Trucs senzills per evitar l'esgotament de les dades

xarxes WiFi Android tablet

Actualment necessitem estar connectats a Internet tot el dia. La connectivitat dels terminals és un aspecte fonamental que tenim en compte a l'hora d'adquirir nous dispositius per poder estar informats del que passa al nostre voltant i també per comunicar-nos i compartir milers d'elements no només amb el nostre entorn més proper sinó amb el resta del món.

Per satisfer aquesta necessitat, les operadores tenen tarifes cada vegada més completes en què la quantitat de dades que ofereixen als usuaris. No obstant això, per a molts, el trànsit disponible pot resultar insuficient i en altres casos, esgotar-se sense que ens n'adonem i pensant que n'hem fet un ús racional. A continuació us donem una sèrie de consells molt senzills que podem aplicar a les nostres tablets i smartphones per evitar quedar-nos aïllats a l'hora de manejar uns suports que han esdevingut part fonamental de les nostres vides.

1. Controlar les descàrregues d'aplicacions

A l'hora de descarregar Jocs o altres eines hem de tenir en compte la mida que tenen. Tot i que en algunes aplicacions ens avisen prèviament de l'espai que ocuparan als nostres suports i de les seves dimensions; el més aconsellable és descarregar-les quan estiguem connectats a xarxes WiFi per evitar un consum excessiu de dades.

apps android

2. Limitar el trànsit de dades

Una altra manera molt útil de gestionar la nostra navegació a través de les nostres tablets i smartphones és el establiment d'un límit màxim de dades accedint als paràmetres d'Internet del sistema operatiu que tinguem instal·lat als nostres dispositius. En el cas de Android per exemple, rebem un avís quan aconseguim el límit que hem establert prèviament. Podem controlar aquesta opció accedint al menú «Paràmetres«. Un cop dins, al submenú «Sense fils i xarxes» on trobarem una pestanya anomenada «Ús de dades» on podrem fixar aquesta quantitat.

3. Descàrrega de continguts

Moltes vegades i de manera inconscient, autoritzem a aplicacions com Twitter a visualitzar les fotografies o vídeos que trobem en llegir el contingut daquestes xarxes socials. Amb això no només esgotem les nostres dades sinó també la memòria dels terminals. En els permisos que atorguem a aquestes aplicacions, podem activar o desactivar al nostre gust l'opció de descàrrega automàtica i estalviar tant megues com a espai demmagatzematge.

Tablet Galaxy Note Twitter

4. Mode fora de línia

Algunes aplicacions procedents de desenvolupadores com Google, tenen una manera «sense connexió» que ens permet continuar utilitzant-les malgrat no estar navegant o haver esgotat les nostres dades. Aquesta mesura pot ser molt útil també per estalviar recursos i bateria.

5. Whatsapp web

La versió per a ordinador de l'app de missatgeria més descarregada del món té un gran inconvenient que els seus dissenyadors avisen a l'hora d'activar-la a la pantalla dels nostres dispositius: És preferible estar connectat a xarxes WiFi a l'hora de fer-la servir per evitar un consum excessiu que ens pot deixar sense dades.

whatsapp web pantalla

Com heu vist, hi ha gran quantitat de trucs i consells que ens evitaran ensurts i quedar-nos aïllats de tot el que es mou a la xarxa a través d'eines com les xarxes socials, els jocs o les aplicacions. Teniu disponible més ajuda per treure el millor rendiment als vostres dispositius a l'hora de gravar vídeos o fer fotos.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.