu dia: La brillantor de les diagonals.

1. Onyx Boox Max

Comencem amb un model llançat a finals de 2016. Pensada per a escriptors i dissenyadors, compta amb una pantalla de 13,3 Polzades amb una resolució de 1600×1200 píxels, 1 GB de RAM i una capacitat d'emmagatzematge inicial de 16 que es pot ampliar mitjançant targetes Micro SD. El sistema operatiu és Android i ve acompanyada d'un llapis. El seu preu és elevat. Oscil·la entre els 750 i els 790 euros als principals portals de comerç electrònic. El seu inconvenient més gran és el mateix que comparteixen molts dels terminals d'aquest format: Només permet treballar en blanc i negre.

onyx boox max tablet

2. Tablets amb tinta electrònica low cost

Igual que passa en els suports convencionals, aquí també podem trobar un catàleg que abasta des de terminals més exclusius fins a altres de més econòmics. En aquesta darrera categoria entraria Bambú de Wacom. El més cridaner del terminal, que ronda els 125 euros, no n'és el preu, sinó el fet que un cop escriguem sobre la pantalla, dóna l'opció de digitalitzar el document o mantenir-lo amb la nostra pròpia lletra. A través d'una aplicació instal·lada de sèrie, permet utilitzar-la indistintament a iOS i Android. Compte amb una memòria inicial de 5 GB equivalents a uns 6.000 folis segons els fabricants. No obstant això, és possible fer una subscripció que elevaria aquest paràmetre fins als 50 GB.

3. Intuos Pro Paper

Continuem amb un altre model fabricat per Wacom. Més car que el seu antecessor i rondant els 440 euros, conté un sistema de 8 botons que permet controlar les diferents funcions de la tauleta. Pensada principalment per a il·lustradors i dissenyadors, pesa uns 700 grams. Segons els creadors, permet emmagatzemar fins a 1.000 dibuixos i treballar en un sistema de diverses capes semblant al de Photoshop. Està disponible a les principals webs de compra electrònica. Tot i que la pantalla tingui una sensibilitat alta, un dels seus inconvenients més grans podria venir d'un disseny amb marcs més gruixuts que redueixen la superfície de la diagonal sobre la qual es pot treballar.

intus pro paper teaser

4. La darrera aposta de Sony

Fa uns mesos us parlàvem dels treballs que la firma japonesa estava realitzant al camp de les tauletes amb tinta electrònica a través d'un nou dispositiu. Sobrenomenat DPT RP1, el nou de la marca nipona compta amb un panell de 13,3 Polzades i permet escriure, dibuixar i també desar documents en multitud de formats com el PDF. La seva resolució arriba als 2.200×1620 píxels i amb un pes que es queda a les portes dels 350 grams, ofereix altres característiques com una capacitat d'emmagatzematge de 16 GB que es queda en 11 després de la instal·lació de les apps i funcions bàsiques. Compte amb suport per a xarxes WiFi. Tot això, però, té un preu: 719 euros.

5. ReMarkable

Tanquem aquesta llista amb un terminal que veurà la llum aquest estiu. Actualment és possible reservar-la i el cost aproximat serà de 520 euros. El seu inconvenient més gran serà el fet que no estarà dotada d'un llapis, per la qual cosa caldrà adquirir-lo per separat. Les seves característiques més destacades són la pantalla de 10,3 Polzades amb una resolució de 1872 × 1404 píxels, un temps de resposta de la pantalla de només 50 mil·lisegons i connexió Wi-Fi. Entre altres dels trets que podrien llastar la seva acollida trobem una RAM de sol 512 MB i una capacitat demmagatzematge no ampliable de 8 GB.

Després de conèixer més sobre les tauletes amb tinta electrònica que podem trobar actualment, creieu que encara tenen aspectes per millorar per ser realment competitives? Penseu que compten amb tot el necessari per ser útils per als públics que recorren a aquest tipus de plataformes? Us deixem disponible més informació relacionada com per exemple, una llista de suports pensats per a altres grups de usuaris perquè pugueu conèixer vosaltres mateixos fins on pot arribar la fragmentació.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.