Trucs Chrome per a la teva tablet Android: Així agilizas i millores la navegació (II)

navegador chrome consells bàsics

Ahir vam publicar la primera part d'aquest article en dos lliuraments a través del qual vam intentar recollir una sèrie de trucs que es poden utilitzar en Chrome per millorar lexperiència i guanyar agilitat en la navegació i les transicions comunes. Avui anem amb la segona meitat, set nous consells bàsics per convertir-vos en avançats usuaris del navegador de google.

El tema d'avui prové del següent enllaç:

Nexus 6p amb icona de l'app chrome
Article relacionat:
14 Trucs Chrome per a la teva tablet Android: Així agilizas i millores la navegació (I)

En ell us detallem diferents maneres de jugar amb la barra d'adreces, forçar el mode lectura o saltar de pestanya a pestanya només lliscant amb el dit. Aquí va una nova ració de consells per facilitar-ne la usabilitat.

8.- Convertir webs en aplicacions per donar impressió nativa

Chrome té entre mans un projecte sota el qual les diferents pàgines web s'ajusten a certs estàndards per ser tractades com a aplicacions. En aquest cas, podrem convertir qualsevol dels llocs subjectes al programa en una aplicació. De fet, hi ha l'opció de fer-ho amb qualsevol altra pàgina però no s'obrirà individualment sinó mitjançant una pestanya al navegador.

chrome: // flags / # enable-improved-a2hs

Escrivim el text de dalt a la barra d'adreces, habilitem l'opció ressaltada i així, cada cop que entrem en una web de les trucades «progressives» se'ns donarà l'opció de convertir-la en aplicació. Aquesta es podrà mostrar al calaix d'apps al costat de les descarregades de la Play Store.

9.- Polsar en adreces electròniques, físiques o números de telèfon per utilitzar-los

En Safari els números i adreces apareixen com a enllaços i Chrome, encara que no de forma similar, fa una cosa semblant, fins i tot més avançat. En deixar polsat un número o una adreça, es mostra un menú contextual des del qual podrem fer-hi diverses operacions. Si es tracta d'un lloc físic, es pot cercar a Mapes, si és una adreça electrònica tindrem l'opció d'enviar un correu electrònic, i si és un número de telèfon, podrem trucar o afegir a contactes.

10.- Fer de la web de Facebook, el nostre accés a la xarxa social

Al fil del que us expliquem ahir a la primera part, l'aplicació de Facebook per a Android i la majoria els seus complements (salvant WhatsApp, és clar) són un veritable fiasco. Si tots els desenvolupadors creessin apps tan pesades, no hi hauria mòbil que suportés tot el que porta avui dia un usuari mitjanament intensiu.

Una opció que us comentem temps enrere és la de instal·lar Puffin, una traducció de la web en suport mòbil. No obstant això, si anem a Facebook > Configuració > Notificacions > Mòbil i habilitem les notificacions, podrem fer un seguiment de tota l'activitat del nostre compte des de Chrome.

11.- Obrir ràpidament una aplicació ja descarregada

Si intentem fer una segona descàrrega del mateix contingut ens sortirà un avís dient que aquest ja està emmagatzemat al nostre terminal. Per obrir-lo podem tocar a la part de text blau i subratllada, que apareix com a hiperenllaç. D'estmode ens estalviar el viatge a la zona de descàrregues al menú d'ajustos o al calaix d'apps i la cerca si tenim molts fitxers antics.

12.- Canviar el motor de cerca per defecte

Ara com ara aquesta opció és una mica limitada ja que a Espanya només tenim per triar google, yahoo o Bing. Tot i això, i és una cosa que probablement arribi aviat al nostre idioma, als Estats Units o Anglaterra un té la possibilitat de seleccionar eBay, Amazon o fins i tot la Wikipedia com a motors de cerca predeterminats a Chrome. Si en arribeu a aquest enviar un temps després de publicat, podeu intentar Menú > Configuració > Motor de cerca.

13.- Lliscar per trobar paraules relacionades amb una cerca

Si toquem al menú de tres punts verticals de Chrome i anem a l'opció «buscar a la pàgina» ens sortirà a dalt un quadre o caixa on podrem escriure text i, igual que a l'ordinador, tocar les fletxes de dalt i baix que ens porten a les diferents paraules del terme dins de la pàgina web. No obstant això, si volem anar d'una a l'altra de corregut, podem fixar-nos a la barra de la part dreta (no gaire òbvia). Les diferents línies que apareixen són una representació de les aparicions de la paraula cercada al llarg del lloc.

14.- Programar webs perquè es descarreguin quan estem offline

De vegades un enllaç o una lectura desitjada se'ns apareix en moments sense cobertura. Intentem refresacar el navegador una vegada i una altra, però és inútil perquè no enxampam xarxa. Si feu clic a Descarregar la pàgina més tard, un botó en blau que apareix just a sota del text de l'error, Chrome s'encarregarà de mostrar la pàgina un cop torneu la connexió a internet i no ens perdrem (o oblidarem) un contingut interessant.

font: androidpolice.com


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.