Tablets xineses vs tauletes espanyoles: quina ofereix millor relació qualitat preu

Si poguéssim tenir la tauleta que voldríem, segurament gairebé tots (llevat d'alguna estranya excepció) ens aniríem a Samsung, Apple, Sony, Huawei, Lenovo, oa per una Surface. Tot i això, les finances personals, i més en aquests temps de crisi, a molts no ens permeten adquirir el dispositiu dels nostres somnis o, simplement, creiem que no compensa, i busquem alternatives. Les tablets xineses i les espanyoles són dos dels recursos més comuns.

Per deixar una mica clar el propòsit d'aquest article, intentarem aclarir primer a què ens estem referint quan estem parlant de tablets xineses ia què quan parlem de espanyoles.

Què entenem aquí per tablets xineses

Huawei y Lenovo són firmes xineses, però es comercialitzen a Espanya com Samsung o Apple. Per contra, aquí ens fixarem en els típics equips que, per norma, es poden comprar només a través d'importació, és a dir, els de marques com Teclast, Cub o Pipo, entre altres. Normalment aquests dispositius solen tenir una relació qualitat preu fantàstica, però la seva compra no és tan senzilla com pot resultar anar a una botiga i emportar-te la tauleta que més t'agradi, sinó que requereix certa investigació prèvia, cerca de la millor oferta, Una espera en general perllongada de l'enviament i després, un procés de configuració que de vegades pot ser complex i/o desesperant.

Article relacionat:
Les millors tauletes xineses de 2016: Cube, Chuwi, Xiaomi i més

Què entenem aquí per tauletes espanyoles

Com vam comentar fa unes setmanes, en una cultura econòmica globalitzada, resulta impossible dir que un producte procedeix exclusivament d'algun lloc concret. Així doncs, anticipant que algun lector (amb tota la raó del món) ens digui allò de les tauletes espanyoles en realitat són xineses, en aquest cas ens referim a firmes que tenen l'origen de la seva formació i seu a Espanya, i la direcció estratègica i comercial de la qual es duu a terme des d'aquí. Bq, SPC o Wolder, serien alguns dels més clars exemples.

Aquaris M10 caixa
Article relacionat:
Quatre tauletes espanyoles de 10 polzades a tenir en compte

Disseny i acabats

És un apartat en què, sincerament, no podem dir res concloent. Més d'una vegada m'he trobat amb raonaments en què es dóna per fet que els productes que vénen de la Xina són gairebé sempre «falsificacions» de mala qualitat. En el cas de mòbils i tauletes, hi ha una innombrable llista d'exemples que contradiuen aquesta assumpció. Un dels últims i més obvis és el Xiaomi meu Mix.

Teclast X98 Plus II review tabletzona

Les tauletes de què parlem aquí, no obstant, no tindran els acabats d'una Galaxy, una Xperia o un iPad, principalment, perquè són productes de gamma mitjana, però no pel seu origen. Tot i així, podem veure detalls de qualitat importants i en aquesta parcel·la s'ha guanyat molt en els darrers anys, especialment des que el metall és la nou plàstic.

Fins i tot encara que alguns fabricants es mantinguin al plàstic, hem vist magnífics exemples de grans acabats també amb aquests materials. La qüestió és que, en aquest terreny, no trobarem gran diferència entre una Teclast i una SPC, totes dues de 150 euros, per exemple. Totes dues, en general, ens resultaran satisfactòries. No tan fines com la que més, però sí sòlides i molt còmodes.

Especificacions

El primer que hem de recordar és que les especificacions no ho són tot. Per exemple, en el meu cas, les tauletes de gamma mitjana que he provat, tant les xineses com les espanyoles, on més flaquegen és a la pantalla. El problema és que, per més que fiquin una resolució Quad HD, si els píxels estan enfonsats i el vidre és massa gruixut, la experiència tant visual com a tàctil perd molt. En aquest sentit, tant les companyies espanyoles com les xineses han de millorar.

Quant a processador, RAM, etcètera, és clar que les marques d'importació guanyen la partida a les nacionals. Aquí ens trobem amb processadors Rockchip, Intel o Mediatek, en general, amb una configuració menys potent que el ATOM X5 o el X7 de rigor en una gamma mitjana de Teclast o Xiaomi. En els menús del sistema Android, potser no notem gran diferència, perquè gran part del rendiment prové de la optimitzacióperò, a l'hora de córrer un joc mínimament exigent, si es percep un salt.

Tablet Android SPC Heaven 10.1 ports

Al mateix temps, la RAM normal per a una tauleta de gamma mitjana aquí és d'1 o, com a molt, 2 GB, mentre que a les xineses estem veient fins 4GB de sèrie. Això té a veure amb la necessitat d'ajuntar més memòria per funcionar bé a Windows, però el salt entre tasques d'Android també millora una mica en una tauleta d'importació, en general.

Programari i garanties

Moltes de les tauletes que ens arriben des de la Xina tenen sistemes de arrencada dual, la qual cosa pot resultar un avantatge per a alguns usuaris. Això sí, tampoc no ens hem de fer excessives il·lusions. En general ens trobem que un dels sistemes és òptim per a la tauleta i l'altre està «ficat per ficar». En casos així, personalment, prefereixo saber que compro una Android o una Windows amb el SO i la interfície mitjanament cuidada, a tenir un dels dos que no utilitzo mai i que m'està ocupant memòria.

nova Cube i7 Stylus

D'altra banda, en qüestió de garanties i comoditat tampoc no hi ha punt de comparació. És cert que botigues com AliExpress cada cop es preocupen més per donar confiança al comprador, perquè d'això depèn el seu negoci a llarg termini, però comprar una tauleta d'importació que ha de viatjar si sorgeix algun problema, no és el mateix que el bon servei que ens asseguren aquí firmes com bq o SPC, de les quals sabem que ens estan venent productes per utilitzar des que els traiem de la seva caixa, cosa que no sempre es pot dir dels equips dimportació.

Conclusions

La conclusió aquí serà un «depèn». Ens truca més la Potència i possibilitat de tenir dos sistemes operatius als quals donar ús: prova amb alguna de les tablets xineses recomanades. Prefereixes la seguretat de comprar sense esperes, utilitzar una tauleta per a qualsevol cosa però fonamentalment per a tasques bàsiques i saber que pots reparar-la sense complicacions: Un espanyola s'adapta molt millor a les vostres necessitats. Clarament, aquesta exposició coincideix amb dos perfils, i és que les importacions tenen un punt més geek, mentre que les nacionals són perfectes per al gran públic.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.