Recordem les primeres tauletes i com han canviat en el temps?

lenovo tab 4 mar

Fa uns dies us mostràvem una llista amb les millors tauletes del MWC 2018 que es va clausurar la setmana passada a Barcelona. Aquests dispositius, procedents de firmes com Huawei o Alcatel, mostraven una sèrie de característiques tant en el terreny del disseny com en imatge o rendiment que, fins fa no tant de temps, eren molt complicades de veure i quedaven a anys llum de les especificacions que posseïen els models més capdavanters del mercat.

No obstant això, com us hem explicat altres vegades, una cosa que defineix l'electrònica de consum per bé o per mal, és la velocitat de canvi. 10 anys donen per a molt en aquest camp i per això, avui us mostrarem una anàlisi sobre com eren els primers suports que van aparèixer fa al voltant d'una dècada i com van ser evolucionant gradualment fins a veure el més sonat fa uns 5 i les tendències més populars avui dia i que van arribar al voltant de l'any 2016.

tablets 2018

2008, tablets que encara queden en mers prototips

Si haguéssim de marcar un any clar d'inici en el camí dels terminals de més de 7 polzades, aquest seria amb molta probabilitat el 2010. Tot i això, temps abans ja era possible veure algunes iniciatives que amb més o menys èxit, van intentar conquistar a diversos tipus de públics. D'una banda, començaven a aparèixer els que podem considerar com antecessors dels convertibles més estesos avui dia: Uns models que encaixaven millor dins dels ordinadors portàtils que de les tauletes en sentit estricte que tenien pantalles tàctils però que estaven enfocats a col·lectius com a dissenyadors o enginyers. Un altre tret que caracteritzava aquests models era el seu elevat preu, cosa que limitava encara més la seva implantació. El segon gran grup de terminals eren els primers ebooks, que sí que estaven una mica més estesos encara que també seguien comptant amb un preu més elevat.

Alguns exemples els tenim a la Dell Latitude XT, que posseïa una diagonal de 12,1 polzades amb una resolució de 1280×800 píxels, una RAM de 2 GB, un processador que es quedava als 1,2 Ghz i Windows Vista o també, la Lenovo ThinkPad X61, que destacava per tenir una pantalla ancorada al teclat però que podia rotar-se. Entre les seves prestacions més destacades vèiem una altra pantalla de 12,1 polzades, una RAM de 3 GB, 3 ports USB i un processador fabricat per Intel que arribava a freqüències de 1,6 Ghz.

thinkpad x61 2008 tablet

2013, el punt d'inflexió

Avancem en el temps i arribem a l'any 2013. Durant aquest any, el mercat encara estava immers en la bombolla que havia començat fa només 3 exercicis abans. L'objectiu a superar era als 180 milions de dispositius venuts, uns 60 milions més que el 2012. Tot i això, els ordinadors portàtils seguien estant molt forts ia més, en tots dos formats, començaven a aparèixer certs símptomes d'esgotament. Us refresquem la memòria amb aquest article sobre les prediccions de vendes de tablets que teníem fa 5 anys. Android seguia dominant el mercat, estant present a 6 de cada 10 dispositius. Samsung i Apple encapçalaven els rànquings de vendes i just aquí ja començava el declivi de Microsoft malgrat que els de Redmond ja comercialitzaven els primers dispositius de la sèrie Surface, que convivien amb els de la sèrie Lumia, més compactes.

Un altre dels trets més destacats de les tauletes que vèiem el 2013, era el fet que els convertibles, que tan sols dos anys després es van convertir en un pilar clau en el format, encara tenien una presència molt escassa, ja que la major part de l'oferta disponible pertanyia a la categoria de dispositius compactes i els usuaris seguien decantant-se per suports funcionals, petits i sobretot, econòmics. Creieu que aquí assistim al canvi de tendència que traduiria en les baixades de vendes i l'aparició de nous suports?

Surface 2 anàlisi

2016, el mercat torna a la calma però amb matisos

Si el 2013 i el 2014 es van assolir els rècords més importants pel que fa a tablets venudes, el 2016 es va consolidar una tendència iniciada l'any anterior i que es traduïa en un descens significatiu del nombre d'unitats comercialitzades. Encara que aquí es van assolir els 170 milions de dispositius venuts, uns 50 milions menys que la marca del 2015. Aquest refredament es manifestava, per exemple, en el fet que els iPad no acabaven d'enlairar-se i seguien sumant una altra caiguda que obligava els directius d'Apple a corregir a la baixa els resultats. No obstant això, es produïa una situació molt cridanera: Apareixien nous actors al sector i es consolidaven definitivament els suports híbrids.

Una de les causes d'aquest descens es trobava en una vida útil més gran dels suports que anaven apareixent. A la presència de Samsung, s'afegia la d'altres firmes que en poc temps van aconseguir assolir una quota més significativa pel fet que partien de zero entre les que destacava Huawei i també Amazon. Aquí en teniu una llista amb les millors tauletes de 2016 perquè pugueu conèixer quins dispositius estaven al cim fa una mica més d'un any.

Què penseu sobre l'evolució que ha seguit aquest format en els darrers 10 anys? Creieu que s'han produït canvis molt significatius o no? Quin podria ser el rumb que prendessin ara i en el futur més proper? Us deixem disponible informació relacionada com per exemple, una anàlisi en què ens preguntem si les tauletes plegables seran la tendència revelació en aquest 2018 perquè pugueu conèixer més.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.