Tablets Android Marshmallow, Nougat i Oreo: opcions, diferències i quant importen

píxel c pantalla

Els seguidors més fidels de Android coneixen a tocar les unes i les altres Versions, però per a molts pot ser una mica més complicat entendre què suposa com d'actualitzades estiguin les tauletes que els interessen i cal tenir en compte que coexisteixen unes quantes encara fins i tot entre models nous. Fem repàs de les principals diferències entre Marshmallow, Nougat i Oreo per ajudar-vos a triar al comprar tauleta.

Android Marshmallow: el mínim imprescindible ja per comprar tablet

No només tenim tablet relativament recents llançades encara amb Malví (Android 6) sinó que és possible trobar entre les tauletes barates més populars a Amazon i altres distribuïdors, és freqüent que ens trobem fins i tot amb algunes amb Android Lollipop (Android 5), però nosaltres us aconsellaríem que les deixéssiu de banda, perquè, a més de tot, el que arribin amb una versió de fa quatre anys dóna una idea de el poc actualitzat que podem esperar que estigui en maquinari i de l'abandó en què la pot tenir el fabricant.

Android núvols

Android Marshmallow, d'altra banda, va ser una actualització que no ens va deixar massa funcions noves, però que va fer força per millorar el rendiment i l'estabilitat i en aquest sentit és un avenç important davant de Lollipop. Hi ha almenys una novetat en aquesta versió de les que agrairem poder gaudir, i és doze, ja que ens permetrà limitar el consum denergia de la tablet i lautonomia sol ser un problema de les tablets més barates.

Efectivament, ens trobarem amb Malví a la majoria de les tauletes més barates (les de 100 euros o menys), fins i tot en models llançats l'any passat (com la MediaPad T3 7), però també és molt freqüent veure-la a les tablets xineses i en algunes tauletes de gamma alta una mica antigues (de finals de 2016, aproximadament), que no val la pena descartar només per això, perquè es troben entre les millors tauletes en relació qualitat/preu i ens poden compensar amb altres virtuts, com és el cas de la MediaPad M3.

Android Nougat: l'opció més recomanable actualment

Tenint en compte que les nostres opcions per gaudir d'Android Oreo són encara molt limitades, hauríem d'intentar fer-nos amb una tablet amb Torrons d'Android i això no hauria de ser cap problema, tret que, com dèiem abans, estiguem buscant tablets de 100 euros o menys. I no és una qüestió només de tenir una versió més actual (i més probabilitats de rebre la següent), sinó que hi ha almenys una novetat força important per a tablets.

pantalla de torró d'Android

Cal fer una menció que Torrons d'Android aprofundeix de forma notable en les millores d'autonomia que introduïa Marshmallow i que ens deixa un increment de fluïdesa notable, com reflectim al seu moment a les nostres primeres impressions amb una Nexus 9, però sobretot cal tenir en compte que amb aquesta versió podrem gaudir de la multifinestra, una funció que pot passar una mica més desapercebuda a smartphones, però que s'agraeix molt amb les pantalles més àmplies de les tauletes de cara a la multitasca.

Com hem dit a l'inici, el repte és sobretot trobar tauletes barates amb Android Nougat, però a partir de 150 euros cap amunt i amb alguna excepció, no hauríem de tenir cap problema. Cal recordar, a més, que unes quantes de les tablets de gamma mitjana i alta més populars les trobareu anunciades amb Marshmallow però tenen la actualització disponible, com és el cas de la Galaxy Tab A 10.1, la Galaxy Tab S2 o la Ioga Tab 3 Plus.

Android Oreo: pensant en el futur

Ara com ara senzillament no podem comprar-ne una tablet amb Android Oreo oficialment, perquè l'única opció que teníem era la Pixel C i s'ha deixat de vendre. No anem a molt més ja, però, a començar a veure les primeres, així que aviat tindrem la possibilitat d'escollir i no està de més tenir clar quant ens pot valdre la pena o no apostar per una tauleta que ens l'ofereixi.

problemes comuns amb android oreig

En aquest sentit, cal reconèixer que Android Oreo ha estat una altra actualització que ens ha deixat millores de rendiment però no tantes noves funcions, sobretot pensant en tauletes. Juntament amb les novetats per a l'escriptori (com els punts a les apps per assenyalar les notificacions), la novetat estrella era la finestra flotant (o Picture in Picture), però no hi ha gaires apps que l'hagin implementat (VLC i poques més) i fins i tot entre les de google el seu ús és molt limitat. Com hem mostrat ja amb YouTube, a més, és possible gaudir d'aquesta característica per altres vies en versions anteriors.

La primera tauleta que es llançarà ja amb aquesta versió probablement sigui la MediaPad M5 i aquesta pot ser una bona raó per esperar abans de fer-se amb la MediaPad M3 (com a mínim guanyarem la pantalla partida). Encara que és una mica més arriscat, ens pot interessar també apostar per algunes de les tauletes amb més probabilitat d'actualitzar-se, però de moment només tenim indicis una mica clars de quins seran les tauletes Samsung que actualitzaran a Android Oreo.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.